دوره آموزش لینوکس LPIC1 از مقدماتی تا پیشرفته (Linux LPIC1 – 101-500 and 102-500 – آخرین آپدیت سال 2025)، آموزشی حرفهای و فوق تخصصی با سرفصلی بسیار جامع میباشد که از مقدماتیترین مفاهیم تا تکنیکهای پیشرفته در زمینه آموزش Linux Lpic1 را پوشش داده است. دوره آموزش لینوکس بر طبق آخرین آپدیت آزمون بینالمللی این دوره با کدهای 500-101 و 500-102 تهیه شده است.
دوره ویدیویی آموزش لینوکس LPIC1 تهیه شده در آکادمی لرنفایلز (2025) در قالب 267 ویدیوی آموزشی فارسیزبان به مدت 32 ساعت آموزش مفید (معادل بیش از 128 ساعت آموزش غیر مفید) تدریس شده است!
دوره آموزش Linux LPIC1 با این سطح از جامعیت و کیفیت برای اولین بار در ایران تولید شده است و به همین جهت میتواند تمایز بی نظیری در دانش شما نسبت به سایر متخصصین این حوزه ایجاد کند.
این دوره بهترین و کاملترین دوره آموزش لینوکس LPIC1 در ایران است!
با افتخار دوره لرن فایلز را با سایر دورهها مقایسه کنید…
آموزش لینوکس LPIC1 از صفر تا صد، تولید شده توسط لرن فایلز به لحاظ سطح علمی، سرفصل و کیفیت بدون اغراق بهتریـن و کاملتـرین دوره آموزش لینوکس LPIC1 در ایران است. (مستندات قابل ارائه است – دوره ای جامعتر، با کیفیت بیشتر و یا بروزتر از این دوره میشناسید؟ لطفاً از طریق این صفحه اعلام کنید!).
در ادامه مسیر آموزش هک رسیدیم به آموزش لینوکس LPIC1! ما در دوره آموزش لینوکس LPIC1، تمام مباحث مختلف در رابطه با مهارتهای اولیه لینوکس را آموزش دادهایم.
در دوره آموزش لینوکس LPIC1 شما با تمام مباحث، جوانب گوناگون، روشها و متدهای مختلف آشنا میشوید و به راحتی میتوانیم بگوییم برای گذراندن آزمون بینالمللی LPI مشکلی نخواهید داشت، و در این دوره مبحث و سرفصل دیگری وجود ندارد که ما آن را فراموش کرده باشیم.
دوره آموزش Linux Lpic1 (شامل آزمونهای 500-101 و 500-102) تهیه شده در آکادمی لرن فایلز طبق جدیدترین متد ها و بر اساس استانداردهای بینالمللی به صورت ویدیویی و در قالب 267 ویدئو آموزشی به مدت 32 ساعت و 5 دقیقه آموزش مفید (معادل بیش از 90 ساعت آموزش غیر مفید) تدریس شده است!
آنچه در آموزش آموزش لینوکس LPIC1 با هم یاد میگیریم:
برای آشنایی با آموزش لینوکس LPIC1 و سرفصلهای آن این ویدیو را ببینید:
با ما باشید تا به بررسی ویژگیهای این آموزش بپردازیم…
چرا دوره آموزش لینوکس LPIC1 تهیه شده در لرنفایلز؟
- در این دوره سعی شده به شکل عملی و ویژه ورود به بازارکار آموزش داده شود تا دانشجویان دارای تواناییهای لازم برای ورود به بازار کار شوند.
- شما با تهیه آموزش لینوکس LPIC1 از پشتیبانی ۳۶۰ درجه مدرس دوره برخوردار خواهید شد و میتوانید با مدرس دوره ارتباط مستقیم داشته باشید و جواب سوالات خود را فوراً دریافت نمایید.
- آموزش لینوکس LPIC1 به صورت مداوم با سوالات و نیازهای دانشجویان آپدیت میشود و این آپدیتها برای دانشجویان دوره به صورت کاملا رایگان است و در پنل میتوانید آن ها را رایگان دریافت نمایید.
- تعداد زیادی ویدیوی آموزش رایگان از دوره آموزش لینوکس LPIC1 به عنوان دمو و نمونه به صورت کامل و بدون تغییر از بخشهای مختلف آموزش برای شما در ادامه قرار گرفته است که به باعث میشوند به راحتی بتوانید از کیفیت و سطح علمی بالای دوره آموزش لینوکس LPIC1 اطمینان حاصل کنید و ارائه این تعداد بالا از ویدیو رایگان از یک دوره آن هم تنها به عنوان نمونه جهت ارزیابی شما مخاطب عزیز، نشانگر اعتماد 100درصد ما به کیفیت دورههایمان است.
حالا نوبت آن رسیده که دقیق به جزئیات موردی و خصوصیات این دوره بپردازیم.
دوره 1-LPIC چیست؟
گواهینامه بنیاد حرفهای لینوکس (Linux Professional Institute Certification یا به اختصار LPIC) یک مدرک معتبر زمینه لینوکس است که توسط نمایندههای بنیاد حرفهای لینوکس در سراسر جهان برگذار میشود. موسسه LPI اولین و بزرگترین موسسه غیر انتفاعی در زمینه ارائه مدارک و منابع آموزشی لینوکس در جهان است. مباحث آموزشی مطرح شده در دوره های LPI به هیچ نسخه خاصی از لینوکس وابستگی ندارند و تمامی نسخه های لینوکس را در بر می گیرند.
برای آن دسته از کسانی که قصد یادگیری و یا ورود به حوزه فناوری های Open Source (متن باز) را دارند، دوره LPIC-1 نقطه شروع بسیار مناسبی به حساب می آید. آموزش لینوکس LPIC1 چه در خارج از کشور و چه در ایران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و شرکت ها و سازمان های بسیاری وجود دارند که خواهان به کارگیری نیرویی با چنین مهارتی هستند. به طور کلی کسانی که موفق به گذراندن این دوره می شوند در نهایت این صلاحیت را پیدا می کنند تا در جایگاه های شغلی اعم از ادمین سیستم (System Administrator)، ادمین شبکه و یا تکنسین IT مشغول به فعالیت شوند.
مدرک LPIC1 و آزمون بین المللی دوره LPIC1 :
شما با گذراندن این دوره کاملا آماده هستید برای آزمون رسمی و بین المللی LPIC1 و میتوانید این آزمون را شرکت کنید و با بالاترین رتبه آن را قبول شده و موفق شوید و راهنماییهای لازم برای شرکت در این آزمون بین المللی که خارج از ایران برگزار میشود را هم تیم ما در اختیار شما قرار خواهد داد اما ما توصیه نمیکنیم این آزمون را شرکت کنید چون برای شما هزینه زیادی دارد و این هزینه سالانه است و توصیه میکنیم به جای آن از مدرک معتبر و دو زبانه لرن فایلز استفاده نمایید که در داخل و خارج از کشور برای شما اعتبار کافی را خواهد داشت.
حرفهای ترین مدرس! از یک سِنیور (Senior Penetration Tester) یاد بگیرید
با افتخار مدرس دوره لینوکس LPIC1 لرن فایلز را مقایسه کنید…
آموزش لینوکس LPIC1 توسط آقای سینا یغمائیان به عنوان یک هکر حرفهای و سِنیور تست نفوذ (Senior Penetration Tester) تدریس شده است که در جایگاه متخصص ارشد تست نفوذ در تیم های داخل و خارج از ایران مشغول به فعالیت بوده و هست. این بدان معناست که مدرسین لرن فایلز صرفاً مدرس نیستند! بلکه متخصصین حرفهای همان زمینه تخصصی هستند که سالها در بازارکار تجربههای بسیار ارزشمندی را کسب کرده و امروز آنها را برای شما در لرن فایلز ارائه کرده اند.
راهنمایی و مشورت با حرفهای ها رایگان است!
اگر چیزی ذهن شما را مشغول کرده و یا سردرگم شده اید و نیاز به یک فرد حرفهای و اینکاره دارید تا با او مشورت کنید و راهنماییهای لازم را دریافت کرده و مسیر برایتان روشن شود، همین الان میتوانید با متخصصین حرفهای لرنفایلز در واحد مشاوره تخصصی تلفنی (رایگان) تماس بگیرید اینجا کلیک کنید!
در ادامه به بررسی دیگر ویژگیهای این آموزش میپردازیم…
ارائه مدرک دو زبانه معتبر توسط لرن فایلز برای آموزش LPIC1
شما با گذراندن دوره آموزش LPIC1 لرن فایلز مدرک معتبر و دو زبانه (فارسی و انگلیسی) لرن فایلز با مهر آکادمی لرن فایلز و سایر مراجع معتبر را دریافت خواهید کرد که کاملا قابل استناد در داخل و خارج از ایران میباشد.
مهارتهای اصلی لینوکس در LPIC-1
مدرک LPIC-1 مهارتهای بنیادی لینوکس را پوشش میدهد که برای هر کسی که به عنوان مدیر سیستم لینوکس یا متخصص IT فعالیت میکند، ضروری است. در ادامه، مهارتهایی که برای این گواهینامه نیاز است به تفصیل توضیح داده شدهاند:
- معماری سیستم (System Architecture):
درک چگونگی کارکرد سیستم لینوکس از زمان روشن شدن تا بارگذاری هسته (Boot Process).
مدیریت بوت لودرها (مانند GRUB) برای تنظیم نحوه بوت شدن سیستم.
شناسایی و رفع مشکلات سختافزاری.
آشنایی با نحوه تعامل سیستم با سختافزار (مانند ماژولهای کرنل). - نصب و مدیریت بستهها (Package Management):
مدیریت بستهها در توزیعهای Debian-based (مانند Ubuntu):
استفاده از دستورات dpkg و apt-get برای نصب، حذف و بهروزرسانی بستهها.
مدیریت بستهها در توزیعهای RPM-based (مانند CentOS و Fedora):
استفاده از دستورات rpm و yum.
کار با مخازن نرمافزاری و مدیریت وابستگیها. - فرآیندها و اجرای دستورات (Processes and Commands):
مدیریت فرآیندها:
مشاهده فرآیندهای در حال اجرا با ps, top و htop.
کنترل فرآیندها با kill, nice و renice.
درک نحوه عملکرد دستورات پایهای لینوکس مانند:
ls, cp, mv, rm, cat, grep, find, tar, gzip.
استفاده از متغیرهای محیطی و خطوط فرمان (Command Line).
فیلتر کردن و پردازش دادهها با دستورات خطی مانند awk, sed. - مدیریت فایل سیستم و پارتیشنها (File System Management):
ایجاد و مدیریت فایل سیستمهای مختلف (مانند ext4، xfs).
استفاده از دستورات:
mkfs برای فرمتبندی دیسکها.
mount و umount برای اتصال و جدا کردن فایل سیستمها.
بررسی فضای دیسک با ابزارهایی مانند df و du.
مدیریت پارتیشنها با ابزارهایی مانند fdisk, parted.
کار با LVM (Logical Volume Manager) برای مدیریت پارتیشنهای دینامیک. - مدیریت کاربران و مجوزها (User and Permissions Management):
ایجاد، حذف و مدیریت حسابهای کاربری:
دستورات useradd, usermod, userdel.
مدیریت گروهها:
دستورات groupadd, groupmod, groupdel.
تنظیم سطوح دسترسی فایلها و دایرکتوریها با chmod, chown, chgrp.
استفاده از ACL (Access Control Lists) برای مجوزهای پیشرفته. - پوسته و اسکریپتنویسی (Shell and Scripting):
آشنایی با پوسته Bash و دستورات آن.
نوشتن اسکریپتهای ساده برای اتوماسیون وظایف:
استفاده از دستورات شرطی (if, else).
حلقهها (for, while).
مدیریت ورودی/خروجی اسکریپتها. - شبکههای پایه (Basic Networking):
تنظیم و مدیریت آدرسهای IP.
آشنایی با دستورات شبکه مانند:
ifconfig, ip, ping, netstat, ss.
تنظیم Hostname و DNS.
درک مفاهیم پایهای شبکه مانند Subnetting، Gateway، و NAT. - امنیت پایه (Basic Security):
مدیریت مجوزهای فایلها و دایرکتوریها.
آشنایی با مفاهیم اولیه فایروال (مانند iptables یا ufw).
ایجاد و مدیریت کلیدهای SSH برای ارتباط امن.
درک نحوه پیکربندی فایلهای سیستم بهطور امن. - مدیریت زمان و گزارشها (Time and Logs Management):
تنظیم زمان سیستم با استفاده از date, timedatectl.
مدیریت و بررسی فایلهای گزارش سیستم در /var/log.
آموزش لینوکس LPIC1 در زمان بسیار کمتر اما با مباحث خیلی بیشتر!
با افتخار مدت زمان و محتوای دوره لرن فایلز را با سایر دورهها مقایسه کنید…
این دوره از ویژگی “تایم مفید” بهرهمند است! یعنی ما بدون اینکه بخواهیم خلاصه کنیم یا فشرده کنیم، با بروزترین متدهای تدریس بینالمللی و استانداردهای جهانی به گونهای دوره آموزش لینوکس LPIC1 را تولید کردهایم که نسبت به تمام دورههای مشابه موجود، مطالب و مباحث خیلی بیشتری را در زمان بسیار کمتری برای شما بیان و تدریس نمودهایم و به عبارت دیگر در زمانی معادل یک سوم دورههای مشابه موجود در وب، شما مطالب بسیار بیشتری را از ما تحویل میگیرید. این باعث جلوگیری از اتلاف وقت شما به عنوان دانشجو خواهد شد. ویژگی تایم مفید، یک مزیت بسیار متفاوت و مهم در دورههای لرن فایلز است. با این ویژگی به صورت مفید و بدون اتلاف وقت یاد میگیرید و سریعتر و بدون خستگی دورهها را پر انرژی یکی پس از دیگری به پایان میرسانید! همه این برای آن است که زمان شما بسیار ارزشمند است.
در ادامه به بررسی پیشنیازهای این آموزش میپردازیم…
چرا این مهارتها مهم هستند؟
- این مهارتها به شما کمک میکند تا بتوانید بهطور مستقل یک سرور لینوکسی را نصب، پیکربندی و مدیریت کنید.
- شما قادر خواهید بود تا مشکلات رایج را شناسایی و برطرف کنید.
- LPIC-1 مسیر شما برای ورود به مشاغل مرتبط با لینوکس، امنیت سایبری و DevOps را باز میکند.
پیش از یادگیری» پیشنیاز آموزش لینوکس LPIC1؟
ما در لرن فایلز آموزش لینوکس LPIC1 را به گونه ای تدریس و تولید کردهایم که این دوره برای تمام افراد اعم از مبتدی و متخصص کاربرد لازم خود را داشته باشد، اما تسلط به مبانی هک پیشنیاز است.
اگر تمایل به طی کردن یک مسیر یادگیری کامل در زمینه هک و امنیت و متخصص شدن در این رشته را دارید، نیاز است تا مطابق مسیر استاندارد بین المللی و طبق یک برنامه از پیش تعیین شده، حرکت کنید و قبل از این دوره، طبق مسیری که برای شما در بالای همین متن در تب “پیشنیازها” قرار داده ایم حرکت کنید و آموزشها را طبق آنچه در این بخش گفته ایم، به ترتیب مشاهده کنید.
پس از یادگیری» دوره بعد از آموزش لینوکس LPIC1؟
بعد از دوره آموزش لینوکس LPIC1 اگر تمایل دارید به مسیر آموزشی خود ادامه دهید، طبق مسیری که برای شما در بالای همین متن در تب “پیشنیازها” قرار داده ایم حرکت کنید و آموزشها را طبق آنچه در این بخش گفته ایم، به ترتیب مشاهده کنید.
حالا بعد از کلی صحبت در مورد این آموزش نوبت به سرفصلهای اصلی دوره ویدیویی آموزش لینوکس LPIC1 رسیده است. همراه ما باشید…
سرفصل های دوره آموزش لینوکس LPIC1:
سرفصل ها به صورت کلی بوده و هر یک از موارد زیر شامل چندین ویدئو و موضوع آموزشی می باشد.
هر آنچه در دورههای بین المللی مطرح می شود به صورت کامل و جزء به جزء (حتی بسیار جامع تر و بومی شده) در این دوره پوشش داده شده است و این سرفصل ها به صورت مداوم بروزرسانی می شود.
شروع یادگیری قدم به قدم:
- مقدمه و معرفی مدرس و دوره، شیوه تدریس و پیشگفتار
- صحبتهای اولیه و معرفی مفاهیم اولیه
آشنایی با معماری سیستم (System Architecture)
- تشخیص و پیکربندی سخت افزار (Determine and configure hardware settings)
- راه اندازی سیستم (Boot the system)
- runlevels / boot targets and shutdown or reboot system
نصب لینوکس و مدیریت بسته (Linux Installation and Package Management)
- طراحی ساختار هارد دیسک (Design hard disk layout)
- نصب یک بوت منیجر (Install a boot manager)
- مدیریت کتابخانههای اشتراکی (Manage shared libraries)
- استفاده از مدیریت پکیج دبیان (Use Debian package management)
- استفاده از مدیریت پکیج RPM و YUM (Use RPM and YUM package management)
- Linux as a virtualization guest
دستورات گنو و یونیکس (GNU and Unix Commands)
- کار در خط فرمان (Work on the command line)
- پردازش Text Streamها با استفاده از فیلترها (Process text streams using filters)
- مدیریت فایلها در آموزش لینوکس (Perform basic file management)
- استفاده از Streamها، Pipe و Redirectها (Use streams, pipes and redirects)
- ساختن، مانیتور کردن و حذف کردن پروسهها (Create, monitor and kill processes)
- تغییر اولویت اجرای پروسهها (Modify process execution priorities)
- جستجو در فایلهای متنی با رگولار اکسپرشن (Search text files using regular expressions)
- ویرایش فایلها (Basic file editing)
دستگاهها، فایل سیستمها، استاندارد سلسله مراتبی فایل سیستم
- ساخت پارتیشنها و فایل سیستمها (Create partitions and filesystems)
- حفظ یکپارچگی و سلامت فایل سیستمها (Maintain the integrity of filesystems)
- کنترل Mount و Unmount کردن فایل سیستمها (Control mounting and unmounting of filesystems)
- مدیریت ظرفیت دیسک (Manage disk quotas) *از سرفصل رسمی lpi.org حذف شده است!
- مدیریت مالکیت و دسترسی فایلها (Manage file permissions and ownership)
- ایجاد و تغییر هارد لینکها و سمبلیک لینکها (Create and change hard and symbolic links)
- یافتن فایلهای سیستمی و قرار دادن در جای درست
- (Find system files and place files in the correct location)
شِلها و شِل اسکریپتینگ (Shells and Shell Scripting) در آموزش لینوکس LPIC1
- سفارشی سازی و استفاده از محیط شِل (Customize and use the shell environment)
- سفارشی سازی و یا نوشتن اسکریپتها (Customize or write simple scripts)
- پایگاه داده SQL و مدیریت دادهها (SQL data management) *از lpi.org حذف شده است!
رابط کاربری و دسکتاپ (User Interfaces and Desktops)
- نصب و پیکربندی محیط گرافیکی(X11) – (Install and configure X11)
- دسکتاپهای گرافیکی (Graphical Desktops)
- امکانات دسترسی (Accessibility)
وظایف مدیریتی (Administrative Tasks)
- مدیریت کاربران، گروهها و فایلهای مرتبط
- (Manage user and group accounts and related system files)
- خودکارسازی تسکهای مدیریت سیستم با زمانبندی Jobها
- (Automate system administration tasks by scheduling jobs)
- بومی سازی و بین المللی سازی (Localisation and internationalisation)
سرویسهای ضروری سیستم (Essential System Services)
- حفظ و هماهنگ کردن زمان سیستم (Maintain system time)
- لاگها (Logs) و سیستم ثبت گزارش (System logging)
- ایمیل و برنامههای (MTA) – (Mail Transfer Agent “MTA” basics)
- مدیریت چاپگرها و فرایند چاپ (Manage printers and printing)
مبانی شبکه (Networking Fundamentals)
- مبانی پروتکل های اینترنت (Fundamentals of internet protocols)
- پیکربندی پایدار شبکه (Persistent network configuration)
- رفع اشکال شبکه (Basic network troubleshooting)
- پیکربندی DNS سمت کلاینت (Configure client side DNS)
امنیت (Security)
- انجام وظایف مدیریتی امنیت سیستم (Perform security administration tasks)
- پیکربندی امنیت میزبان (Setup host security)
- امن سازی دادهها با رمز نگاری (Securing data with encryption)
نگاهی جزئیتر به مباحث دوره آموزش لینوکس LPIC1:
- نصب سیستم عامل اوبونتو
- توضیح مفهوم و عملکرد HAL در سیستم
- توضیح مفهوم و عملکرد DBUS در سیستم
- توضیح مفهوم و عملکرد UDEV در سیستم
- دایرکتوری / proc در لینوکس
- دستورات lsusb، lspci، modprobe، lsmod، blkid
- مفهوم cold plug و hot plug
- Boot Process (BIOS & MBR)
- GRUB
- RunLevels و INIT
- Dmesg (dmesg command and dmesg file)
- Syslog
- Upstart و INIT و systemd
- بالا آوردن سیستم از runlevel مورد نظر با دستکاری کردن grub
- کار کردن با سرویسهای سیستم و init.d
- rcx و reboot
- Bash و Shell-Bash چیست؟
- دستورات اولیه Bash مانند Echo و…
- آموزش Metacharecters
- متغیر (variable) چیست؟
- متغیر محیطی (environment variable) چیست؟
- ایجاد و مقدار دهی متغیر جدید
- خروجی گرفتن از متغیر ها (Exporting variables)
- Shell Command Path
- ساخت Shell Script
- انواع Shellها
- Stdin و stdout و stderr
- دستورات passwd و uid
- Text Streaming و فیلتر های Text Stream مانند wc، cat، pipline، od، nl وcut
- Uniq, join, SED
- Sorting و redirecting
- دستورات مدیریت فایل و دایرکتوریها مانند Join, ls, cp, mv و…
- تفاوت و توضیح Find و Locate به همراه فیلترهای مختلف
- Archiving و Compression
- gzip و gunzip (در GUI و CLI)
- bunzip و bzip (در GUI و CLI)
- tar – untar – dd
- مسیردهیهای Absolute و Relative
- stds-file
- std & redirection-zero dev
- redirection-null dev
- Heredocs
- Xargs
- Tee
- پروسهها (PROCESS) و مدیریت آنها در لینوکس و ویندوز
- Background Process و Foreground Process
- مدیریت پروسهها با دستورات fg و bg
- توضیح pid و ppid
- دستورات مربوط به Process management مثل nohupm, nice, ps, top, htpo و …
- Signals
- آموزش VI(M)
- کار با محیط vim به شکل کامل و توضیح بسیاری از سوییچها و دستورات مربوط به محیط vim
- Normal mode و Visual mode و command mode در vim
- EMACS چیست؟
- پارتیشن بندی در آموزش لینوکس LPIC1
- تفاوت پارتیشن بندی در لینوکس و ویندوز
- تغییرات در پارتیشنها (ساخت، حذف و…)
- فایل سیستمها fat, ntfs, xfat, ext(x)
- توضیح و کار با ابزاهای مهم fsck, fstab, mkfs, mkswaptune2fs, xfsinfo و…
- بررسی مفهوم blockها و دستورات مربوط به آن
- df و du
- توضیح و بررسی کامل Mount کردن و Unmount کردن
- fstab
- توضیح swap و فعال/غیر فعال کردن آن
- توضیح quota، userquota، groupquota و…
- Users و Groups
- Chmod
- Chown
- UMASK
- لینکها در لینوکس، انواع لینکها (softlink) و (hardlink)
- تفاوت Link و Copy و Shortcut
- سطح دسترسی (Permissions) در File و Directory
- FHS
- بررسی تک تک دایرکتوری اصلی لینوکس و کارکرد هرکدام
- System PATHs
- دستورات Which, type, whereis, find, locate
- ما از کدام Shell استفاده می کنیم؟
- سایر یوزرهای سیستم از کدام Shell استفاده می کنند؟
- معرفی انواع Shell ها
- شِل Login و non-login
- با بالا آمدن Shell دقیقا چه اتفاقی می افتد؟ + نحوه دستکاری آن
- آشنایی با Aliasها و ساخت آنها
- Functionها و ساخت آنها
- Export و Unset کردن
- لیستهادر آموزش لینوکس
- آشنایی کامل با shebang و دلیل استفاده از آن
- ساخت انواع شِل اسکریپتها
- مثالهای متعدد از ساخت Shell Scriptها و استفاده از متد های مختلف (functionها و…)
- شرط ها، حلقه های تکرار و غیره (if,loop و…)
- ورود به دنیای پایگاههای داده (Database)
- Database چیست؟
- راه اندازی، ساخت و استفاده از دیتابیس در لینوکس
- آشنایی با data Type ها
- مدیریت کاربران و گروهها
- اضافه/حذف/تغییر کاربرها در لینوکس در دو محیط CLI و GUI
- فایلهای یوزرها و گروهها در سیستم لینوکس (shadow, passwd)
- رمز عبور کاربران در لینوکس (User password)
- UDI , GID
- توضیح usermod
- epoch time
- groups and getent and change command
- crontab
- at
- anacron و white-black list
- date-cal-jcal ,timezone and tzselect
- config zone
- locale و formatting
- فرمت ascii utf8 و iso 8859
- ورود به مباحث شبکه در دنیای لینوکس
- دستور Ifconfig و network_subnet و ip
- مدیریت و تغییر آیپی (add/delete/flush/change/replace)
- پیکربندی DNS در آموزش لینوکس
- HOSTS file
- Routing و Gateway
- nsswitch و links2
- عیب یابی شبکه در لینوکس (Network Troubleshooting)
- Ping, ICMP packet, Tracing, netcat and other network T-shoot tools
- امنیت در لینوکس (Security)
- پروتکل SSH و استفاده از آن
- بررسی Lsof و fuser و دیگر ابزارها
- سطح دسترسی ویژه (Special Permission)
- SUDO در برابر (SU vs SUDO) SU
- Security در سیستم و ارتباطات (Communications)
- Private Key و Public Key
- SSL چیست؟ پورت چیست؟ سوکت چیست؟
- ایجاد و استفاده از private key و public key
- رمز گذاری و رمز گشایی (Encryption and Decryption)
- GPG command (tool)
- امضای دیجیتال (Digital Signature)
جمع بندی و نکات پایانی دوره آموزش لینوکس LPIC1:
- ارائه نکات جا مانده و جمع بندی دوره
- آخرین توصیهها و صحبتهای پایانی
- ادامه مسیر یادگیری شما
سرفصلها را به صورت کامل بررسی کردید حالا نوبت ویدیوهای نمونه رایگان رسیده است…
ویدئو های نمونه از آموزش لینوکس LPIC1:
در ادامه تعدادی از ویدیوهای دوره برای شما به صورت رایگان قرار داده شده است تا شما از کیفیت کمی و کیفی دوره آموزش لینوکس LPIC1 مطمئن شوید و قبل از خرید به خوبی سطح آموزش را از همه لحاظ ارزیابی کنید:
لطفا ویدیوهای نمونه را به خوبی بررسی بفرمائید. این ویدیوها کاملا رایگان و با مدت کامل جلسه هستند.
جلسه ۴۹ – پردازش Text Streamها
جلسه ۸۲ – آرشیو و فشرده سازی در لینوکس
جلسه ۱۱۱ – آموزش VI(M)
جلسه ۱۱۹ – کار با پارتیشنها در لینوکس
جلسه ۱۳۸ – آموزش کار با Quata
جلسه ۱۴۳ – سطح دسترسی (Permissions)
جلسه ۱۶۲ – آشنایی با دستورات Find و Locate
جلسه ۱۸۳ – معرفی شِل Login
جلسه ۱۹۶ – آشنایی با دستور join در Database
جلسه ۱۹۸ – مدیریت کاربران و گروه ها
جلسه ۲۲۰ – Facilities and Log Priorities
جلسه ۲۵۳ – deny و allow در امنیت
در ادامه به مشخصات دوره آموزش لینوکس LPIC1 میپردازیم:
-
آموزش لینوکس LPIC1 از مقدماتی تا پیشرفته –ویدیویی 2025
-
ویدیویی و فارسی: آموزش در قالب 267 ویدیوی فارسی به مدت حدودا 32 ساعت مفید تهیه شده است.
-
تایم مفید:علاوه بر پوشش مطالب بیشتر، زمان آموزش “یک سوم” آموزش های مشابه است!
-
سرفصل استاندارد:سرفصل به صورت جامع، بروز و اختصاصی توسط آکادمی تدوین شده است.
-
تضمین کیفیت: آموزش با استاندارد های کیفی سختگیرانه و متفاوت در لرن فایلز تهیه شده است.
-
ویژه ورود به بازار کار: آموزش به صورت ویژه جهت ورود به بازارکار و کسب درآمد تدریس شده است!
-
تایید شده توسط واحد کنترل کیفیت:سطح علمی، صدا و تصویر، بیان و سایر موارد تایید شده است.
-
این آموزش تئوری نیست!:آموزش کاملاً عملی بوده و در حد نیاز به موارد تئوری پرداخته شده است.
-
دسترسی مادام العمر:در هر زمان و مکان با وارد شدن به حساب کاربری تان به آموزش ها دسترسی دارید!
-
یادگیری آنلاین:نیاز به دانلود ندارید! می توانید آنلاین با بالاترین سرعت و ترافیک نیم بها یاد بگیرید.
-
قابل پخش در تمامی دستگاه ها:در PC، لپ تاپ، تبلت، گوشی، تلویزیون و… آموزش ها را مشاهده کنید.
-
ترافیک نیم بها: تماشای آنلاین آموزش ها برای تمامی اپراتورها با ترافیک نیمبها محاسبه میشود.
-
سرعت بی نهایت:با سرعتی بی نظیر و بدون افت سرعت، یادگیری آنلاین را تجربه کنید!
-
همراه با فایل های جانبی:سورس و سایر فایل های جانبی به صورت کامل ضمیمه آموزش شده است.
راهنمای دریافت آموزش لینوکس LPIC1:
جهت دریافت این آموزش با کلیک بر روی دکمه “دریافت آموزش” (بالا- ستون سمت راست) جهت خرید اقدام کنید. بلافاصله پس از پرداخت آنلاین میتوانید وارد پنل کاربری خود در لرن فایلز شده و به ویدیو های آموزشی و سایر امکانات دسترسی داشته باشید.(دسترسی بدون محدودیت در هر زمان و مکان)
آپدیتهای ارائه شده برای دوره آموزش سکیوریتی پلاس را میتوانید در آپدیت باکس این دوره ببنید!
نحوه دریافت آپدیت ها چگونه است؟
در ابتدای عنوان جلسهای که جدیداً در یک آپدیت منتشر شده است، عبارت “[Update]” درج شده است و شما میتوانید ویدیوی مربوط به این آپدیت را به راحتی پیدا کرده و مشاهده کنید.
آپدیت باکس دوره سکیوریتی پلاس:
* ترتیب: جدید به قدیم
شماره آپدیت: 6
توضیحات آپدیت: در جهت رفع مشکل و پاسخ بهتر به سوالات برخی از دانشجویان دوره ، 1 ویدیوی آموزشی به دوره اضافه شد!
سرفصل های ارائه شده در این آپدیت:
– Shuf Command
شماره آپدیت: 5
توضیحات آپدیت: در جهت رفع مشکل و پاسخ بهتر به سوالات برخی از دانشجویان دوره ، 1 ویدیوی آموزشی به دوره اضافه شد!
سرفصل های ارائه شده در این آپدیت:
– Update Group
شماره آپدیت: 4
توضیحات آپدیت: در جهت رفع مشکل و پاسخ بهتر به سوالات برخی از دانشجویان دوره ، 1 ویدیوی آموزشی به دوره اضافه شد!
سرفصل های ارائه شده در این آپدیت:
– How to Su Root
شماره آپدیت: 3
توضیحات آپدیت: در جهت رفع مشکل و پاسخ بهتر به سوالات برخی از دانشجویان دوره ، 1 ویدیوی آموزشی به دوره اضافه شد!
سرفصل های ارائه شده در این آپدیت:
– Defining a Env Variable Problem
شماره آپدیت: 2
توضیحات آپدیت: در جهت رفع مشکل و پاسخ بهتر به سوالات برخی از دانشجویان دوره ، 1 ویدیوی آموزشی به دوره اضافه شد!
سرفصل های ارائه شده در این آپدیت:
– Fedora Installation
شماره آپدیت: 1
توضیحات آپدیت: در جهت رفع مشکل و پاسخ بهتر به سوالات برخی از دانشجویان دوره ، 2 ویدیوی آموزشی به دوره اضافه شد!
سرفصل های ارائه شده در این آپدیت:
– Quota
LPIC 2 کی ارائه میشه؟
سلام در حال ضبط هستش اطلاع دقیق نمیتونم بدم از بابت زمان دقیق انتشار
سلام
مشکل کندی و قطع شدن وای فای توی اوبونتو چطور میشه رفع کرد خیلی سرچ کردم هر کاری گفتن کردم درست نشده ویندوز کنارش دارم که مشکلی نداره
با تشکر
سلام
امکان داره کارت شبکتون با لینوکس compatible نباشه یا مشکل داشته باشه ذز نظر سخت افزاری
سلام آقا سینا خسته نباشید
ببخشید یه سوالی داشتم در رابطه با تغییر DNS در لینوکس به روش Terminal (CLI) ما وقتی میایم فایل resolve.conf رو ادیت می کنیم و تایپ می کنیم nameserver a.b.c.d و بعد که نت رو قطع و وصل می کنیم که DNS های ما اعمال بشه میریم میبینیم که DNS ها اعمال نشده و فایل resolve.conf هم که نگاه می کنیم میبینیم که همه ی اون تغییرات حذف شده و به حالت پیش فرض بر گشته فایل چطور باید درست کرد این مشکل رو ؟؟؟
سلام مشکلی که شما توضیح دادید معمولاً به دلیل استفاده از نرمافزارهای مدیریت شبکه مانند NetworkManager است که بهطور خودکار فایل /etc/resolv.conf را بهروز نمیکنند.
یکی از روشهای پیشنهادی استفاده از دستورات CLI (رابط خط فرمان) است که به طور مستقیم DNS را تنظیم میکنند. برای این کار، میتوانید از ابزارهایی مانند nmcli (NetworkManager Command Line Interface) یا دستورات مربوط به systemd-resolved استفاده کنید.
برای مثال، اگر از nmcli استفاده میکنید، میتوانید از دستور زیر برای اضافه کردن DNS جدید استفاده کنید: ipv4.dns
sudo nmcli connection modify
در اینجا، نام اتصال شبکه شما است و و آدرسهای DNS مورد نظر شما هستند.
با استفاده از دستورات مربوط به systemd-resolved نیز میتوانید DNS را تنظیم کنید، اما نحوه استفاده از آنها به توزیع لینوکسی شما بستگی دارد.
با این روشها، تنظیمات DNS شما بهطور پایدارتری در سیستم شما نگهداری میشود و تغییرات شما در هنگام قطع و وصل شبکه حفظ خواهند شد.
درود و خسته نباشید خدمت شما استاد عزیزم
طوری که داخل دوره گفته شده نصب sql server بسیار راحته اما چیزی که من فهمیدم بسیار سخته و با ارور های بسیازی درگیر شدم لطفا پیگیر نصب کامل باشید
سلام بله حتما در اسرع وقت برات یه ویدئو ضبط میکنم میفرستم
سلام . دوره های lpic 2 و lpic 3 توسط مهندس یغماییان تدریس نمیشه ؟
سلام و درود
قطعا در برنامه ها هستش و بعد از انتشار دوره جدیدشون که به زودی هستش، شروع به ضبط میشن!
موفق باشید
سلام آقا سینا خسته نباشید
ببخشید یه سوالی داشتم در رابطه با دستورات دیتابیس mysql ، این دستوراتی که یاد گرفتیم در دوره همه جا ثابته در همه سیستم عامل ها ؟ یعنی مثلا اگر بخوایم با mysql تحت ویندوز کار کنیم هم همین دستورات باید کار بشن ؟
سلام وقت بخیر
بله در واقع دستورات SQL مربوط به خود SQL هست ارتباطی به سیستم عاملی که باهاش کار میکنید نداره
امیدوارم موفق باشی در ضمن خوشحال میشم کانال یوتیوبم رو هم دنبال کنی
https://www.youtube.com/@ygh-sina
شاد باشی- سینا
سلام استاد یغمائیان وقت بخیر برای شروع یادگیری هک کالی لینوکس کدوم اموزش رو خریداری کنم ؟دوره آموزش کالی لینوکس یا دوره آموزش لینوکس LPIC1 کدوم رو بخرم
سلام وقت بخیر اگر دوست دارید اصولی یاد بگیرید همه چیز رو پیشنهاد میکنم این خط رو دنیال کنید :
network+
lpic essential / Lpic1
CEH
PWK
خط دوم که نوشتم lpic essential / Lpic1 منظورم اینه که یا LPIC1 یا Essential یا هردو اگر یکیشونو میخواید یاد بگیرید همون 1 اوکیه
آخرین دورمون هم که نوشتم PWK در حال ضبط هستش هنوز منتشر نشده
تا شما قبلی ها رو یادبگیرید امیدوارم PWK هم ضبطش تموم شه
امیدوارم موفق باشی در ضمن خوشحال میشم کانال یوتیوبم رو هم دنبال کنی
https://www.youtube.com/@ygh-sina
شاد باشی- سینا
با سلام و عرض خسته نباشید به مدرس این دوره ( آقو سینا)
من امروز این دوره رو به اتمام رسوندم و خیلی خوشحال هستم که همچنین دوره ایی رو از سایت لرن فایلز گرفتم
کیفیت این دوره بسیار بالا بود و همچنین سطح سواد استاد هم بسیار بالا بود. این دوره برخلاف دوره های دیگه اصلا خسته کننده نبود و همچیز به صورت خیلی زیبا و روان بیان شد.
پیشنهاد میکنم که حتما زمانی که درحال تماشای دوره هستید که دفتر یاد داشت همراه خود داشته باشید.
امیدوارم دوره های خیلی بیشتری از آقای یغمائیان ظبط بشه.
پشنهادات من به سایت لرن فایلز:
لطفا به سایت بخش خرید اشتراک هم اضافه کنید. همچنین آموزش های متنی رو اضافه کنید که در این زمانه بسیار پر طرفدار هست.
ای کاش میشد از طرف سایت لرن فایلز به نمایندگی از lpic آزمون های لینوکس رو داد.
موفق و پیروز باشید
سلام و درود و سپاس از شما بابت نظر دلگرم کننده و پر انرژیتان امیدوارم همه راضی باشن
سلام بر آقا سینا.
دو تا سوال کوچیک داشتم .
امکانش هست special permission رو به عد تبدیل کرد؟؟ مثلا chmod + 999 که مثلا دیگه فایل مورد نظر دسترسی S داشته باشه
سوال دیگه ایی هم که داشتم اینه که تفاوت service با systemctl چیه؟؟ ایا فقط یکسری دستورات اضافه داره یا کلا متفاوت هستند؟؟؟
سلام برات آپدیت میدم حتما سوالت خوب بود مخصوصا دومی
استاد یک سوال کلی
من کلا با mysql مشکل دارم و همه دستورات و سینتکس مای اس کیو ال رو با شل قاطی می کنم و گزاشتمش کنار خواستم بپرسم تویه آزمون چند نمره تقریبا در مورد این مبحث میاد؟؟
سلام ببین معمولا از 60 تا سوال تا آخرین باری که آزمون رو دیدم 3..4 تا سوال از sql commands بود ممکنه تغییر کرده باشه برات تحقیق میکنم . به زودی یه آپدیت میدم که این مشکلت هم برطرف شه
شاد باشی – سینا
آقا سینا ببخشید باز من یک سوال دیگه داشتم که ممنون میشم راهنمایی کنید:)
شما تو ویدیو ۱۵۹ گفتید چطور یک متِغیر محیطی اضافه کنیم و درست کنیم :
export PATH=$PATH:/home/learner/Desktop/script
و من هم اینکار رو کردم اما وقتی خواستم با دستور $PATH خروجی رو بررسی کنم با همچین چیزی مواجه شدم:
bash: /home/learner/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/usr/local/games:/snap/bin:/snap/bin:/home/learner/Desktop:/home/learner/Desktop/script: No such file or directory
و مورد دیگه ایی هم که هست اینه که چطور میتونم این چیزی که اضافه کردم رو حذف کنم؟؟
سلام یکم جلوتر فکر کنم درباره خذفش هم صحبت کردیم
سلام و عرض ادب و احترام
برای fedora به جای dpkg چی میشه نصب کرد استاد؟
سلام و درود 2 تا راه داری یا
sudo dnf install [package-name]
یا از yum استفاده کنی
شاد باشی- سینا
سلام آقا سینا
ببخشید آقا سینا در مورد ویدیو آپدیت ssh که برای ما ارسال شده بود ما همه اون کارها رو انجام دادیم … شما توی ویدیو آپدیت اگه ببینید آخر ویدیو سعی میکنید از لینوکس به ویندوز (اصلی) ssh بزنید برای شما هم همین ارر رو میداد
Permission denies, Please try again
Permission denies(publickey, password)
این ارر مربوط به لینوکس ماشین مجازی به ویندوز اصلیه که شما هم به همین ارر خوردید مثل ما
الان ماهم می خوایم به ویندوز اصلی ssh بزنیم به همین ارر شما می خوریم
باید چطوری رفع بشه ؟!
دقیقا اون کادر سفیده همین رو توضیح دادم دیگه
که توش نوشتم سرویس sshd رو استارت باید بشه .
پاورشل رو با دسترسی run as administrator باز کن و دستور زیر رو بزن
Srart-Service sshd
بعد اوکی میشه
اگر هم که آخر آخر فیلم رو میگی من خودم پسوورد رو اشتباه تایپ میکردم سیستم خودم نبود