موتور بازی سازی یونیتی
بلاگ آکادمی لرن فایلز
بلاگ آکادمی لرن فایلز
موتور یونیتی یا Unity 3D یک موتور بازی میان پلتفرمی است که توسط شرکت فن آوری های یونیتی برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ در کنفرانس بین المللی برنامه نویسان شرکت اپل به عنوان یک موتور بازی سازی برای مک معرفی شد. تا سال ۲۱۰۸، این موتور به بیش از ۲۷ پلتفرم توسه یافته و در تمامی آن ها امکان بازی سازی در یونیتی فراهم شده است. این موتور برای بازی های دو بعدی و سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد و می توان برای شبیه سازی، کامپیوتر ها و دستگاه های موبایلی خلاقیت های زیادی به خرج داد. نسخه های زیادی از موتور یونیتی ارائه شده اند و آخرین نسخه ی آن با نام ۲۰۰۸.۱ در دو ماه می ۲۰۱۸ وارد بازار شد.
در سال ۲۰۱۲ گفته می شد کم تر شرکتی به اندازه ی شرکت فن آوری های یونیتی توانایی کمک به دنیای بازی های مستقل را داشت. بیش از ۱.۳ میلیون برنامه نویس از یونیتی برای ساخت بازی هایشان در کنسول ها، کامپیوتر ها، گوشی ها و دنیای وب استفاده می کنند. بعد ازیک سال از ارائه ی یونیتی در سال ۲۰۰۵، شرکت اپل در مراسم سالانه اعطای جایزه های خود، یونتی را به عنوان بهترین ارائه کننده ی رده ی گرافیکی خود معرفی نمود. این اولین باری بود که یک تولید کننده بازی ها توانسته بود این جایزه را بگیرد. در سال ۲۰۱۴ نیز یونیتی جایزه ی بهترین موتور بازی را در مراسم سالانه ی صنعت برنامه نویس ها دریافت نمود.
یونیتی نسخه ۵ نیز همین جلب توجه را به خود اختصاص داد و پیشرفت های زیادی داشت. البته بعد از نسخه ی ۵، انتقاداتی در زمینه ی توزیع بازی های کم کیفیت توسط برنامه نویس های کم تجربه، بوجود آمد. البته مدیران این شرکت هدف خود را همگانی کردن صنعت بازی سازی می دانستند و این اتفاق را برای رسیدن به این هدف اجتناب ناپذیر می دانستند. مدیران این شرکت نگران این موضوع بودن که اکثر مردم فقط مصرف کننده ی صنعت بازی سازی هستند و امکانات ساخت بازی ها را ندارند.
در دسامبر ۲۰۱۶، شرکت فن آوری های یونیتی اعلام کردند که سیستم شماره گذاری نسخه های خود را از ترتیب عددی به شکل ترتیب سال ارائه شده تغییر خواهند داد. مثلا به جای استفاده از ۶.۱ نوشته می شود ۲۰۱۸.۱
برخی از دوره های ویدئویی که در زمینه آموزش بازی سازی تولید کرده ایم! دانلود کنید:
آموزش پروژه محور یونیتی (ساخت یک بازی پلتفرمر)
آموزش سی شارپ در یونیتی
آموزش مقدماتی تا پیشرفته یونیتی
آموزش بازی سازی با یونیتی برای IOS
آموزش بازی سازی با یونیتی برای اندروید
آموزش بازی سازی باانریل انجین
آموزش بازی سازی با UDK
آموزش پروژه محور UDK - ساخت بازی ماشین
آموزش بازی سازی با XNA
آموزش بازی سازی با Game Maker
جواب این سوال کاملا بستگی به توانایی های و سابقه ی شما در برنامه نویسی دارد. موتور یونیتی به شکل پیش فرض از سه زبان برنامه نویسی C#، Boo و جاوااسکریپت استفاده می کند. برای تصمیم گیری در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:
یونیتی برای اندروید نیز مثل سایر پلتفرم ها امکانات ساخت بازی را فراهم نموده است. چه بخواهید برنامه ای در موتور یونیتی توسعه دهید یا از اول آنرا برنامهنویسی کنید، باید SDK یا کیت توسعه ی نرم افزاری اندروید را نصب کنید تا بتوانید کدهای نوشته شده را بر روی دستگاه اندرویدی خود اجرا کنید. می توانید این sdk را در خط فرامن Android Studio نصب کنید. این برنامه یک ابزار مبتنی بر GUI را برای شما فراهم آورده است ولی نرم افزار های اضافی را بر روی کامپیوتر شما نصب خواهد کرد. استفاده از خط فرمان کمی سخت تر از نصب خود نرم افزار است ولی حجم کم تری به خود اختصاص می دهد.
قبل از ادامه باید توجه داشته باشید که موتور یونیتی و اندروید شما به آخرین نسخه ی روز بروز رسانی شده باشند.
در هنگام برنامه نویسی یونیتی برای اندروید ، یونیتی از شما می خواهد تا مسیر SDK اندروید خود را معرفی کنید. این آدرس در Android Studio و در مسیر زیر قابل یافت است:
Tools > Android > SDK Manager
در هنگام کدنویسی توجه داشته باشید که بیشتر ویژگی های دستگاه های اندرویدی در کلاس های Input و Handheld قرار گرفته اند و برای کد های C# می توانید از Unity_Android استفاده کنید که برای این کار تعریف شده است.
برنامه ی ویرایشگر موتور یونیتی به دو شکل رایگان و Pro در لینک زیر قابل دانلود می باشد.
برای آموزش unity فارسی می توانید مقالات ما را در سایت لرن فایلز دنبال کنید همچنین دوره ی آموزش سی شارپ در یونیتی لرن فایلز را تهیه و طراحی ساخت بازی با یونیتی را با این موتور قدرتمند تجربه نمایید.
موتور بازی یونیتی بدون شک یکی از بهترین گزینه ها برای ایجاد بازی های خلاقانه و زیبا به شکل دو یا سه بعدی در پلتفرم های مختلف است. بسته به نوع پلتفرم و سابقه ی برنامه نویس، زبان برنامه نویسی و کد نویسی برای آن انتخاب خواهد شد. نسخه های مستمر و بروز بدون شک برای این موتور پیشرفت های بیشتری به ارمغان خواهند آورد و تا سال های سال، بیشتر تجربه ی بازی سازان در این موتور بدست خواهد آمد.
ممنون بابت این مقاله ، به جز یونیتی موتور بازی سازی قدرتمندتری هم هست برای اندروید بشه گیم نوشت ؟
سلام دوست من
البته که هست، شاید در آینده ما اطلاعات دیگر موتورهای بازی سازی رو هم بر روی سایت قرار دادیم.
یونیتی ۵تا چه اندرویدی رو پشتیبانی می کنه
سلام بر شما
Android 5.1, “Lollipop” ، این نسخه از اندروید و ورژن های قبلیش در یونیتی ۵.۲ ساپورت میشه
موفق باشید
چگونه دانلودش کنم کمکم کنید؟
سلام بر شما
برای دانلود در سایت بالا، ستون سمت چپ پارت های مربوط به دوره گذاشته شده می تونید دانلود کنید .
موفق و پیروز باشید
سلام
موتور یونیتی روی دستگاه اندروید هم اجرا میشه یا فقط برای کامپیوتره؟
سلام برای توسعه بازی با موتور یونیتی به کامپیوتر و سیستم عامل ویندوز یا مک نیاز دارید. اما بازی که توسعه میدهید رو میتونید برای اندروید، یا سیستم عامل های مختلفی خروجی بگیرید.