شروع برنامه نویسی در سال 97
آیا شما یک سری هدف های برنامه نویسی برای سال جدید خود تعیین کرده اید؟
خیلی از افراد معمولا هدف های سال نوی را دنبال نمی کنند. اما این موضوع نباید شما را نا امید کند. وقتی شما تصمیم می گیرید باید سعی کنید و با آن هدف ها برسید.
ما این مقاله را نوشتیم تا به شما نشان دهیم چطور می توانید به هدف های برنامه نویسی سال نو خود برسید. هر ساله باید هدف های خود را بنویسید و آخر سال بررسی کنید که چقدر از آن ها محقق شده. این کار در موفقیتتان تاثیر زیادی دارد. اگر تا به حال این نوع هدف گذاری را نداشتید برای سال جدید حتما آن را امتحان کنید.
موضوع فقط هدف گذاری و رسیدن به اهداف نیست. شما باید اهداف خوب رو انتخاب کنید.
اگر هدف شما یادگیری یک زبان برنامه نویسی و یا یک فریم ورک جدید هست و می خواهید به یک برنامه نویس خوب تبدیل شوید این هدف خوبی نیست. در ادامه ی این مقاله توضیح خواهیم داد.
نحوه ی هدف گذاری
اگر شما فرد پر انرژی و خلاقی هستید و کارهای روتین و کسل کننده را دوست ندارید همچنین می خواهید سهمی در بازار پر رونق برنامه نویسی داشته و یک برنامه نویس موفق شوید، باید در ابتدا هدف گذاری دقیقی انجام دهید. یک نگاه کلی بندازیم به نحوه ی صحیح هدف گذاری. یک هدف مبهم کاملا بی فایده است. از راهنمایی های زیر برای هدف گذاری برای سال جدید استفاده کنید تا به هدف های مفید و موثرتری برسید:
- اهداف رو هوشمندانه انتخاب کنید
- اهداف رو به قسمت های کوچک تر تبدیل کنید.
- هر روز برای اهدافتون کاری انجام بدید تا بهشون نزدیک تر بشین
- اهدافتون رو به شکل هفتگی بازبینی و بروز رسانی کنین.
این روش هدف گذاری خیلی خوب کار می کند. مهم ترین قسمت آن انجام دادن یک کار در هر روز است.
بطور مثال می خواهید یک کتاب رو بنویسید و تصمیم میگیرین آخر هفته هایتان رو به نوشتن اختصاص دهید ولی وقتی آخر هفته می رسد حس خستگی طول هفته را دارید و ممکنه این روش یک سال هم طول بکشد و به نتیجه نرسید اما اگر تصمیم بگیرین روزی نیم ساعت را صرف نوشتن کتابتان کنید می بینید در کمتر از یک سال کتاب را تمام کردید.
اهداف شما هر چه باشند باید روشی آرام و پیوسته برای رسیدن به آن ها را امتحان کنید.
هدف های یک برنامه نویس موفق
وقتی با سایر برنامه نویس ها صحبت می کنیم یک نکته هست که برای همه وجود دارد. آن ها می خواهند یک زبان یا فریم ورک رو یاد بگیرند. انتخابشون معمولا با چیزی که بهش احتیاج دارن کاملا فرق می کند.
اگر شما تصمیم دارید که یک حرفه ی دیگر رو امتحان کنید، باید یک زبان و یا فریم ورک دیگری رو یاد بگیرید. اما سعی نکنید آرشیوی از زبان ها را جمع کنید. ممکن است خیلی از زبان ها از رده خارج بشوند و دانشی که جمع کرده اید در کم تر از چند سال بی ارزش شود.
روی مفاهیم و الگو ها تمرکز کنید. تا جایی که می توانید در مورد زبان برنامه نویسی شی گرا یاد بگیرید. درمورد معماری ها و این که چگونه می توان کد های بهتری نوشت. سعی کنید در مورد نکات امنیتی و جلوگیری از ضعف های سیستمی بیشتر چیزی یاد بگیرید.
اگر یک فریم ورک و یا زبان جدید به درد کار شما می خورد سعی کنید با تمام وجود آن را یاد بگیرید . اما تمرکز اصلی خودتون رو روی مفاهیمی بگذارید که بین برنامه ها قابل انتقال است. فقط یک نحو جدید رو یاد نگیرید.
راه هایی که شما را به یک برنامه نویس موفق تبدیل می کند:
کتاب بخونید
برای این که بتوانید یک برنامه نویس موفق شوید باید کتاب های زیادی بخوانید. معمولا برای هر دوره ای کلیپ های زیادی وجود دارند. اما دانش بیشتر و موثر تر در کتاب ها قابل یافتن است.
به راحتی می توان هر سه ماه یک کتاب فنی خواند. این کار رو برای چند سال انجام دهید و ببینید که چقدر نسبت به کسانی که کتاب نمی خواهند پیشرفت می کنید.
صبر و پشتکار در برنامه نویسی
یک برنامه نویس موفق همیشه در کارش پشتکار دارد و هیچ وقت جا نمی زند. مشکلی که اکثر برنامه نویسان تازه کار دارند این است که زود خسته می شوند و تا به خطایی در برنامه خود برمی خورند دلسرد می شوند و فکر می کنند وقت گذاشتن برای رفع این خطاها وقت تلف کردن است. در صورتی که همین خطاها در ذهنتان می ماند و باعث می شود آن خطا را در پروژه خود تکرار نکنید و به موفقیتتان کمک زیادی خواهد کرد.
داشتن خلاقیت
معمولا برنامه نویسانی که خلاقیت و ایده پردازی خوبی دارند، موفق تر عمل می کنند. و محصولات با کیفیت و متنوع تری را ارائه می دهند. یک برنامه نویس موفق وقت زیادی رو برای سرچ کردن در وب گذاشته تا در زمینه تخصصی خود مهارت لازم را بدست آورد.
توانایی حل مساله
توانایی حل مساله یکی از صفات یک برنامه نویس موفق است. خیلی از برنامه نویسان از مسائل ریاضی و الگوریتمی فرار می کنند در صورتی که این مسائله در حرفه شما کمک زیادی به پیشرفتتان خواهد کرد.
رقابت در کسب و کار
تجارت، محیطی رقابتی است. وقتی شما احساس راحتی کنید، بقیه جلو می زنند پس شما باید دائما در حال پیشرفت و تحول باشید. کاری که بیل گیتس با مایکروسافت در طول سال ها انجام داد تا از رقبایش جلوتر باشد. یک محیط رقابتی ایجاد کنید تا در آن فعالیت کرده و پیشرفت کنید.
خودتان را باور داشته باشید
ایده هایتان را در همان لحظه که به ذهنتان میرسد یادداشت و سعی کنید آن را عملی سازید در غیر این صورت ممکن است یک نفر دیگر با همان ایده به موفقیت زیادی برسد. یک نصیحت خوب از مارک زاکر برگ که می گوید:
هر فردی ممکن است یک ایده ای عالی داشته باشد که دنیا را متحول کند ولی اگر به آن ایمان نداشته باشد هیچ وقت نمی تواند این ایده را عملی سازد.
قبل از این که برنامه ها و اهداف سال جدید خود را بنویسید باید در مورد اهداف سطح بالای خود خوب فکر کنید.
فرض کنید شما می خواهید برنامه نویسی شئ گرا را خوب یاد بگیرید. با این هدف سطح بالا، می توانید به اهداف سالانه ای فکر کنید که شما را به این هدف سطح بالا نزدیک تر می کنند.
مثلا در سال اول تلاش کنید کد های خوب و بدون خطا بنویسید. اهداف شما به شکل زیر خواهند بود:
- حداقل چهار کتاب فنی بخوانید.
- 12 تا کلیپ و سخنرانی در مورد کد های بدون خطا و تمیز و OOP تماشا کنید.
- سپس می توان اهداف را به بخش های کوچک تر تقسیم نمود .
- یک بلاگ کوچک درست کرده و در آن فقط کد های بدون خطا بنویسید.
- یک کتاب در مورد کد های بدون خطا تهیه کنید.
- سه فصل اول آنرا بخوانید.
- یک کلیپ و یا سخنرانی در مورد کد های تمیز و بدون خطا تماشا کنید.
- برای بلاگ تان یک Github راه اندازی کنید.
مقالات مرتبط: بهترین زبان های برنامه نویسی، برنامه نویسی چیست و انواع آن
نتیجه گیری :
بعد از نوشتن اهداف تان مغرور نشوید. با شروع سال جدید کار هایتان را شروع کنید و یکی یکی اهدافتان را تیک بزنید. به شکل هفتگی اهدافتان را مرور کرده و برای رسیدن به اهداف خود، تلاشتان را بیشتر کنید. بعد از یک سال از میزان پیشرفت خود شگفت زده خواهید شد.
ممنون از مطالب خوبتون
درود
خواهش میکنم دوست عزیز . خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده .
موفق باشید
خیلی عالی
ممنون
سال نو شما هم مبارک
سال نو شما هم مبارک دوست عزیز