تا پایان امشب - بیشترین تخفیف تا امروز (%۷۰ و %۹۰) ویژه حمایت از دانشجویان‌ و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده جزئیات

۱۱ گام مهم و منطقی در موفقیت استارتاپ ها


۱۱ گام مهم و منطقی در موفقیت استارتاپ ها

مهم ترین دلایل موفقیت استارتاپ ها کدام است؟

راه‌اندازی استارتاپ‌ها به معنی واقعی کلمه، سفر به سوی ناشناخته‌ها هستند. اگر قصد دارید که در راه شروع کسب‌وکاری جدید گام بردارید باید با دلایل موفقیت استارتاپ‌ها به خوبی آشنا شوید. کارآفرین شدن نیاز به تحمل سطح بالایی از ابهام و مواجهه با چالش‌های مختلف دارد. آشنایی با اصول موفقیت و الگوبرداری از نمونه‌های موفق در منش و رفتار تا حد زیادی می‌تواند از مشکلات مختلف جلوگیری کند.

موفقیت هر استارتاپ نیازمند به کارگیری چه اصولی است؟

متأسفانه از هر ۱۰ استارتاپ، ۹ مورد به شکست می‌انجامد. تنها کسانی می‌توانند در کارزار سخت تولید و اثبات خود به بازار باقی بمانند که اصول و عوامل موفق شدن در استارتاپ را به خوبی بدانند. ویژگی‌ها و اصولی که در ادامه مطرح می‌شود، در رفتار و کار بیشتر کارآفرینان موفق دیده می‌شود. با ما همراه باشید:

  • ۱- چشم‌انداز

هر رهبر و مدیری نیاز دارد تا به شکل ذاتی یا با تمرین و تلاش به حد قابل قبولی از بینش و چشم‌انداز دست پیدا کند. اگر چشم‌انداز درستی در کار تعریف نشود، هیچ کسب‌وکاری به موفقیت و شکوفایی نخواهد رسید. داشتن چشم‌اندازی صحیح و استفاده از آن به ویژه در مواجهه با چالش‌های گوناگون می‌تواند مانند قطب‌نمای موفقیت استارتاپ شما عمل کند و مسیرهایی که باید طی کنید را به شما نشان دهد. مثلا داشتن چشم‌انداز و بینشی مشخص نسبت به برنامه‌ریزی برای هزینه‌ها خود مسأله مهمی است که باید در چشم‌انداز شرکت تعیین شود.

  • ۲- سرعت

برای موفقیت استارتاپ ها باید سرعت و روندی زیرکانه پیش گرفته شود. استارتاپی به شکوفایی دست پیدا می‌کند که هر بخش از امور طراحی و اجرایی خود را ضمن رعایت دقت و صحت با سرعت پیش ببرد.

اگر بتوانید اقدامات مربوط به کار خود را به موقع صورت بدهید بسیار خوب است اما وقتی که از رقبای مختلف سریع‌تر گام بردارید، تمایز و تفاوت چشم گیری با سایرین پیدا خواهید کرد.

استارتاپ های موفق، تا جایی که ممکن است، امورات مختلف را سریع انجام می دهند و اجازه هیچ‌گونه تأخیری به خود نمی‌دهند. افرادی که بهره‌وری بالایی دارند، در هر زمینه و موضوعی که مشغول به فعالیت باشند، زمان را مهم‌ترین عامل پیشرفت خود معرفی می‌کنند. به عبارت دیگر، نهایت استفاده را از زمانی که در اختیار دارند، برده و از اتلاف آن به شدت پرهیز می‌کنند.

اگر قصد راه‌اندازی یک استارتاپ موفق دارید، باید حتما به اهمیت سرعت در کارها واقف باشید. البته فراموش نکنید که سریع پیش بردن اقدامات متنوع نیاز به دانش و نیروهای خبره دارد.

  • ۳- مدیریت امور مالی

استارتاپی موفق خواهد بود که امور مالی خود را به بهره‌ورترین شکل ممکن سر و سامان بدهد. هر بخش از کسب‌وکار نیازمند برنامه ریزی و مدیریت مالی دقیق و مشخص است. در واقع، برای رشد باید کوچک‌ترین ابعاد مالی نیز در بودجه و برنامه‌ریزی لحاظ شوند و هر گونه خرج مازاد و اضافی، کنار گذاشته بشود. اگر می خواهید کسب‌وکاری موفق راه بیندازید باید بدانید که از نظر امور مالی چه چشم‌اندازی پیش روی خود دارید.

سیاست‌های کاری مختلف در مدیریت اموز مالی به شما کمک می‌کند تا در شرایط مختلف، تصمیم‌گیری‌ها درستی اتخاذ کنید. برای نمونه وقتی شرکت تازه‌ تأسیسی در مضیقه مالی قرار می‌گیرد، نیاز دارد تا سیاست کار بیشتر و هزینه کمتر را پیش بگیرد.

  • ۴- مهارت‌های اجتماعی
۱۱ گام مهم و منطقی در موفقیت استارتاپ ها

مقالات مرتبط: دلایل اصلی شکست استارتاپ ها

یکی دیگر از دلایل موفقیت استارتاپ ها توسعه شبکه‌های ارتباطی با سایرین است. هر چقدر دایره ارتباطات شما گسترده‌تر باشد، امکان پیش‌برد اهداف و اقداماتی که در سر دارید، ساده‌تر خواهد شد. برای نمونه، اگر قصد داشته باشید که در زمینه ویژه‌ای سرمایه‌گذاری کنید، داشتن ارتباطات وسیع به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر سرمایه‌گذار پیدا کنید و در تأمین مالی به شدت موفق‌تر عمل خواهید کرد.

مدیران استارتاپ‌های موفق، افرادی هستند که با نفوذ و توانایی‌های خود راه همکاری با افراد و شرکت‌های مختلف را به خوبی باز می‌کنند. این توانایی مدیران موفق از ویژگی الهام‌بخش‌بودن آنها نشأت می‌گیرد. زیرا مدیران موفق می‌توانند دیگران را به پیروی از خود وادارند. این توانایی باعث می‌شود تا پیروان وفاداری در اطرافشان شکل بگیرد که حاضر به قربانی کردن چیزهایی مانند: تعادل میان کار  و زندگی، نداشتن بیمه، ساعات کار طولانی و… هستند. به عبارت روشن‌تر، ویژگی مدیران موفق این است که می‌توانند با کلامی بانفوذ و ایجاد احساسی مثبت، دیگران را به همراه کردن با خود متقاعد کنند.

۵- اصول و قوانین

رعایت و داشتن اصول و قوانین، از خودکنترلی سرچشمه می‌گیرد و محصول مدیریت صحیح و قوی بر خود است. اگر اصول و نظمی مشخص در مدیریت استارتاپ‌ها به کار گرفته نشود حتی بهترین شرایط محیطی و داشتن منابع فوق‌العاده نیز کاری از پیش نخواهد برد. وقتی خودکنترلی و اصول شخصی در مدیریت و افراد مجموعه هر استارتاپ وجود داشته باشد، نتایج مثبت و بی‌نظیری در پی آن به وجود خواهد آمد.

مثلا اخلاق در کار، یکی از نتایج به شدت مهم رعایت اصول است. وقتی اخلاق کاری بر مجموعه‌ای مسلط باشد، کارها به درستی انجام می‌شوند و میزان اثربخشی بالا می‌رود. برای درنوردیدن مسیرهای سختِ پیش رو باید تمام افراد مجموعه کاری با هم هماهنگ باشند و اصول را رعایت نمایند.

  • ۶- عزم جزم

تصمیم‌گیری درست و به موقع و عزم جزم، یکی از ارکان موفقیت برای استارتاپ ها است. کسب‌وکارهای موفق، تصمیمات درستی می‌گیرند و هرگز از تصمیماتی که به صحت آنها اطمینان دارند، عدول نمی‌کنند. حتی اگر در طول مسیر با حوادث غیرمترقبه‌ای مواجه شوند، همچنان بر سر تصمیم‌ها و اهداف خود می‌مانند. سستی و تعلل در تصمیمات این مجموعه‌های کاری موفق نقشی ندارد.

البته برای اینکه تصمیمات در راستای رسیدن به اهداف باشد، نیاز به وجود افراد مناسب برای مدیریت مسئولیت‌های مختلف است. افراد صحیح و مناسب در کنار تصمیمات مستحکم و درست می‌تواند، کشتی استارتاپ تازه راه‌اندازی‌شده شما را به مقصد برساند. عزم جزم و پشتکار کلید موفقیت کارهای مختلف هستند.

  • ۷- تطبیق با تغییرات

استارتاپ‌های موفق و کسب‌وکارهایی که به شکوفایی و رونق دست پیدا می‌کنند به خوبی می‌دانند که وجود تغییرات در محیط کاری اجتناب‌ناپذیر است. از همین روی، خود را برای تطبیق با شرایط مختلف آماده می‌سازند و همواره از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند. استفاده و هماهنگی از فناوری‌های تازه نیز در این مسیر بسیار حائز اهمیت است.  برای رسیدن به موفقیتی که مطلوب و خواسته شما است باید بارها خود را در مسیر رسیدن به هدف با شرایط و چالش‌ها تطبیق بدهید.

  • ۸. مهارت‌های درآمدزا
۱۱ گام مهم و منطقی در موفقیت استارتاپ ها

جریان نقدینگی، به مثابه خونی در رگ‌های هر استارتاپ است. یعنی هر کسب‌وکاری بدون وجود سرمایه و منابع مالی کافی محکوم به شکست است. موفقیت در استارتاپ‌ ها زمانی شکل می‌گیرد که به اندازه کافی سرمایه و توانایی مدیریت مالی وجود داشته باشد. بنابراین مدیریت هر کسب‌وکار نوپا باید قادر به تأمین سرمایه باشد و امور را طوری کنترل کند که درآمدزایی و تأمین مالی به حداکثر برسد. مهرات‌های درآمدزایی در بخش‌های مختلف مجموعه کسب‌وکار باید آموزش داده شده و به کار گرفته شود.

  • ۹- عقاید تزلزل‌ناپذیر

در هر کسب‌وکاری، خطرات مختلفی وجود دارد. موفقیت در استارتاپ‌ها در صورتی به وقوع می‌پیوندد که نسبت به خطرات گوناگون، آگاهی وجود داشته باشد. بسیاری از کسب‌وکارهای موفق و پررونق با پذیرش خطرات و ریسک‌های گوناگون به جایگاه‌های فوق‌العاده رسیده‌اند. اما نکته کلیدی و مهم در پذیرش خطرات مختلف این است که به عنوان رهبر و مدیر استارتاپ، عقایدی محکم و تزلزل‌ناپذیر داشته باشید. این ثبات عقیده می‌تواند در مسیر سختی‌ها و در مبارزه با چالش‌های مختلف، شما را در امان نگه داشته و از اهدافی که در سر دارید دور نسازد.

  • ۱۰- مدیریت زمان
۱۱ گام مهم و منطقی در موفقیت استارتاپ ها

زندگی هر استارتاپی با سختی‌های زیادی گره خورده است. همیشه کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. از سوی دیگر نیروهای کار کم‌ هستند یا منابع مالی محدودیت دارند. در چنین شرایطی، زمانی استارتاپ تازه شکل‌گرفته، به نتیجه می‌رسد که همه افراد با هم و در راستای اهداف تعیین‌شده هم‌صدا عمل کرده و با نهایت تلاش و همکاری به سمت کسب موفقیت‌ها گام بردارند. در این میان مدیریت زمان و اولویت‌بندی امور بسیار مهم است. زیاد کار کردن همیشه ارزشمند نیست بلکه باید بدانید برای کسب حداکثر نتایج، چه اموری را در اولویت قرار بدهید و ابتدا به سراغ آنها بروید.

  • ۱۱- اجرا و عملی ساختن امور

داشتن ایده‌های درخشان برای راه‌اندازی استارتاپ و کسب‌وکار، تنها بخش ابتدایی کار است. تولید ایده‌های ناب تنها ۲درصد کار شما در راه‌اندازی کاری نو را تشکیل می‌دهد؛ ۹۸ درصد موفقیت، وابسته به بخش اجرا و عملی کردن ایده‌ها است. برای موفقیت در عملی‌ ساختن طرح‌ها و برنامه‌ها باید از افرادی کمک بگیرید که دانش و مهارت کافی دارند و بنا به تجربه درخشانی که داشته‌اند از پس چالش‌های گوناگون برمی‌آیند. کمک گرفتن از نیروها و افراد خبره باعث می‌شود تا تصمیماتی صحیح و منطقی گرفته بشود و برنامه‌ها با هماهنگی و اصول خاص خود در جهت تحقق اهداف پیش برود.

نتیجه گیری :

در یک کلام باید گفت که موفقیت در استارتاپ‌ها به معنای جستجوی فرصت‌های تازه و ناب است. فرصت‌هایی که با تصمیمات بهتر و استفاده از راه‌کارهای تازه‌تر رقبا را کنار می‌زند و پیشتاز می‌شود. البته در این مسیر باید مدام راه طی شده و راه پیش رو  بررسی شوند و هر شبهه و ایرادی که وجود دارد به دقت اصلاح گردد. اشتباهات سریعا شناسایی شوند و تیم درصدد تغییر و جبران آنها برآید.

موفقیت یک اتفاق نیست که به واسطه شانس در منزل شما ظاهر شود. بلکه مسیری است پرپیچ و خم که طی کردن آن تلاش، اراده، تغییر و تطبیق می‌خواهد. موفقیت نتیجه تلاشی بی‌وقفه در سایه درایت و هوش است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های دیگر در دسته بندی مهارت‌های نرم

راز موفقیت در تسلیم شدنه!

راز موفقیت در تسلیم شدنه!

راز موفقیت در تسلیم شدنه! شاید تو نگاه اول بگی این چه حرف چرتیه ولی مقاله رو تا ته بخون
دانشگاه منو برنامه نویس کرد ؟!

دانشگاه منو برنامه نویس کرد ؟!

فارغ و التحصیل برنامه نویسی از دانشگاه باشیم و یا متخصص به صورت دانش تجربی؟ کدوم درسته؟
برنامه ریزی کافیست ، عمل کنیم !

برنامه ریزی کافیست ، عمل کنیم !

عمل کردن بدون برنامه ریزی نتیجه بهتری از برنامه ریزی بدون عمل خواهد داشت
آموزش هک

آموزش هک