برترین فریم ورک های PHP را بشناسید.
PHP یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی میباشد و برای آن فریم ورک های زیادی طراحی و توسعه یافته اند . به دلیل تعداد بالای این فریم ورک ها شاید شما هم در چندراهی انتخاب یک فریمورک مناسب گیر کرده باشید . معمولا برنامه نویسان پی اچ پی معیارهای متفاوتی برای انتخاب فریم ورک مورد نیاز خود دارند و از فریم ورک های مختلفی برای برنامه نویسی خود کمک میگیرند . استفاده از فریم ورک های PHP مزایای زیادی دارد ، مهترین مزیت آن این است که کدهای شما شکل استانداردی به خود میگرد و همچنین سرعت و سطح برنامه نویسی شما بالا میرود .
اما بهتر است ابتدا با زبان PHP را آموخته باشید. آموزش PHP
سوال این است که کدام فریمورک مناسب است ؟ یا بهتر است بگوییم کدام فریمورک php محبوب است ؟
فریمورک چیست ؟
به طور کلی فریم ورک ها (Framework) مجموعه کدهای از پیش طراحی شده هستند . به بیانی دیگر فریم ورک زیرساخت و ساختار برنامه را فراهم می آورد. به طور کلی فریم ورک ، به یک چارچوب از پیش تعریف شده توسط برنامه نویسان حرفه ای گفته می شود که این کمک را به سایر برنامه نویسان به خصوص برنامه نویسان مبتدی می کند تا با استفاده از این کدهای از پیش طراحی شده برنامه خود را بنویسند (تا نیازی نباشد چرخ را از نو اختراع کنند.
اصطلاحی که در این زمینه بسیار مطرح میشود .) از مزایای استفاده از فریم ورک ها می توان به سرعت بخشیدن به طراحی وب اپلیکیشن، حصول اطمینان از دیده شدن مسائل امنیتی در اسکریپت ها، بدون باگ بودن کدها و … اشاره کرد. در عین حال، وقتی که برای طراحی سایتی از یک فریم ورک استفاده می کنیم، با محدودیت هایی هم رو به روی می شویم که از آن جمله می توان به این نکته اشاره کرد که اگر فریم ورک مد نظر دارای یک مشکل امنیتی باشد، سایت شما هم از جانب هکرها مصون نخواهد بود.
لیست فریمورک های PHP :
فریمورک های مختلفی تا لحظه ای که ما این مقاله را می نویسیم رونمایی شده است که اسامی آن ها در را در لیست زیر ذکر کرده ایم .
بررسی فریمورک های PHP و محبوبیت آن ها :
در ادامه به معرفی محبوب ترین فریم ورک های PHP میپردازیم . با ما همراه باشید .
لاراول( Laravel ) یک فریم ورک php است که توسط تیلور اوتول(Taylor Otwell) توسعه پیدا کرده است. این فریمورک از کتابخانههای گوناگونی و به ویژه بسیاری از کتابخانههای سیمفونی( Symfony ) استفاده میکند.در توسعهی این فریمورک بسیاری مفاهیم و روشهای موجود در دیگر فریمورکها و زبانها گردآوری شدهاند. لاراول مجموعهای از بهترین روشها و ابزارها در یک بسته است.
فریم ورک لاراول ، برنامه نویسی برنامه های کاربردی تحت وب با زبان PHP را سادهتر می نماید و کمک بسزایی برای انجام پروژه های PHP و توسعه آسان آنها می کند. لاراول توسط آسان سازی کارهای معمول مانند احراز هویت، روتینگ، sessionها ، کار با بانکهای اطلاعاتی و … که تقریبا در تمامی پروژه های تحت وب استفاده میشوند، مسائل و مشکلات ناشی از توسعه را هم برای توسعه دهنده و هم برای کارفرما کاهش می دهد. در ادامه اگر به فریم ورک لاراول علاقه مند شدید و قصد یادگیری آن را دارید به بخش آموزش فریم ورک لاراول( Laravel ) مراجعه فرمایید .
در میان کلیه فریم ورک های پی اچ پی، فریم ورک فالکون لقب سریعترین فریم ورک را به خود اختصاص داده است. لذا اگر در صدد طراحی وب اپلیکیشنی هستید که سرعت اجرای آن برای شما حائز اهمیت است، گزینه پیش روی شما فریم ورک Phalcon خواهد بود. فالکون به عنوان اکستنشن C برای پی اچ پی نوشته شده است . با توجه به این که این فریم ورک با زبان بسیار قدرتمند C نوشته شده است، نه تنها سرعت آن بسیار بالا است، بلکه منابع سخت افزاری اندکی نیز استفاده می کند. از آنجا که موتور جستجوی گوگل امروزه سرعت لود شدن سایتها را به عنوان یکی از عناصر دخیل در نتایج جستجوی کاربران محاسبه می کند، لذا استفاده از فریم ورک هایی که سرعت لود شدن وب اپلیکیشن شما را بهبود بخشند یک امر الزامی است .
سیمفونی (Symphony) فریم ورکی کامل است که با هدف بهینه سازی توسعه برنامه های مبتنی بر وب طراحی شده است.این فریم ورک منطق برنامه را از جنبه های ظاهری آن جدا نموده و ابزار های و کلاس های متعددی را ارائه می دهد که باعث کوتاه شدن زمان ساخت یک برنامه پیچیده می گردند. symfony مجموعه ای از library هایی است که هرکدام وظیفه مشخصی را انجام می دهند. به همین خاطر می شود فقط از برخی از کتابخانه های symfony استفاده کرد . سیمفونی یکی از قدرتمند ترین و با کارایی بالای این فریم ورک ها است اما به علت پیچیدگی یادگیری ، در ایران کمتر کسی سراغ این فریم ورک رفته است .
Yii Framework یکی از جدیدترین فریمورک های مبتنی بر PHP است که با ارائه امکانات بیشتر، راحتی در استفاده و محصول نهایی سریع تر، در حال کنار زدن رقبای خود و تبدیل شدن به محبوب ترین و پرکاربردترین فریم ورک مبتنی بر PHP است . Yii یک فریم ورک مبتنی بر component و به دلیل پشتیبانی از بحث caching مناسب برای ساخت سایت های پر ترافیک مثل پورتال ها و فروم ها و CMS ها و.. می باشد.
توانایی گسترش و توسعه و ارتباط آسان بین دیگر فریم ورک ها و پشتیبانی از ajax را نیز می توان از جمله قابلیت های این فریم ورک نام برد. به دلیل عملکرد فوق العاده بهینه، Yii یک انتخاب ایده آل برای هر پروژه ای با هر اندازه است، هرچند که با دیدگاهی سازمانی و پیچیده ساخته شده است.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید Yii مخفف سه کلمه Yes It Is! می باشد، که در پاسخ به سوالاتی همچون: آیا اون سریع است؟ آیا اون یک فریم ورک امن است؟ آیا اون یک فریم ورک حرفه ای است؟ آیا این فریم ورک مناسب برای پروژه ی بعدی من هست؟ پاسخ همه ی این سوالات تنها یک چیز است : Yes, it is!
آموزش فریم ورک Yii در زبان PHP
فریم ورک کدایگنایتر (codeigniter) که به اختصار آن را CI نیز مینامند ، یک فریم ورک open source جهت ایجاد سریع وب اپلیکیشن های قدرتمند می باشد. فریم ورک کدایگنایتر به زبان php نوشته شده است. اولین ارائه ی رسمی این فریم ورک در تاریخ ۲۸ فوریه ی ۲۰۰۶ می باشد و آخرین نسخه ی stable آن در تاریخ ۵ ژوئن بود. CodeIgniter در حقیقت یـه چهـارچوب یـا Frame Work به زبان php است که دارای دوره یادگیری بسیار کوتـاهی هسـت و بـرای php کارانی ساخته شده است که به دنبال یک ابزارساده و مناسب و سریع برای ایجادسایتهایی بــا تمام قابلیتها هستند. آموزش فریم ورک کدایگنایتر (codeigniter)
شاید در انتها بد نباشد که نگاهی آمار و ارقام بیاندازیم و همچنین به مقایسه محبوبیت فریم ورک های PHP در سال های 2013 و 2015 بپردازیم .
محبوبیت فریم ورک های PHP بر اساس آمار و ارقام در سال های 2013 و 2015
همان طور که از آمار مشاهده میکنید فریم ورک های CakePHP و Zend رشد قابل توجهی را داشته اند . پس در ادامه نیز اندکی درباره این دو فریم ورک صحبت خواهیم کرد .
کیک پی اچ پی سال 2005 توسط یک برنامه نویس لهستانی بنام Michal Tatarynowicz آغاز شد که هدف اصلی آن یک چهارچوب کاربردی و سریع در پی اچ پی بود که پس از آن برنامه نویسان دیگری توانستند برای بهبود این پروژه کمک کنند و در سال 2006 نیز اولین نسخه از آن منتشر شد.
cake یک framework با قابلیت گسترش سریع برای php است که از الگوهای عمومی شناخته شده طراحی همانند Active Record، Association Data Mapping، Front Controller و معماری MVC استفاده می نماید. هدف اولیه ما ایجاد یک فریم ورک ساخت یافته است که کاربران PHP در هر سطحی را قادر میسازد که بتوانند برنامه های قدرتمند تحت وب را به سرعت گسترش دهند، بدون این که از انعطاف پذیری آن کاسته شود.
یکی دیگر از فریم ورک های قدرتمند Zend Framework میباشد که فریمورکی بسیار امن و قابل اطمینان است. این فریمورک اساسا یک فریم ورک ساخته شده با زبان PHP است که از API های بسیاری از پیشگامان برنامه های مبتنی بر وب از جمله Google، Amazon، Yahoo، Flicker و … بهره می برد که این فریم ورک را برای توسعه برنامه های تجاری بسیار مطلوب و مناسب کرده است.
در ادامه سعی میکنیم در مقالاتی هر کدام از این فریم ورک ها رو به صورت کامل توضیح و مزایا و معایب آنها را مورد بررسی قرار دهیم .
نتیجه گیری :
استفاده از فریمورک های PHP مزایای زیادی دارد ، مهترین مزیت آن این است که کدهای شما شکل استانداردی به خود میگرد و همچنین سرعت و سطح برنامه نویسی شما بالا میرود.
پس انتخاب یک فریمورک بستگی به سلیقه ، درآمد و شرایط و منطقه فعالیت شما دارد ، اما انتخاب یکی از این فریمورک ها و انجام پروژه با آن ها نسبتا امری الزامیست ، گرچه می توانید فریمورک خاصی هم قدرتمند کار کنید اما مزایایی که این فریمورک ها ایجاد می کنند غیر قابل چشم پوشی بوده و کار با آن ها منطقی به نظر می رسد . تصمیم با شماست …
سلام در کامنت یکی از دوستان گفتن در کل برنامه نویسی پردرآمد و خوب asp.net هست.من در حال یادگیری php هستم. آیا ادامه بدم یا asp رو بخونم.
ممنون میشم راهنمایی کنید.
درود
دو زبان PHP و ASP.Net از لحاظ بازار کار با هم یکسان هستند و فرقی چندانی نمیکنه که کدوم مورد رو ادامه بدید . شما که PHP رو استارت زدید همین مورد رو ادامه بدید . البته اگر بازار کاری سراغ دارید که میتونید با یادگیری ASP سریعا واردش بشید میتونید به ASP هم سوئیچ کنید . انتخاب بین این دو زبان بستگی به علاقه خودتون و نیاز بازار کار داره .
با تشکر
سلام
مقاله مفیدی بود از خواندنش لذت بردم
سلام
من تا حالا
Laravel , yii , phalcon
تو پروژه ها استفاده زیاد کردم البته به نظرم هر کدومش برا پروژه خاصی خوبه و نمیگم چون به برنامه نویسش مربوط میشه ،
Cake چون حالت پلاگین داره زیاد نمیپسندم چون اصولاً سرعتش کمه
Symfony کامله و سخت و بنظرم اصلا تو بازار ایران از لحاظ مالی و زمانی نمیصرفه
Zend هم قدیم باهاش کردم کردم ولی الان دیگه زیاد مطرح نیس از دور خارج شده
یا مثلا
Phalcon تو هاست اشتراکی کاربرد ندارد و عمدتا اشکالات زیادی داره اگر برنامه نویسی کنید متوجه میشوید
تجربه من میگه yii, cake بیشتر برا طراحی سایت خوبه
Laravel برا پروژه و استارت او
ولی در آخر بخواینن برنامه نویس پردرآمدی بشین باید asp.net یاد بگیرید چون php تفسیری هستش و تو پروژه های بزرگ به درد نمیخوره
سلام مطلب مفیدی بود ممنون. فقط اون آمار که مربوط به سال 2013 هستش رو به روز کنید الان خیلی چیزا فرق کرده .
در مورد CakePHP هم که واقعا قوی و در عین حال یادگیریش راحته فیلم اموزشی بزارید.
سلام، خسته نباشید
من میخوام تازه شروع به یادگیری برنامه نتویسی کنم و الان دارم اموزش php کار میکنم سوالم این بود که شما چه فریمورکی و پیشنهاد میدید که اول یاد بگیرم و کار کنم. ممنون
سلام
ابتدا mvc رو یاد بگیرید سپس کد ایگنایتر
موفق باشید
سلام و خسته نباشید . عالی بود. من CI رو در حد متوسط بلدم و الان میخوام یه پروژه حرفه ای کار کنم . به نظرتون از همین CI استفاده کنم یا فریم ورک دیگه یاد بگیرم ؟ سرعت کار برام مهمه اما کیفیت و امنیت کار مهم تره و نکته قابل عرض اینکه این پروژه قراره در آینده توسعه پیدا کنه و باید قابلیت به روز رسانی خوبی داشته باشه .
درود .
به نظرم همون CI رو کار کنید .
سلام خسه نباشید.
اگه بدون فریمورک کد بنویسیم و از mvc هم استفاده نکنیم اون پروژه php چه نوع معماری دارد ؟؟؟
ممون
سلام
معماری functional میشه ، به عبارتی معماری اسم داری نداره ، اما چون تمام دستورات با توابع هست میشه functional
فریم ورک زمانیه که ما یه چارچوب داشته باشیم
حالا mvc
Mvvm
Hmvc
یا هرچی
موفق باشید
ههههههههههههه چه سوتی جالبی .!!!
اول میخوندی بهتر نبود؟
سلام
قبل خنده بگید بدونیم چه سوتی نویسنده داده 🙂
حامد جان مطلب در مورد فریم ورک بود نه ادیتور.
لطفا اول مطلب رو بخونید بعد کامنت بذارید
تقریبا همشونو استفاده کردم ولی به شخصه ادیتور CodeLobster PHP رو زیاد استفاده میکنم + سه ادیتور محبوب مخصوصا Sublime که افزونه های جالبی داره و نصبشون خیلی راحته…