زبان برنامه نویسی مناسب پروژه شما کدام است؟
پایتون یا نود جی اس کدام برای پروژه شما بهتر است؟ انتخاب زبان برنامه نویسی برای یک پروژه یکی از مشکلات اصلی و اولیه است که قبل از شروع به کار باید حل شود. زبان برنامه نویسی تعیین کننده ی جریان و رویه ی کاری در توسعه و انتخاب بسیار مهمی است.
انتخاب یک زبان برنامه نویسی برای توسعه سمت سروری نیز اهمیت بالایی دارد. نرم افزار های سمت سروری برای کاربر قابل مشاهده نیستند ولی موتور راه اندازی سیستم های آن ها می باشند.
وقتی بحث برنامه نویسی سمت سروری می شود، پایتون و Node.js اولین گزینه هایی هستند که به ذهن همه می رسند. پایتون یک زبان برنامه نویسی است و Node.js محیطی است که به کدهای جاوا اجازه می دهد تا در سمت سرور و نه در یک مرورگر اجرا شوند.
این محیط بر پایهی موتور V8 کروم است و بر روی گوگلکروم اجرا می شود. این اولین محیطی بود که کد های جاوا را می توان هم در سمت سرور و هم در سمت کاربر اجرا نمود. این موضوع کمک زیادی به مشکل Compatibilty در برنامه ها می کند. با هم این دو محیط را مقایسه می کنیم.
- عملکرد
اولین چیزی که از یک زبان برنامه نویسی انتظار می رود عملکرد آن است. عملکرد، تعیین کنندهی سرعت پاسخگویی برنامه ی ساخته شده میباشد که بسته به سرعت اجرای کد ها دارد. اگر عملکرد پایتون و Node.js را بخواهیم مقایسه کنیم، سریعا متوجه می شویم که Node سریع تر است.
عملکرد سریع آن به خاطر موتور قوی Chrome V8 می باشد که بسیار قدرتمند است. به همین دلیل، در این قسمت node رتبه ی بالاتری دارد.
- مقیاس پذیری و کار هم زمان
یکی دیگر از جوانب مهم توسعهی سمت سروری مقیاس پذیری است. مقیاس پذیری یعنی توانایی زبان برنامه نویسی برای سرویس دهی به حجم بالایی از داده و درخواست ها. این توانایی برای برنامه های تحت وب و سیستم هایی که دارای چند سرور می باشند بسیار مهم است، چه موبایلی و چه کامپیوتری.
Nodejs برای توسعهی برنامه های بزرگ نیاز به توانایی بالای تحقیقاتی و دانش نرم افزاری زیادی دارد پس برای برنامه هایی با معماری هم زمان مناسب است. ولی پایتون با وجود آن که معماری مقایس پذیری به شکل ظاهری ندارد اما ابزار هایی دارد که مقایس پذیری را راحت می کنند.
- برطرف کردن خطاها
آسانی و شفافیت در کار با خطاها را می توان به عنوان یک مشکل بزرگ در زبان های برنامه نویسی یاد کرد. هم پایتون و هم Node.js خطاهای زمان اجرا را به خوبی شناسایی و بر طرف می کنند. اگرچه، دیدگاه اجماع برنامه نویسان آن است که پایتون این کار را راحت تر و سریع تر انجام می دهد.
- منحنی یادگیری
همانطور که اشاره شد، Node.js محیطی است که کد های جاوا اسکریپت بر روی آن اجرا می شود پس اگر شما جاوا اسکریپت بلد باشید، مشکل خاصی با Node.js نخواهدی داشت.
اما اگر جاوا بلد نیستید، یادگیری پایتون ساده تر است و کد های آن روانتر و Syntax تمیزتری دارد. پایتون نیاز به کدنویسی کمتری دارد. به علاوه، پایتون عمری 25 ساله دارد و مستندات و جامعه ی برنامه نویس آن گسترده تر است.
در سال 2017 نظر سنجی های انجام شده نشان داد هم Node.js و هم هم پایتون رتبه های بالایی در میان برنامه نویس ها داشتند.
فریم ورک ها
زبان های برنامه نویسی
پایتون و Node.js : چه وقت باید از آن ها استفاده کنیم؟
حالا که کمی با توانایی های این دو فن آوری آشنا شدیم، وقت تصمیم گیری است. مزیت های هر دو برنامه فاکتور های تعیین کننده هستند.
Node.js برای عملکرد سریع است و برای برنامه های پیام رسان و چت و هم چنین مدیریت محتوا و سایت های تجارت الکترونیک گزینه ی مناسب تری است.
پایتون با مقیاس پذیری خوب و راحتی کار برای فعالیت های علمی، big data و پروژه های دولتی مناسب تر است.
مزیت های Node.js و پایتون را در جدول زیر مقایسه می کنیم:
Node.js | پایتون | |
عملکرد | عالی | خوب |
مقیاس پذیری | خوب | خوب |
مدیریت خطا | خوب | خوب |
منحنی یادگیری | آسان | آسان |
میزان برنامه نویس _جامعه | عالی | عالی |
نمونه هایی از این دو فن آوری :
- LinkedIn: یک شبکه ی اجتماعی برای حرفه ای ها که بر مبنای node نوشته شده است.
- Ebay: یک بستر فروش اینترنتی جهانی که برای C2C و B2B طراحی شده و توانایی میلیون ها در خواست در ثانیه را با js به حقیقت تبدیل کرده است.
- Nasa: ناسا سرویس ها و سایت های خود را بر مبنای پایتون و توانایی کدنویسی سریع و راحت آن بنا کرده است. توانایی اجرای برنامه های پیچیده به شکل زمان برای ناسا و پروژه های این سازمان بسیار حیاتی است.
- Light and Magic: کمپانی Light and Magic که توسط جرج لوکاس کارگردان معروف تاسیس شده خط تولید جلوه های ویژه برای فیلم های سینمایی است و قدرت خود را از پایتون می گیرد.
- Frequentis :Frequentis یک ارائه کننده ی جهانی برای مدیریت ترافیک هوایی و امنیت حمل و نقل عمومی است. این سامانه نیز از پایتون برای برج های مراقبت خود استفاده می کند. در پایتون، این سامانه از مکانیزم های خطایابی سریع و مفید و کتابخانه های گسترده و قابل دسترس آن به خوبی بهره می برد که زمان تولید به مصرف را بسیار کم تر کرده است.
نتیجه گیری:
ما این تحقیق کوچک را با این هدف شروع نکردیم که Node.js را بهتر از پایتون نشان دهیم یا بالعکس. هر دو دارای مزیت ها و نقاط ضعفی هستند که در برنامههایشان نشان داده اند. هم پایتون و هم Node.js جای خود را در دنیای نرم افزار پیدا کرده اند.
انتخاب فن آوری اصلی برای پروژه به فاکتور های زیادی بستگی دارد: نوع کاربری، صنعت مورد نظر، نیاز های عملکردی، تجربه کدنویس، و غیره. هم Node.js و هم پایتون راه حل هایی مفید و موثر با روش های مناسب ارائه می کنند. یک تصمیم هوشمندانه بگیرید و به یاد داشته باشید که سرور، مبنای برنامه های تحت وب می باشد.
عرض سلام ادب و احترام خدمت شما
برای یک شبکه اجتماعی ( دارای سرور ها و محاسبات ابری ) – و چندین میلیون کاربر
توانایی پاسخگویی سریع به میلیون ها درخواست در ثانیه – توسعه پذیری بالا و . . . .
کدام زبان یا پلتفرم را پیشنهاد می دهید
ممنون از این که وقت میذارین و پاسخ میدین 🌷🌷🌷
سلام خسته نباشید من اگر بخوام برام یه پروژه مدیریت محتوا طراحی کنین فرقی نمیکنه زبان پایتون باشه یا زبان نود جی اس هزینش چقدر میشه
بستگی به کارت داره اما بهترین cms ها با php زده میشن