
VPN چیست؟ خصوصیات و مزایای آن
VPN مخفف “Virtual Private Network” یا شبکه خصوصی مجازی هست و به شما این امکان رو میده که هنگام استفاده از شبکههای عمومی، یه ارتباط محافظتشده و امن برقرار کنید. در ادامه اگر علاقمند به آموزش هک و امنیت هستید، با ما همراه باشید.
- VPN چیست؟ خصوصیات و مزایای آن
- VPN چطور کار میکنه؟
- مزایای اتصال به VPN چیه؟
- چرا باید از اتصال VPN استفاده کنید؟
- یک VPN خوب باید چه کاری انجام بده؟
- تاریخچه VPN ها
- VPN ها و کاربرد فعلی آن ها
- چطور با یک VPN به صورت امن در اینترنت گشت بزنیم؟
- چه انواعی از VPN وجود دارن؟
- چطور یک VPN رو روی کامپیوتر نصب کنیم؟
- آیا میتونم از VPN روی گوشی هوشمند یا دستگاه های دیگه هم استفاده کنم؟
- آیا VPN واقعا امنه؟
- چطور یک اتصال VPN روی گوشی هوشمند خود نصب کنیم؟
- نتیجهگیری
VPNها ترافیک اینترنت شما رو رمزنگاری میکنن و هویت آنلاین شما رو پنهان میکنن. این کار باعث میشه ردیابی فعالیتهای آنلاین شما و سرقت دادهها برای اشخاص ثالث خیلی سختتر بشه. این رمزنگاری به صورت لحظهای (Real-time) انجام میشه.
VPN چطور کار میکنه؟
VPN آدرس IP شما رو مخفی میکنه و شبکه رو مجبور میکنه که ترافیک شما رو از طریق یه سرور راه دور که توسط میزبان VPN پیکربندی شده، هدایت کنه.
یعنی وقتی به اینترنت با VPN وصل میشید:
- سرور VPN به منبع دادههای شما تبدیل میشه
- ارائهدهنده خدمات اینترنت شما (ISP) و سایر اشخاص ثالث نمیتونن ببینن که به چه سایتهایی سر زدید یا چه دادههایی ارسال و دریافت کردید
در واقع VPN مثل یه فیلتر عمل میکنه که تمام اطلاعات شما رو به چیزی نامفهوم تبدیل میکنه. حتی اگه کسی به این اطلاعات دست پیدا کنه، این دادهها کاملا بیفایده و غیرقابل خوندن خواهند بود.
مزایای اتصال به VPN چیه؟
یک اتصال VPN ترافیک دادههای آنلاین شما رو پنهان میکنه و از دسترسی خارجی، محافظت میکنه.
دادههای رمزنگاری نشده میتونن توسط هرکسی که به شبکه دسترسی داره دیده بشن. اما با VPN، هکرها و مجرمان سایبری قادر به رمزگشایی این دادهها نخواهند بود.
رمزنگاری امن
برای خوندن دادههای رمزنگاری شده به یه کلید رمزنگاری (Encryption Key) نیاز دارید. بدون این کلید، حتی با استفاده از حملات قدرتمند Brute Force، سالها زمان میبره تا یک سیستم بتونه این دادهها رو رمزگشایی کنه.
با کمک VPN، فعالیتهای آنلاین شما حتی در شبکههای عمومی هم مخفی میمونه.
پنهان کردن موقعیت جغرافیایی شما
سرورهای VPN به عنوان پراکسی (Proxy) شما در اینترنت عمل میکنن.
- به دلیل اینکه اطلاعات موقعیت جغرافیایی شما از یک سرور در کشوری دیگه ارسال میشه، محل واقعی شما قابل شناسایی نیست
- بیشتر سرویسهای VPN هیچ گزارشی از فعالیتهای شما ذخیره نمیکنن
- البته بعضی از ارائهدهندهها ممکنه رفتار کاربری شما رو ثبت کنن ولی این اطلاعات رو به اشخاص ثالث انتقال نمیدن
به این ترتیب، هر گونه رد و اثری از فعالیتهای شما مخفی باقی میمونه.
دسترسی به محتوای منطقهای
تمام محتوای اینترنتی در همه جا در دسترس نیست.
- بعضی از سرویسها و سایتها محتوایی دارن که فقط از مناطق خاصی در دنیا قابل دسترسی هست
- در حالت عادی، از روی سرورهای محلی موقعیت شما مشخص میشه، پس ممکنه نتونید محتوای کشور خودتون رو در زمان سفر یا محتوای بینالمللی رو از خونه مشاهده کنید
اما با قابلیت VPN Location Spoofing شما میتونید به سروری در کشوری دیگه وصل بشید و به طور مؤثری موقعیت مکانی خودتون رو تغییر بدید.
انتقال امن دادهها
اگه از راه دور کار میکنید و به فایلهای حساس روی شبکه شرکتتون نیاز دارید، باید یه اتصال امن برقرار کنید.
برای دسترسی به شبکه:
- اغلب یه اتصال VPN مورد نیازه
- VPNها به سرورهای خصوصی وصل میشن و از روشهای رمزنگاری برای کاهش خطر نشت اطلاعات استفاده میکنن
چرا باید از اتصال VPN استفاده کنید؟
زمانی که به اینترنت وصل میشید، معمولا ارائه دهنده خدمات اینترنتی شما (ISP) اتصال شما رو تنظیم میکنه. این ارائه دهنده شما رو از طریق یک آدرس IP ردیابی میکنه. ترافیک شبکه شما از طریق سرورهای ISP هدایت میشه، که میتونه همه فعالیت های آنلاین شما رو ثبت و مشاهده کنه.
ممکنه ارائه دهنده اینترنت شما به نظر قابل اعتماد بیاد، اما ممکنه سابقه مرور شما رو با تبلیغکنندهها، پلیس یا دولت و یا سایر اشخاص ثالث به اشتراک بذاره. همچنین ISP ها میتونن هدف حملات مجرمان سایبری قرار بگیرن و در صورت هک شدن، داده های شخصی و خصوصی شما به خطر میفته.
این موضوع به خصوص زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکنه که به طور مرتب به شبکه های وای فای عمومی وصل میشید. شما هیچ وقت نمیدونید چه کسی ممکنه در حال نظارت بر ترافیک اینترنت شما باشه و ممکنه چه اطلاعاتی رو از شما بدزده، از جمله رمزهای عبور، داده های شخصی، اطلاعات پرداخت یا حتی کل هویت شما.
یک VPN خوب باید چه کاری انجام بده؟
شما باید به VPN خودتون برای انجام یک یا چند کار مهم اعتماد کنید. خود VPN هم باید در برابر نفوذ و تهدیدات محافظت بشه. اینها ویژگی هایی هستن که باید از یک راهکار جامع VPN انتظار داشته باشید:
رمزنگاری آدرس IP: وظیفه اصلی VPN اینه که آدرس IP شما رو از ISP و سایر اشخاص ثالث پنهان کنه. این کار به شما این امکان رو میده که اطلاعات رو به صورت آنلاین ارسال و دریافت کنید بدون این که کسی جز شما و ارائه دهنده VPN اون رو ببینه.
رمزنگاری پروتکل ها: یک VPN باید از باقی گذاشتن ردپاهای دیجیتال جلوگیری کنه، مثلا سابقه مرور اینترنت، تاریخچه جستجو و کوکی ها. رمزنگاری کوکی ها به طور خاص اهمیت داره چون از دسترسی اشخاص ثالث به اطلاعات محرمانه مثل داده های شخصی، اطلاعات مالی و محتوای وب سایت ها جلوگیری میکنه.
کلید قطع اتصال (Kill switch): اگه اتصال VPN شما به طور ناگهانی قطع بشه، اتصال ایمن شما هم قطع میشه. یک VPN خوب میتونه این قطعی ناگهانی رو تشخیص بده و برنامه هایی که از قبل مشخص شدن رو ببنده، تا احتمال به خطر افتادن داده ها کاهش پیدا کنه.
احراز هویت دو مرحله ای (Two-factor authentication): با استفاده از روش های مختلف احراز هویت، یک VPN قوی هر کسی که قصد ورود داره رو بررسی میکنه. مثلا، ممکنه از شما خواسته بشه یک رمز عبور وارد کنید و بعد یک کد به دستگاه موبایل شما ارسال بشه. این کار دسترسی اشخاص ثالث ناخواسته به اتصال امن شما رو دشوارتر میکنه.
تاریخچه VPN ها
از زمانی که انسان ها شروع به استفاده از اینترنت کردن، تلاشی برای محافظت و رمزنگاری داده های مرورگر اینترنتی وجود داشته. وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا در دهه 1960 وارد پروژه هایی شد که روی رمزنگاری داده های ارتباط اینترنتی کار میکردن.
پیشگامان VPN
این تلاش ها منجر به ایجاد شبکه ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) شدن، که یک شبکه مبتنی بر انتقال بسته بود و در نهایت به توسعه پروتکل کنترل انتقال-پروتکل اینترنت (TCP/IP) منجر شد.
TCP/IP چهار لایه داشت: لینک، اینترنت، انتقال و برنامه. در لایه اینترنت، شبکه های محلی و دستگاه ها میتونستن به شبکه جهانی متصل بشن و اینجاست که خطر افشا شدن اطلاعات مشخص شد. در سال 1993، تیمی از دانشگاه کلمبیا و آزمایشگاه های AT&T Bell موفق به ایجاد نسخه ابتدایی VPN های مدرن به نام swIPe (Software IP encryption protocol) شدن.
در سال بعد، Wei Xu پروتکل امنیت اینترنتی IPSec رو توسعه داد، که یک پروتکل امنیت اینترنتیه و بسته های اطلاعاتی آنلاین رو احراز هویت و رمزنگاری میکنه. در سال 1996، یکی از کارکنان مایکروسافت به نام Gurdeep Singh-Pall پروتکل تونلزنی همتا به همتا (Peer-to-Peer Tunneling Protocol – PPTP) رو ایجاد کرد.
VPN های اولیه
همزمان با توسعه PPTP توسط Singh-Pall، اینترنت به سرعت در حال محبوب شدن بود و نیاز به سیستم های امنیتی پیچیده برای مصرف کنندگان افزایش پیدا کرد. در اون زمان، برنامه های آنتی ویروس در جلوگیری از آلودگی سیستم های کامپیوتری به بدافزار و جاسوس افزارها موثر بودن. اما افراد و شرکت ها شروع به درخواست نرم افزارهایی کردن که بتونن سابقه مرورشون رو به صورت آنلاین پنهان کنن.
بنابراین اولین VPN ها در اوایل دهه 2000 شروع به کار کردن، اما تقریبا به طور انحصاری توسط شرکت ها مورد استفاده قرار میگرفتن. با این حال، پس از موجی از نقض های امنیتی، به خصوص در اوایل دهه 2010، بازار مصرف کنندگان برای VPN ها شروع به رشد کرد.
VPN ها و کاربرد فعلی آن ها
طبق گزارش GlobalWebIndex، تعداد کاربران VPN در سراسر جهان بین سال های 2016 تا 2018 بیش از چهار برابر افزایش پیدا کرده. در کشورهایی مثل تایلند، اندونزی و چین که استفاده از اینترنت محدود و سانسور شده، از هر پنج کاربر اینترنت، یک نفر از VPN استفاده میکنه. در کشورهایی مثل ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و آلمان، درصد کاربران VPN کمتره و حدود 5 درصد تخمین زده میشه، اما این درصد به طور مداوم در حال افزایشه.
یکی از بزرگترین عوامل گسترش استفاده از VPN در سال های اخیر، افزایش تقاضا برای محتواییه که دارای محدودیت جغرافیایی برای دسترسی هست.
مثلا سرویس های پخش ویدئو مثل Netflix یا YouTube بعضی از ویدئوها رو فقط در کشورهای خاصی در دسترس قرار میدن. با استفاده از VPN های مدرن، میتونید آدرس IP خودتون رو رمزنگاری کنید تا طوری به نظر بیاد که از یک کشور دیگه در حال مرور اینترنت هستید، و این کار به شما امکان میده از هر جایی به این محتوا دسترسی پیدا کنید.
چطور با یک VPN به صورت امن در اینترنت گشت بزنیم؟
یک VPN رفتار مرور اینترنت شما رو رمزنگاری میکنه، به طوری که فقط با کمک یک کلید میشه اون رو رمزگشایی کرد. فقط کامپیوتر شما و VPN این کلید رو میدونن، بنابراین ارائه دهنده خدمات اینترنتی شما (ISP) نمیتونه تشخیص بده که شما کجا در حال گشت و گذار هستید. VPN های مختلف از فرآیندهای رمزنگاری متفاوتی استفاده میکنن، اما به طور کلی این فرآیند در سه مرحله انجام میشه:
- وقتی آنلاین میشید، VPN خودتون رو فعال کنید. VPN به عنوان یک تونل امن بین شما و اینترنت عمل میکنه. ISP شما و سایر اشخاص ثالث نمیتونن این تونل رو شناسایی کنن
- حالا دستگاه شما وارد شبکه محلی VPN شده و آدرس IP شما میتونه به یک آدرس IP که توسط سرور VPN ارائه شده تغییر پیدا کنه
- حالا میتونید به راحتی در اینترنت گشت بزنید چون VPN از تمام داده های شخصی شما محافظت میکنه.
چه انواعی از VPN وجود دارن؟
انواع مختلفی از VPN وجود داره، اما شما باید با سه نوع اصلی اون آشنا باشید:
SSL VPN
معمولا همه کارکنان یک شرکت به لپ تاپ شرکتی دسترسی ندارن تا از خونه کار کنن. در طول بحران کرونا در بهار 2020، بسیاری از شرکت ها با مشکل کمبود تجهیزات برای کارمندانشون روبرو شدن. در چنین شرایطی اغلب از دستگاه های شخصی مثل کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت یا تلفن همراه استفاده میشه.
در این موارد، شرکت ها از یک راهکار SSL-VPN استفاده میکنن که معمولا از طریق یک دستگاه سخت افزاری مخصوص پیاده سازی میشه.
پیش نیاز این کار معمولا یک مرورگر HTML-5 هست که برای باز کردن صفحه ورود شرکت مورد استفاده قرار میگیره. مرورگرهای HTML-5 برای تقریبا هر سیستم عاملی در دسترس هستن. دسترسی از طریق نام کاربری و رمز عبور محافظت میشه.
Site-to-Site VPN
یک Site-to-Site VPN در اصل یک شبکه خصوصی هست که برای مخفی کردن اینترانت های خصوصی و اجازه دادن به کاربران این شبکه های امن برای دسترسی به منابع یکدیگر طراحی شده.
این نوع VPN برای زمانی مناسبه که شرکت شما چندین مکان مختلف داره که هر کدوم دارای شبکه محلی خودشون (LAN – Local Area Network) هستن و این شبکه ها به یک شبکه گسترده (WAN – Wide Area Network) متصل شدن. Site-to-Site VPN همچنین برای زمانی کاربرد داره که شما دو اینترانت جداگانه دارید و میخواید بین این دو فایل ارسال کنید بدون اینکه کاربران یکی از اینترانت ها مستقیما به دیگری دسترسی پیدا کنن.
این نوع VPN بیشتر در شرکت های بزرگ استفاده میشه. پیاده سازی اون پیچیده تره و انعطاف پذیری کمتری نسبت به SSL VPN داره. با این حال، موثرترین روش برای تضمین ارتباط امن در داخل و بین بخش های بزرگ یک سازمان هست.
Client-to-Server VPN
اتصال از طریق یک VPN Client رو میشه مثل این تصور کرد که انگار کامپیوتر خونگی خودتون رو با یک کابل به شرکت وصل کردید. کارمندان میتونن از طریق این اتصال امن از دفتر کار خانگی خودشون وارد شبکه شرکت بشن و طوری کار کنن که انگار توی دفتر حضور دارن. البته باید ابتدا یک VPN Client روی کامپیوتر نصب و پیکربندی بشه.
در این حالت، کاربر از طریق ISP خودش به اینترنت متصل نمیشه، بلکه یک ارتباط مستقیم از طریق ارائه دهنده VPN برقرار میکنه. این کار عملا مرحله تونل زدن در فرآیند اتصال VPN رو کوتاه تر میکنه. به جای این که از VPN برای ایجاد یک تونل رمزنگاری روی اتصال اینترنت موجود استفاده بشه، VPN میتونه به صورت خودکار داده ها رو قبل از این که در اختیار کاربر قرار بگیره رمزنگاری کنه.
این نوع از VPN، امروزه بسیار رایجه و به خصوص برای کاربرانی که از شبکه های وای فای عمومی ناامن استفاده میکنن، بسیار مفیده. این روش از دسترسی اشخاص ثالث به اتصال شبکه جلوگیری میکنه و داده ها رو تا ارائه دهنده رمزنگاری میکنه. همچنین مانع دسترسی ISP ها به داده هایی میشه که به هر دلیلی رمزنگاری نشدن و محدودیت های اعمال شده روی دسترسی به اینترنت کاربر (مثل محدودیت های دولتی در برخی کشورها) رو دور میزنه.
مزیت این نوع دسترسی VPN اینه که کارآمدتره و دسترسی سراسری به منابع شرکت رو فراهم میکنه. اگه سیستم تلفن مناسبی در دسترس باشه، کارمند میتونه با یک هدست به سیستم وصل بشه و طوری کار کنه که انگار در محل کار خودش حضور داره. مثلا مشتریان شرکت حتی متوجه نمیشن که کارمند از خونه داره کار میکنه یا از دفتر شرکت.
چطور یک VPN رو روی کامپیوتر نصب کنیم؟
قبل از نصب VPN، مهمه که با روش های مختلف پیاده سازی اون آشنا باشید:
کلاینت VPN (VPN Client)
برای استفاده از یک کلاینت VPN مستقل باید یک نرم افزار نصب بشه. این نرم افزار برای برآورده کردن نیازهای نقطه پایانی (Endpoint) پیکربندی میشه. هنگام راه اندازی VPN، نقطه پایانی ارتباط VPN رو اجرا میکنه و به نقطه پایانی دیگه متصل میشه و یک تونل رمزنگاری ایجاد میکنه.
در شرکت ها، این مرحله معمولا نیاز به وارد کردن یک رمز عبور صادر شده توسط شرکت یا نصب یک گواهی مناسب داره. با استفاده از رمز عبور یا گواهی، فایروال میتونه تشخیص بده که این یک اتصال مجاز هست. بعد از اون کارمند با استفاده از اطلاعات هویتی خودش وارد سیستم میشه.
افزونه های مرورگر (Browser Extensions)
افزونه های VPN رو میشه به بیشتر مرورگرهای وب مثل Google Chrome و Firefox اضافه کرد. بعضی از مرورگرها، مثل Opera حتی افزونه های VPN داخلی دارن. افزونه ها این امکان رو به کاربران میدن که به راحتی VPN خودشون رو در هنگام مرور اینترنت فعال یا تنظیم کنن.
اما این نکته رو باید در نظر داشته باشید که اتصال VPN فقط برای اطلاعاتی که در همون مرورگر به اشتراک گذاشته میشه معتبره. استفاده از مرورگرهای دیگه یا فعالیت های اینترنتی خارج از مرورگر (مثل بازی های آنلاین) توسط VPN رمزنگاری نمیشن.
اگرچه افزونه های مرورگر به اندازه کلاینت های VPN جامع نیستن، اما میتونن گزینه مناسبی برای کاربرانی باشن که گاهی اوقات از اینترنت استفاده میکنن و فقط یک لایه امنیتی اضافه میخوان. با این حال، این افزونه ها بیشتر در معرض نقض های امنیتی قرار دارن. به کاربران توصیه میشه از افزونه های معتبر استفاده کنن، چون جمع آوری کنندگان داده، ممکنه تلاش کنن از افزونه های جعلی VPN برای سرقت اطلاعات استفاده کنن.
جمع آوری داده ها (Data Harvesting) به معنای جمع آوری داده های شخصیه، مثل اطلاعاتی که بازاریابان برای ساخت یک پروفایل شخصی از شما استفاده میکنن. بعد از این کار، محتوای تبلیغاتی به صورت اختصاصی برای شما طراحی میشه.
VPN روی روتر (Router VPN)
اگه چندین دستگاه به یک اتصال اینترنتی وصل هستن، ممکنه راحت تر باشه که VPN رو مستقیما روی روتر (Router) پیاده سازی کنید تا این که به طور جداگانه روی هر دستگاه VPN نصب کنید.
یک Router VPN به خصوص برای محافظت از دستگاه هایی که به اینترنت وصل میشن و پیکربندی اون ها آسون نیست (مثل تلویزیون های هوشمند – Smart TVs) بسیار کاربردیه. این روش حتی میتونه به شما کمک کنه به محتوای محدود شده جغرافیایی از طریق سیستم های سرگرمی خانگی دسترسی پیدا کنید.
راه اندازی VPN روی روتر آسونه، همیشه امنیت و حریم خصوصی شما رو حفظ میکنه و از به خطر افتادن شبکه شما هنگام اتصال دستگاه های ناامن جلوگیری میکنه. با این حال، اگه روتر شما رابط کاربری مناسبی نداشته باشه، ممکنه مدیریت اون سخت تر باشه و منجر به مسدود شدن اتصالات ورودی بشه.
VPN شرکتی (Company VPN)
یک VPN شرکتی یک راه حل سفارشی هست که نیاز به پیکربندی شخصی سازی شده و پشتیبانی فنی داره. این نوع VPN معمولا توسط تیم فناوری اطلاعات (IT) شرکت برای شما تنظیم میشه.
به عنوان کاربر، شما هیچ گونه دسترسی مدیریتی به خود VPN ندارید و فعالیت ها و انتقال داده های شما توسط شرکت ثبت میشه. این کار به شرکت کمک میکنه تا خطرات احتمالی نشت داده رو به حداقل برسونه.
مزیت اصلی یک VPN شرکتی اینه که حتی برای کارمندانی که خارج از شرکت و با اتصال اینترنت شخصی کار میکنن، یک ارتباط کاملا امن با اینترانت (Intranet) و سرور شرکت ایجاد میکنه.
آیا میتونم از VPN روی گوشی هوشمند یا دستگاه های دیگه هم استفاده کنم؟
بله، گزینه های زیادی برای استفاده از VPN روی گوشی های هوشمند و سایر دستگاه های متصل به اینترنت وجود داره. اگه از دستگاه موبایل برای ذخیره اطلاعات پرداخت، داده های شخصی یا حتی فقط برای مرور اینترنت استفاده میکنید، داشتن VPN ضروریه.
بسیاری از ارائه دهنده های VPN، راه حل های موبایلی هم ارائه میدن و بسیاری از اون ها رو میشه مستقیما از صفحه Kaspersky VPN Free Trial دانلود کرد.
آیا VPN واقعا امنه؟
مهمه که بدونید VPN ها مثل نرم افزارهای آنتی ویروس جامع عمل نمیکنن. درسته که اون ها آدرس IP شما رو محافظت و تاریخچه اینترنت شما رو رمزنگاری میکنن، اما یک اتصال VPN نمیتونه از دستگاه شما در برابر نفوذهای خارجی محافظت کنه.
برای این کار حتما باید از نرم افزارهای آنتی ویروس مثل Kaspersky Premium Antivirus استفاده کنید، چون استفاده از VPN به تنهایی از شما در برابر بدافزارها، ویروس ها، بات ها و سایر تهدیدات محافظت نمیکنه.
اگه بدافزار وارد دستگاه شما بشه، میتونه داده هاتون رو بدزده یا آسیب بزنه، چه از VPN استفاده کنید و چه نکنید. به همین دلیل استفاده از VPN در کنار یک برنامه آنتی ویروس جامع برای حداکثر امنیت ضروریه.
همچنین باید حتما یک ارائه دهنده VPN انتخاب کنید که بهش اعتماد دارید. در حالی که ISP شما نمیتونه ترافیک اینترنت شما رو ببینه، ارائه دهنده VPN این امکان رو داره.
اگه ارائه دهنده VPN شما به خطر بیفته، شما هم به خطر میفتید. به همین دلیل، انتخاب یک ارائه دهنده معتبر برای حفظ محرمانگی فعالیت های اینترنتی و اطمینان از بالاترین سطح امنیت بسیار حیاتی هست.
چطور یک اتصال VPN روی گوشی هوشمند خود نصب کنیم؟
همونطور که قبلاً گفته شد، برای گوشیهای اندروید و آیفون هم اتصالهای VPN وجود داره. خوشبختانه سرویسهای VPN برای گوشیهای هوشمند استفاده راحتی دارن و معمولاً شامل موارد زیر میشن:
فرآیند نصب معمولاً فقط دانلود یک اپلیکیشن از App Store آی او اس یا صفحه آزمایشی رایگان Kaspersky VPN برای کاربران اندروید هست. هرچند که ارائهدهندگان VPN رایگان هم وجود دارن، ولی بهتره برای امنیت از یک ارائهدهنده حرفهای استفاده کنید.
فرآیند راهاندازی بسیار کاربرپسند هست، چون تنظیمات پیشفرض معمولاً به طور عمده برای کاربر معمولی گوشی هوشمند طراحی شدن. فقط با حساب کاربری خود وارد شوید. بیشتر اپلیکیشنها سپس شما رو از طریق قابلیتهای اصلی سرویسهای VPN راهنمایی میکنن.
روشن کردن VPN تقریباً مثل روشن کردن یک لامپ برای بسیاری از اپلیکیشنهای VPN عمل میکنه. احتمالاً گزینه رو مستقیم روی صفحه اصلی پیدا خواهید کرد.
تغییر سرور معمولاً به صورت دستی انجام میشه اگه بخواید موقعیت خودتون رو جعل کنید. فقط کشور دلخواه رو از بین پیشنهادات انتخاب کنید.
برای کاربرانی که به سطح بالاتری از حفاظت داده نیاز دارن، تنظیمات پیشرفته در دسترس هست. بسته به VPN شما، میتونید پروتکلهای مختلفی رو برای روش رمزنگاری خود انتخاب کنید. ممکنه قابلیتهای تشخیص و دیگر عملکردها هم در اپلیکیشن شما در دسترس باشه. قبل از اینکه اشتراک بگیرید، از این ویژگیها اطلاع پیدا کنید تا بهترین VPN رو برای نیازهای خود انتخاب کنید.
برای اینکه از این به بعد به صورت امن اینترنت رو مرور کنید، فقط کافیه VPN رو از طریق اپلیکیشن فعال کنید.
اما به نکات زیر توجه داشته باشید: یک VPN فقط به اندازه سیاستهای استفاده و ذخیره دادههای ارائهدهندهاش امن هست. به یاد داشته باشید که سرویس VPN دادههای شما رو به سرورهای خودش منتقل میکنه و این سرورها از طریق اینترنت به نمایندگی از شما متصل میشن. اگه این سرورها لاگهای دادهای رو ذخیره کنن، مطمئن بشید که مشخصه این لاگها برای چه هدفی ذخیره میشن. ارائهدهندگان معتبر VPN معمولاً حریم خصوصی شما رو در اولویت قرار میدن. بنابراین باید یک ارائهدهنده معتبر مثل Kaspersky VPN Secure Connection رو انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید که فقط دادههای اینترنتی شما رمزنگاری میشه. هر چیزی که از اتصال سلولی یا Wi-Fi استفاده نکنه، از طریق اینترنت منتقل نمیشه. در نتیجه، VPN شما تماسهای صوتی استاندارد یا پیامهای متنی شما رو رمزنگاری نمیکنه.
نتیجهگیری
اتصال VPN یک اتصال امن بین شما و اینترنت برقرار میکنه. از طریق VPN، تمام ترافیک داده شما از یک تونل مجازی رمزنگاری شده عبور میکنه. این کار آدرس IP شما رو زمانی که از اینترنت استفاده میکنید پنهان میکنه و مکان شما رو برای همه نامرئی میکنه. اتصال VPN همچنین در برابر حملات خارجی امن هست. چون فقط شما میتونید به دادهها در تونل رمزنگاری شده دسترسی پیدا کنید و هیچ کس دیگه نمیتونه چون کلید رو ندارن. VPN به شما این امکان رو میده که از هر نقطهای از دنیا به محتوای محدود شده منطقهای دسترسی داشته باشید. بسیاری از پلتفرمهای استریمینگ در هر کشوری در دسترس نیستن. با استفاده از VPN میتونید همچنان به اونها دسترسی پیدا کنید. راهحلهای VPN از Kaspersky برای کامپیوترهای ویندوز و مکهای اپل در دسترس هست.
الان همچنین بسیاری از ارائهدهندگان اتصالهای VPN برای گوشیهای هوشمند وجود دارن که ترافیک دادههای موبایل رو ناشناس نگه میدارن. با این حال، به یاد داشته باشید که فقط ترافیک دادههای اینترنتی شما ناشناس و محافظتشده توسط VPN میشه. اتصال VPN شما از حملات هکری، تروجانها، ویروسها یا دیگر بدافزارها محافظت نمیکنه. بنابراین باید از یک نرمافزار ضدویروس معتبر اضافی استفاده کنید.
در انتها اگر این مطلب براتون مفید و کاربردی بود، نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارین.