
14 ویژگی برتر SERP برای بهبود سئو که باید همین حالا کسب کنید
اگه بهت بگم که تسلط روی ویژگی های SERP گوگل، می تونه کلید رشد عظیم ترافیک SEO باشه چی؟ فقط یه نگاه به Traffic Think Tank بنداز.
حضور Traffic Think Tank افزایش قابل توجهی در ویژگی های SERP داشت، مخصوصا در featured snippets و عناصر با دید بالا.

افزایش حضور در SERP یعنی دیده شدن بیشتر، کلیک های بیشتر و در نهایت، ترافیک بیشتر و اعداد هم این موضوع رو ثابت می کنن.

در بالا می بینید بین مارس تا اکتبر، ترافیک ارگانیک رشد ثابتی داشته که دقیقا با افزایش حضورش در ویژگی های SERP گوگل هماهنگ بود. هرچقدر موقعیت در featured snippets ،People Also Ask و سایر نتایج با تعامل بالا، قوی تر میشه، بازدیدکننده های بیشتری جذب میشن.
نتیجه؟
اگه برای ویژگی های SERP بهینه سازی نمی کنید، دارید ترافیک رو از دست میدین.
در این آموزش بهتون توضیح میدم:
- 14 ویژگی مهم SERP که باید برنده شون بشید
- چطور این ویژگی ها روی نرخ کلیک (CTR)، رتبه ها و تبدیل ها تاثیر میذارن
- استراتژی هایی برای افزایش حضور شما در ویژگی های SERP
ویژگی های SERP چیست؟
ویژگی های SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) عناصری پیشرفته در نتایج جستجو هستن که فراتر از نتایج سنتی عمل می کنن تا نتایجی مرتبط تر، ساختار یافته تر و جذاب تر بصری به کاربران ارائه بدن.

این عناصر برای بهبود تجربه کاربری طراحی شدن، تا پاسخ های سریع، تصاویر و اجزای تعاملی رو مستقیما تو صفحه نتایج نمایش بدن.
انواع مختلف ویژگی های SERP چیه؟
هرچند الان بیش از 35 نوع مختلف ویژگی SERP وجود داره، اما من پیشنهاد میکنم برای رایج ترین ها بهینه سازی کنید.
احتمالا در جستجوهای خودتون با هر کدوم از ویژگی های زیر در Google SERP مواجه میشید:
- AI Overviews
- Featured Snippets
- People Also Ask
- Knowledge Panels
- Local Packs
- Sitelinks
- Image Packs
- Video Carousels
- Rich Snippets
- Reviews
- Shopping Results
- Top Stories
- People also search for
- Top and Bottom Ads
- جایزه: انواع دیگه
1. AI Overviews
AI Overviews خلاصه های تولید شده توسط هوش مصنوعی گوگل هستن که بالای صفحه نتایج جستجو (SERP) ظاهر میشن. اینها اطلاعات مختصر و مفیدی هستن که از منابع مختلف ترکیب شدن و به کاربر ارائه میدن.
این ویژگی بخشی از تلاش های گوگل برای بهبود تجربه جستجو هست و اطلاعات سریع و مرتبط رو بدون نیاز به کلیک کردن روی سایت های جداگانه در اختیار کاربران میذاره.

معرفی AI Overviews تاثیرات متفاوتی روی ترافیک وبسایت ها داشته چون جواب های فوری میدن، ممکنه نیاز به کلیک رو کاهش بدن.
اما در عین حال میتونن فرصت های ترافیکی ایجاد کنن. مثلا مطالعات نشون دادن که 52 درصد منابع ارجاع شده در صفحه اول رتبه بندی هستن. یعنی صفحات با رتبه پایین تر هم می تونن در AI Overviews ظاهر بشن. این به محتوای بهینه شده فرصت میده که بدون داشتن رتبه بالا دیده بشه.
2. Featured Snippets
Featured snippets خلاصه های مختصری هستن که بالای نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشن.
مثل AI Overviews، اینها در «موقعیت صفر» قرار دارن اما نحوه کارشون فرق داره: Featured Snippets از یک منبع استخراج میشن، در حالی که AI Overviews اطلاعات رو از چند سایت ترکیب میکنن.
شاید تا حالا جعبه های تعریفی، جدول ها و فهرست های مرتب شده رو بالای نتایج ارگانیک گوگل دیده باشید.

Featured snippets میتونن دیده شدن رو افزایش بدن، اما همیشه به معنی ترافیک بیشتر نیستن.
اگه یک snippet به طور کامل به کوئری پاسخ بده، کاربران ممکنه دیگه وارد سایت شما نشن اما برای موضوعات پیچیده تر، یک snippet میتونه کاربران رو ترغیب کنه که بیشتر مطالعه کنن.
3. People Also Ask
ویژگی People Also Ask (PAA) سوالات و جواب های مرتبط رو وقتی برای یه عبارت خاص جستجو می کنید نمایش میده.
اگه جواب یه سوال رو باز کنید، گوگل اطلاعات بیشتری درباره همون موضوع نشون میده و سوالات مرتبط جدیدی رو فعال می کنه.

این سوالات و جواب ها معمولا از knowledge graph گوگل و صفحات وب با رتبه بالا گرفته میشن.
اگه سایت شما تو صفحه اول نتایج جستجوی گوگل باشه ولی تو کادر «People Also Ask» ظاهر نشه، این کارها رو انجام بدید:
- استفاده از تیترها، زیرتیترها و بولت پوینت ها تا محتوای شما راحت اسکن بشه
- بهینه سازی کلمات کلیدی مرتبط در صفحه وب
- پاسخ دادن به محبوب ترین سوالات کاربران مرتبط با کلمه کلیدی هدف
مطالعه Semrush روی کادر PAA نشون داده کوئری های جستجو که با «why»، «what»، «where»، «who» و «when» شروع میشن، اغلب باعث نمایش نتایج PAA میشن.

پس مطمئن بشید صفحات با رتبه بالا ساختار مناسبی دارن و به سوالات محبوب کاربران جواب میدن.
اما ظاهر شدن در PAA همیشه به معنی کلیک بیشتر نیست. بسیاری از کاربران جواب ها رو مستقیم در منوی کشویی پیدا می کنن و نیاز به مراجعه به سایت ندارن اما اگه snippet شما اطلاعات عمیق تری رو نشان بده، کاربران بیشتر احتمال داره برای جزئیات بیشتر کلیک کنن که این ویژگی SERP رو برای افزایش ترافیک ارزشمند می کنه.
4. Knowledge Panels
پنل دانش (Knowledge Panels) کنار نتایج جستجو در دسکتاپ و بالای صفحه نتایج جستجوی موبایل نمایش داده میشه.

این پنل خلاصه ای از اطلاعات مهم درباره افراد، مکان ها و شرکت ها رو نمایش میده که اغلب از دیتابیس های معتبر مثل Wikipedia گرفته شده.
در حالی که گوگل به طور فعال پنل های دانش رو تولید و به روز می کنه، شما هم می تونید در دقت و کامل بودن این پنل ها مشارکت کنید. همچنین می تونید با استفاده از Google Search Console داده ساختاریافته (structured data markup) رو به گوگل ارسال کنید که اطلاعات پنل دانش رو بهتر می کنه.
مثلا می تونید نمایه کسب و کار گوگل (Google Business Profile) خودتون رو ثبت و تایید کنید تا اطلاعات درست در پنل های دانش نمایش داده بشه.
پنل های دانش اعتبار و شناخت برند رو افزایش میدن، اما همیشه باعث افزایش ترافیک نمیشن. چون کاربران اطلاعات کلیدی رو مستقیم می بینن، ممکنه نیاز به بازدید سایت نداشته باشن.
5. Local Packs
هر وقت دنبال فروشگاه یا رستوران نزدیک می گردید، گوگل بسته های محلی (local packs) رو با کسب و کارهای مرتبط با جستجوی شما نمایش میده.
این بسته ها شامل نقشه، نام کسب و کارها، امتیازها و لینک های سریع برای مسیر یابی یا سایت ها هستن.
نمایش کسب و کار شما در بسته نقشه محلی راه بسیار خوبی برای افزایش آگاهی از برند و جلب اعتماد مشتریان بالقوه است، به خصوص برای کاربرانی که قصد دارن سریع به کسب و کار مراجعه کنن.
چون بسیاری از جستجوگران در حالت «آماده برای اقدام» هستن، این ویژگی میتونه هم بازدید سایت و هم ترافیک حضوری فروشگاه رو افزایش بده. این باعث میشه بسته محلی یکی از ارزشمندترین ویژگی های SERP برای تبدیل ها باشه.
چند کار هست که می تونید برای بهبود سئو و حضور در بسته های محلی انجام بدید:
- نمایه کسب و کار گوگل (Google Business Profile) خودتون رو ثبت و تایید کنید
- مشتری هاتون رو تشویق کنید که نظرات مثبت بذارن
- بهترین روش های SEO محلی رو دنبال کنید؛ از کلمات کلیدی محلی مرتبط در محتوای سایت و متاتگ ها استفاده کنید
- صفحات فرود مختص مکان های مختلف بسازید
- کسب و کار خودتون رو در دایرکتوری های محلی مرتبط با صنعت تان ثبت کنید
6. Sitelinks
Sitelinks لینک های اضافی هستن که زیر نتیجه ارگانیک یک سایت در نتایج جستجو نمایش داده میشن.
این لینک ها امکان ناوبری مستقیم به صفحات خاص سایت شما رو فراهم می کنن و به کاربران کمک می کنن سریع تر به اطلاعات مورد نیازشون برسن. Sitelinks نتایج جستجو رو جذاب تر می کنن، ناوبری رو بهتر می کنن و اغلب نرخ کلیک (CTR) رو افزایش میدن، مخصوصا در نتایج رقابتی.
همچنین فضای بیشتری در SERP اشغال می کنن که رقباهاتون رو پایین تر می بره و باعث میشه لیست شما برجسته تر باشه. این میتونه متریک ارزشمندی برای پیگیری در گزارش SEO شما باشه چون Sitelinks ترافیک با تعامل بیشتر ایجاد می کنن.
گوگل دو نوع Sitelinks برای سایت شما نمایش میده.
Sitelinks گسترش یافته زیر صفحه اصلی وب در نتایج ارگانیک ظاهر میشن و معمولا لینک های منوی کلیدی یا دسته بندی های مهم سایت رو نشون میدن.

ممکنه با sitelinks تک خطی هم مواجه شده باشید که به صورت لینک های کوچکتر زیر نتیجه اصلی جستجو نمایش داده میشن.

گوگل الگوریتم تعیین سایت هایی که sitelinks میگیرن رو افشا نمی کنه اما من چند عامل می شناسم که احتمال گرفتن sitelinks برای سایت شما رو افزایش میدن.
اول اینکه ربات های گوگل باید ساختار سایت شما رو بفهمن و صفحات مهم رو به راحتی شناسایی کنن. به همین دلیل داشتن معماری سایت واضح و ساختارمند با سلسله مراتب منطقی صفحات برای sitelinks ضروریه.
لینک های داخلی می تونن به گوگل کمک کنن صفحات مهمی که باید برای sitelinks در نظر گرفته بشن رو بشناسه. همچنین پیشنهاد می کنیم از متن لینک (anchor text) مرتبط و توصیفی برای لینک های داخلی استفاده کنید. این به گوگل کمک می کنه بهتر مفهوم صفحات لینک شده رو درک کنه.
علاوه بر این، استفاده از داده ساختاریافته (structured data markup) در سایت شما میتونه اطلاعات بیشتری به ربات های گوگل بده.
7. Image Packs
Image packs مجموعه ای از تصاویر مرتبط با کوئری جستجوی شما رو نمایش میدن.
گوگل عوامل مختلفی رو برای تعیین اینکه کدوم تصاویر در Image Packs نمایش داده بشن، در نظر میگیره. بعضی از این عوامل شامل مرتبط بودن تصویر با کوئری، کیفیت تصاویر و اعتبار سایت میزبان تصویر هستن. به همین دلیل SEO تصاویر اهمیت داره.
تصاویر سایتتون رو بهینه کنید تا در Image Packs نمایش داده بشن. از نام فایل های توصیفی، تگ های alt و توضیحات تصاویر استفاده کنید تا موتورهای جستجو بهتر محتوای تصاویر شما رو بفهمن.

ویدیوهای YouTube رو تو بخش Image Packs پایین صفحه دیدید؟
این آزمایش گوگل روی قالب های Image Packs هست. همونطور که گفتم، احتمال زیاد در آینده نتایج جستجو تغییر کنن و ویژگی های جدید SERP اضافه بشن. Image Packs میتونن دیده شدن برند رو افزایش بدن اما همیشه باعث افزایش ترافیک نمیشن.
چرا؟
چون خیلی از کاربران مستقیما تو Google Images جستجو میکنن و روی تصاویر کلیک نمیکنن اما اگر تصویر برجسته باشه یا مربوط به محصولی باشه، ممکنه کاربران برای اطلاعات بیشتر به منبع مراجعه کنن.
8. Video Carousels
Video Carousels نتایجی از ویدیوهای مرتبط با کوئری جستجو رو نمایش میدن. این ویدیوها معمولا از YouTube یا سایر پلتفرم های میزبانی ویدیو قرار گرفتن.
طبق گزارش Semrush Sensor، فقط 2.61 درصد از SERP ها شامل Video Carousel هستن. در مقابل، نتایج ویدیویی معمولی در حدود 38.71 درصد از SERP ها حضور دارن.

گوگل اغلب مجموعه عمودی از ویدیوهای مرتبط با جستجوی شما رو نمایش میده. ویدیوهایی که معیارهای بالای تعامل مثل لایک، کامنت و اشتراک گذاری دارن، احتمال بیشتری دارن که بین 10 نتیجه برتر جستجو نمایش داده بشن. (تحقیق کلمات کلیدی YouTube میتونه کمک کنه مطمئن بشید ویدیوهای مناسب برای مخاطباتون میسازید.)
این دیده شدن میتونه نرخ کلیک (CTR) رو افزایش بده، مخصوصا برای آموزش ها، نقد و بررسی محصولات و محتوای با هدف بالا. با استفاده از تصاویر بندانگشتی جذاب و عناوین گیرا، می تونید بازدیدها رو به کلیک تبدیل کنید.
9. Rich Snippets
Rich snippets نتایج جستجو رو با نمایش امتیاز ستاره ای، مقایسه قیمت، جزئیات دستور پخت، سوالات متداول و موارد دیگه بهبود میدن.
شاید این موارد رو تو نتایج ارگانیک دیده باشید که لیست ها رو جذاب تر و اطلاع رسانی تر می کنن.
Rich snippets نه تنها ظاهر جستجو رو بهتر میکنن بلکه نرخ کلیک ارگانیک (CTR) رو هم با دادن زمینه فوری به کاربران قبل از کلیک افزایش میدن. یک snippet خوب بهینه شده به جذب بازدیدکننده های با تعامل بیشتر کمک می کنه که احتمال تبدیل اونها بالاتره.
برخلاف سایر ویژگی های SERP، شما می تونید مستقیما با اجرای داده ساختاریافته (structured data markup) برای اینها بهینه سازی کنید.
نوع snippet که با محتوای شما همخوانی داره رو انتخاب کنید مثل قیمت برای محصولات تجارت الکترونیک، زمان پخت برای دستورهای آشپزی، یا سوالات متداول برای صفحات اطلاعاتی که شانس ظاهر شدن رو افزایش بدید.
10. Reviews
نظرات (Reviews) نقش مهمی در شکل دادن به تصمیمات کاربران و دیده شدن در جستجو دارن.

گوگل اغلب بازخورد و توصیه های کاربران رو در نتایج جستجو نمایش میده، مخصوصا برای محصولات، خدمات و کسب و کارهای محلی.
طبق گزارش Semrush Sensor، نظرات در بیش از 25 درصد از نتایج جستجو (SERP) ظاهر میشن. گوگل این اطلاعات رو از پلتفرم هایی مثل Google Business Profile، سایت های تجارت الکترونیک و جمع آوری کننده های نظرات شخص ثالث میگیره.
نتایج جستجویی که شامل نظرات هستن معمولا کلیک های بیشتری جذب میکنن چون کاربران به طور طبیعی به شواهد اجتماعی جذب میشن. یه کسب و کار یا محصول با نظرات خوب برجسته میشه، اعتماد رو افزایش میده و احتمال تبدیل رو بالا میبره.
اما نظرات منفی هم میتونن روی نرخ کلیک تاثیر بذارن اگه رقبا امتیاز بهتری داشته باشن، جستجوگران ممکنه اونها رو انتخاب کنن.
11. Shopping Results
اگه جستجوی شما نشون دهنده قصد خرید باشه، گوگل نتایج خرید مرتبط با کوئری شما رو به صورت کاروسل یا شبکه نمایش میده. این نتایج شامل تصاویر، قیمت ها و نظرات هستن و لینک به سایت های تجارت الکترونیک دارن.

Shopping Results به شما امکان میده محصولات مختلف از فروشگاه های آنلاین گوناگون رو مستقیما تو صفحه نتایج جستجوی ارگانیک ببینید و مقایسه کنید، بدون اینکه نیاز باشه به سایت های مختلف برید.
این ویژگی SERP میتونه ترافیک با آمادگی خرید بیشتر جذب کنه چون به کاربران اجازه میده محصولات رو سریع مقایسه کنن. دیدن قیمت، تصویر و نظرات به صورت مستقیم، تصمیم گیری سریع تر خرید رو برای مشتریان آسان تر می کنه.
در عین حال، کاربران ممکنه به سمت فروشگاه های شناخته شده تر جذب بشن و سایت های کوچکتر رو نادیده بگیرن. اگه محصول شما از نظر قیمت، نظرات یا تصاویر متمایز نباشه، ممکنه نادیده گرفته بشه.
Shopping Results بیشتر از طریق تبلیغات گوگل (Google Ads) هدایت میشه و فروشنده ها باید روی کلمات کلیدی و دسته بندی های محصول مرتبط پیشنهاد قیمت بدن.
اگه فروشگاه اینترنتی دارید، توصیه می کنم داده ساختاریافته (structured data markup) رو پیاده کنید تا اطلاعات بیشتری درباره محصولاتتون به گوگل بدید.
12. Top Stories
Top Stories مقالات خبری داغ و پرطرفدار از ناشران مختلف مرتبط با جستجوی کاربران رو نمایش میده. این بخش پویا هست و شامل تیترها، اطلاعات منبع و تصاویر میشه.
Top Stories بخش زیادی از صفحه نتایج جستجو (SERP) رو اشغال می کنه و توجه رو از نتایج ارگانیک سنتی دور می کنه.
اگر محتوای شما در این بخش نمایش داده بشه، از افزایش دیده شدن و کلیک بهره مند میشید اما چون این نتایج به سرعت به روز میشن، برای باقی موندن در دیدرس باید پوشش خبری مداوم و بهروزرسانی سریع محتوا داشته باشید. این موضوع نگه داشتن ترافیک ثابت از کوئری های مرتبط با اخبار رو سخت تر می کنه.
به عنوان صاحب سایت، نمی تونید کنترل کنید که گوگل چی تو این بخش نمایش بده.
الگوریتم های گوگل عوامل مختلفی رو برای انتخاب مقالات خبری در Top Stories در نظر میگیرن. بعضی از این عوامل شامل مرتبط بودن، به روز بودن، تعامل کاربران و اعتبار سایت هستن.
13. People also search for
لیستی از جستجوهای مرتبط در پایین، تقریبا همه صفحات نتایج جستجو ظاهر میشه. گوگل رفتار جستجوی شما و فعالیت آنلاین تون رو تحلیل می کنه تا بفهمه چه چیزهایی در اون لحظه برای شما مرتبط هستن.

طبق گزارش Related Searches ،Semrush Sensor شایع ترین ویژگی SERP هستن و در 94.34 درصد از نتایج جستجو ظاهر میشن.
در حالی که Related Searches دیده شدن رو افزایش میدن، همیشه باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) نمیشن.
بسیاری از کاربران به جای کلیک روی یک نتیجه، جستجوی خودشون رو دقیق تر می کنن. اما اگر صفحه شما با جستجوی دقیق شده همخوانی داشته باشه، میتونه بازدیدکننده های هدفمند بیشتری جذب کنه.
14. Top and Bottom Ads
گوگل از قدیم دو جایگاه برای نمایش تبلیغات داشته بالا و پایین صفحه نتایج جستجو. برخلاف نتایج ارگانیک، این موضوع سال هاست که تغییر نکرده.

این جایگاه های پولی هدفمند هستن و باید مرتبط با کوئری جستجوی کاربران باشن.
شاید توجه کرده باشید که تبلیغات خیلی شبیه نتایج ارگانیک هستن. گوگل این کار رو عمدا انجام میده تا شما رو به کلیک روی تبلیغات تشویق کنه اما باید مشخص کنه که کدوم نتایج پولی هستن. به همین دلیل گوگل تبلیغات رو با برچسب «Sponsored» علامت می زنه.
طبق گفته WordStream، تبلیغات بالا و پایین صفحه مجموعا حدود 3.17 درصد از کلیک ها رو میگیرن. این رقم نسبت به سایر ویژگی های SERP مثل featured snippets زیاد نیست.
نکته: از اونجایی که گوگل به طور مداوم با عناصر SERP آزمایش می کنه، گاهی ویژگی های جدیدی به نتایج ارگانیک اضافه میشن.
مثلا، اگه در X (توییتر) فعال باشید، گوگل کارت های توییتر رو برای جستجوهای برند شما نمایش میده.

و اگه دنبال کتاب باشید، گوگل عناوین مرتبط، نام نویسنده ها و تاریخ انتشار رو فهرست می کنه.

برای کسب و کارهایی که تو صنایعی فعالیت می کنن که زمان بندی و دسترسی مهمه مثل سرگرمی و مهمان نوازی دیده شدن در ویژگی های SERP اهمیت زیادی داره.
سایتتون رو برای رویدادها، بسته هتل (hotel pack) یا ویژگی های SERP پرواز بهینه کنید. استفاده از داده ساختاریافته (structured data markup) هم میتونه به گوگل کمک کنه محتوای شما رو بهتر نمایش بده.
چرا ویژگی های SERP مهم هستن؟
طبق گزارش Semrush Sensor، کمتر از 2 درصد از نتایج جستجو ویژگی SERP ندارن.

به عبارت دیگه، تقریباً هر جستجوی گوگل حداقل شامل یه ویژگی SERP هست که نمیشه نادیده گرفت.
ویژگی های SERP به کاربران کمک می کنن سریع تر و با تلاش کمتر جواب سوالاتشون رو پیدا کنن. این ویژگی ها همچنین از ماموریت گوگل برای «سازماندهی اطلاعات جهان و دسترسی و استفاده جهانی از اون» حمایت می کنن.
اما من میخوام چند دلیل دیگه هم برای استفاده از ویژگی های SERP برجسته کنم.
افزایش دیده شدن در جستجو
کسب ویژگی های SERP باعث افزایش دیده شدن شما میشه و سایتتون رو جلوی چشم کاربران بیشتری برای کلمات کلیدی مهم قرار میده. اگر تو این ویژگی ها ظاهر نمیشید، احتمال زیاد ترافیک رو به رقباهاتون واگذار می کنید.
ویژگی های SERP نتایج جستجو رو تسلط دارن و توجه رو از لیست های سنتی ارگانیک دور می کنن. گوگل اینها رو طوری طراحی کرده که جواب های فوری بدن و اغلب نیازی به کلیک کاربران روی سایت ها نیست. همچنین برای دستیابی به نتایج مطلوب، نمی توان صرفاً به رتبه های ارگانیک اکتفا کرد.
کسب ویژگی های SERP نه تنها آگاهی از برند رو افزایش میده بلکه سهم بیشتری از جستجو رو هم به دست میاره که فرصت های بیشتری برای جذب مشتریان بالقوه ایجاد می کنه.
تاثیر روی نرخ کلیک (CTR)
ویژگی های SERP می تونن باعث افزایش یا کاهش کلیک ها روی سایت شما بشن.
همه چی بستگی به نوع ویژگی و نحوه تعامل کاربران داره.
برخی ویژگی ها مثل featured snippets جواب های سریع میدن که ممکنه کاربران رو بدون نیاز به کلیک راضی کنن.

بعضی ویژگی ها مثل rich snippets یا video carousels، دید سایت شما رو بهتر می کنن و نتایج رو جذاب تر می کنن که احتمال کلیک رو افزایش میده.
یه مطالعه از 2023 نشان میده و میگه به طور متوسط، ویژگی های SERP تاثیر منفی روی CTR دارن اما همون تحقیق نشون میده که این ویژگی ها می تونن به صفحات با رتبه پایین تر کمک کنن. اگر سایت شما تو سه رتبه برتر نیست ولی در یه ویژگی SERP ظاهر میشه، شانس بیشتری برای جذب کلیک داره که معمولا به رقبا با رتبه بالاتر میره.
کلید کار بهینه سازی برای ویژگی هایی هست که با نیت کاربر همخوانی دارن. اگه ویژگی تشویق به کاوش کنه به جای اینکه همه جواب ها رو فوری بده، میتونه راننده اصلی ترافیک باشه.
افزایش رتبه
در حالی که ویژگی های SERP مستقیما روی رتبه ها تاثیر ندارن اما می تونن تاثیر غیرمستقیم مثبت روی رتبه سایت شما داشته باشن.
چطور؟
سایتی که مکررا در ویژگی های SERP ظاهر میشه ممکنه افزایش تعامل کاربران و ترافیک ارگانیک رو تجربه کنه.
گوگل به سیگنال های تجربه کاربر مثل CTR، مدت زمان جلسه، عمق اسکرول و نرخ پرش توجه ویژه داره و از این داده ها برای بهبود رتبه نتایج جستجو و تجربه کاربری استفاده می کنه.
اگر سایت شما سیگنال های مثبت مستمر به گوگل ارسال کنه، میتونه رتبه سایت شما رو تو جستجوی ارگانیک بهبود بده.
همونطور که میبینید، خیلی چیزها به هم مرتبط هستن و حتی تغییرات کوچیک میتونن تاثیر مثبت بزرگی روی عملکرد سایت شما داشته باشن.
چطور فرصت های SERP رو پیدا کنیم؟
اگه سایت شما مدتیه ایندکس شده و رتبه گرفته، ممکنه همین الان هم در ویژگی های SERP برای بعضی کلمات کلیدی ظاهر شده باشه.
اما آیا از پتانسیل اونها به طور کامل استفاده می کنید؟ بدون تحلیل ویژگی های SERP ممکنه فرصت های بهینه سازی رو از دست بدید.
بررسی صفحات کلیدی
با چک کردن صفحاتی که ویژگی SERP دارن شروع کنید و ببینید می تونید عملکردشون رو بهتر کنید یا نه.
ابزاری مثل گزارش Position Tracking در Semrush میتونه به شما کمک کنه ویژگی های SERP رو ردیابی کنید و نشون بده سایت شما برای کدوم کلمات کلیدی رتبه داره و آیا این کلمات باعث نمایش نتایج پیشرفته شدن یا نه.
بعد از اون، صفحات درآمدزای خودتون رو یکی یکی بررسی کنید تا میزان دیده شدن و پتانسیل بهینه سازی رو ارزیابی کنید.
تعریف کنید که این صفحات برای چه کلماتی رتبه دارن، موقعیتشون تو نتایج ارگانیک چطوره و آیا در ویژگی های SERP هم ظاهر میشن یا نه.

اگه صفحات با رتبه بالا شما در ویژگی های SERP ظاهر میشن، مسیر درستی رو دارید طی می کنید. به بهبود و اصلاح اونها ادامه بدید تا دیده شدنتون حفظ بشه.
شناسایی فرصت های SERP
اگه صفحات شما در ویژگی های SERP ظاهر نمیشن یا عملکرد خوبی ندارن، وقتشه فرصت های جدید رو پیدا کنید.
یه روش عالی برای این کار استفاده از Keyword Magic Tool در Semrush هست. این ابزار به شما کمک می کنه تا واریاسیون های گسترده کلمات کلیدی خودتون رو تحلیل کنید و معیارهای مهمی مثل حجم جستجو، سختی کلمه کلیدی، نیت جستجو و ویژگی های SERP رو ببینید.
نکته: حساب رایگان Semrush به شما اجازه 10 جستجو در روز با این ابزار رو میده یا می تونید از این لینک برای دسترسی به نسخه آزمایشی 14 روزه اشتراک Semrush Pro استفاده کنید.
Semrush همچنین نشون میده کدوم نوع ویژگی های SERP ممکنه برای کلمه کلیدی شما فعال بشن.
مثلا فرض کنید می خواید روی «canvas art prints» هدف گذاری کنید.
این کلمه کلیدی رو تو Keyword Magic Tool وارد کنید و «Search» رو بزنید.
Semrush ممکنه نشون بده که صفحه شما میتونه در Related Searches ،Image Packs ،Product Reviews و Sitelinks ظاهر بشه.

با شناخت این فرصت ها، می تونید محتوای خودتون و استراتژی SEO رو بهتر با چشم انداز SERP گوگل هماهنگ کنید.
کسب ویژگی های SERP میتونه دیده شدن و ترافیک ارگانیک شما رو افزایش بده اما برای بهره برداری واقعی ازشون، به استراتژی درست نیاز دارید.
ممنونیم که تا انتها همراه ما بودین، امیدواریم این آموزش براتون مفید و کاربردی بوده باشه، همچنین خوشحال میشیم که سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارین.