نوروز 1404مبارک! تا پایان امشب - بیشترین تخفیف تا امروز (%۷۰ و %۹۰) ویژه جشنواره نوروزی 1404 فقط 24 ساعت دریافت

۷ مرحله برای یادگیری پایتون؛ از مبتدی تا پیشرفته


۷ مرحله برای یادگیری پایتون

۷ مرحله برای یادگیری پایتون؛ از مبتدی تا پیشرفته

پایتون همواره به عنوان پرکاربردترین زبان برنامه نویسی در شاخص TIOBE Programming Community Index شناخته میشه و این محبوبیت همچنان در حال افزایش است.

پایتون یک زبان سطح بالا، متن باز و شی گرا است که بین برنامه نویسان مبتدی و حرفه ای محبوبیت زیادی داره. این زبان به طور گسترده در توسعه نرم افزار، یادگیری ماشین، علم داده، تحلیل داده، هوش مصنوعی و توسعه وب مورد استفاده قرار میگیره.

سادگی سینتکس، ساختار آسان برای یادگیری، مجموعه گسترده کتابخانه ها، ابزارهای اتوماسیون، ماژول های کاربردی و پشتیبانی قوی جامعه باعث شده که پایتون یکی از در دسترس‌ ترین زبان ها برای یادگیری باشه.

علاوه بر این، برنامه نویسی با پایتون میتونه درآمد بالایی داشته باشه. بر اساس داده های وبسایت Indeed، میانگین حقوق تخمینی یک برنامه نویس پایتون در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۱۱,۸۳۷ دلار در سال بوده.

اگه قصد یادگیری پایتون رو دارید، انتخاب درستی کردید. حتی اگه کاملاً مبتدی باشید، این مقاله شما رو در مسیر تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای پایتون راهنمایی میکنه.

در این مطلب به این مراحل میپردازیم:

  • مرحله ۱: یادگیری مفاهیم پایه پایتون
  • مرحله ۲: شروع به ساخت پروژه ها و ایجاد یک نمونه کار
  • مرحله ۳: ورود به مباحث پیشرفته تر پایتون
  • مرحله ۴: فعالیت در انجمن های آنلاین و شرکت در رویدادها
  • مرحله ۵: شرکت در هکاتون ها و چالش های کدنویسی
  • مرحله ۶: ادامه یادگیری با دریافت گواهینامه های حرفه ای
  • مرحله ۷: به روز ماندن با جدیدترین ترندهای صنعت

مرحله 1: یادگیری اصول اولیه پایتون

شروع کار با پایتون فرآیندی نسبتاً ساده است. ابتدا باید پایتون را نصب کنید. برای این کار کافی است به وبسایت رسمی پایتون رفته و جدیدترین نسخه پایتون 3 را دانلود کنید. پس از نصب آن، می‌توانید بلافاصله با استفاده از یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) مانند PyCharm یا حتی ترمینال/bash کامپیوتر خود شروع به کدنویسی کنید.

در این مرحله، باید شروع به فکر کردن مانند یک برنامه‌نویس کنید و یاد بگیرید چطور منطق بسازید. می‌توانید توابع کوچکی بنویسید و در حین حل مشکلات خود، با دیگر برنامه‌نویسان همکاری کنید، مسائل کدنویسی را به مراحل کوچک‌تر تقسیم کنید و مستندات را مطالعه کنید.

در گام بعدی، سینتکس (syntax) و اجزای پایه‌ای پایتون را یاد بگیرید، مانند انواع داده‌ها، متغیرها، ساختارهای داده‌ای مانند آرایه‌ها (arrays)، تاپل‌ها (tuples)، دیکشنری‌ها (dictionaries)، توابع (functions) و دستورات شرطی (conditional statements)، چون این‌ها پایه و اساس تمام زبان‌های برنامه‌نویسی هستند و از آن‌ها برای نوشتن اسکریپت‌های ساده استفاده کنید و با کتابخانه‌های مختلف مانند NumPy، Lambda، JSON و ماژول‌ها آزمایش کنید تا ببینید این‌ها چه کارهایی می‌توانند انجام دهند و چطور کار می‌کنند.

برآورد زمان یادگیری:

نمی‌توانیم زمان دقیقی برای این مرحله بدهیم چون هر کسی مسیر خودش رو طی می‌کنه. با این حال، برای برنامه‌ریزی خودتان کمی انعطاف قائل باشید چون حتی دقیق‌ترین برنامه‌ها هم ممکنه دچار مشکل بشن. پس با خودتون صبور باشید و به یاد داشته باشید که در مسیر یادگیری خود، از پیچ و خم‌ها لذت ببرید.

با این حال، اگر در یک برنامه آموزشی ساختاریافته مانند یک بوت‌کمپ کدنویسی شرکت کنید، این مرحله ممکنه 1-2 هفته طول بکشه. اما با پلتفرم تعاملی آنلاین Educative، می‌توانید اصول اولیه برنامه‌نویسی پایتون را با دوره “یادگیری پایتون 3 از ابتدا” در تنها 10 ساعت یاد بگیرید.

مرحله 2: شروع به ساخت پروژه‌ها و ایجاد یک پورتفولیو

همزمان با پیشرفت در مهارت‌های برنامه‌نویسی خود، مهم است که روی پروژه‌هایی کار کنید که بتوانید آن‌ها را به پورتفولیوی آنلاین خود در سایتی مانند GitHub اضافه کنید. با این حال، حتماً فقط روی پروژه‌های ارزشمند کار کنید، یعنی پروژه‌هایی که بتوانند مهارت‌های شما را نمایش دهند و توانایی شما را در استفاده از پایتون برای حل مشکلات نشان دهند.

نکته: هنگام انتخاب پروژه‌ها، روی پروژه‌هایی تمرکز کنید که توجه شما را جلب کرده و شما را به چالش می‌کشند. این پروژه‌ها در نهایت شما را بیشتر مشغول نگه می‌دارند و انگیزه لازم برای تکمیل آن‌ها را خواهید داشت. برای مثال، ساخت یک اپلیکیشن یادآوری تغذیه گربه‌ها می‌تواند ایده‌آل باشد اگر به گربه‌ها علاقه‌مند هستید. مثال‌های دیگر شامل اپلیکیشن‌های بازی‌سازی است اگر شما گیمر حرفه‌ای هستید.

بعد از تکمیل هر پروژه، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید تا بازخورد دریافت کنید و به بهبود آن کمک کنید. این بازخوردها به شما کمک می‌کنند تا اپلیکیشن خود را بهبود ببخشید و در عین حال، حضوری در جامعه برنامه‌نویسی پایتون ایجاد کنید، که در نهایت می‌تواند تخصص شما را به کارفرمایان، مشتریان یا حتی سرمایه‌گذاران بالقوه نشان دهد.

برآورد زمان یادگیری:

به طور ایده‌آل، باید حداقل چند هفته تا چند ماه برای ساخت پروژه‌ها زمان بگذارید. یک پروژه ساده پایتون، مانند یک اپلیکیشن دسکتاپ ابزار خط فرمان، ممکن است در چند روز یا هفته تکمیل شود. اما یک پروژه بزرگ مقیاس با عملکرد پیشرفته می‌تواند چند ماه طول بکشد. علاوه بر این، باید به این نکته توجه داشته باشید که زمان تکمیل پروژه به عواملی مانند راحتی شما با پایتون، منابع در دسترس شما و نیازهای پروژه بستگی دارد.

مرحله 3: عمیق‌تر شدن در مباحث پیشرفته پایتون

فقط ساخت یک اپلیکیشن ساده مثل تیک‌تاک‌تو یا ماشین حساب رو انجام ندید و تمام. باید عمیق‌تر به مباحث پیشرفته‌تر مانند الگوهای طراحی نرم‌افزار (software design patterns)، برنامه‌نویسی شی‌گرا (object-oriented programming)، و ساختارهای داده (data structures) و الگوریتم‌ها (algorithms) پرداخته و درک خود را از این مباحث تقویت کنید. حتماً با انجام تمرینات و پروژه‌ها، فهم خود از این موضوعات رو عمیق‌تر کنید تا بتونید آن‌ها را به صورت عملی در پروژه‌های شخصی یا متن باز (open-source) به کار ببرید. این مهارت‌ها همچنین در مصاحبه‌های فنی به کار شما می‌آید، چون امروزه مصاحبه‌کنندگان معمولاً در مورد این مباحث سوال می‌پرسند.

برآورد زمان یادگیری:

بسیاری از دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند در یک بوت‌کمپ کدنویسی شرکت کنند، اما ممکن است سریع‌تر، ارزان‌تر و انعطاف‌پذیرتر باشد که از دوره‌های آنلاین تعاملی مانند پلتفرم Educative استفاده کنند. اگر قصد دارید بیشتر در مورد ساختارهای داده و الگوریتم‌ها یاد بگیرید، ممکن است دوره Grokking Coding Interview patterns in Python گزینه خوبی برای شروع باشد. این دوره حدوداً 70 ساعت زمان نیاز دارد، اما این زمان می‌تواند بسته به راحتی شما با پایتون متفاوت باشد.

مرحله 4: در جوامع آنلاین مشارکت کنید و در ملاقات‌ها شرکت کنید

همانطور که هلن کلر به‌طور مشهور گفته است: ” تنها می‌توانیم کمی انجام دهیم؛ با هم می‌توانیم خیلی بیشتر انجام دهیم. ” این جمله اهمیت داشتن پشتیبانی قوی از جامعه را نشان می‌دهد. ارتباط با افرادی که دیدگاه‌های مشابه دارند، تجربه یادگیری، شما را ارتقا می‌دهد و به شما دسترسی به ایده‌ها، دیدگاه‌ها و فرصت‌های همکاری جدید می‌دهد.

شما می‌توانید به انجمن‌ها، جوامع برنامه‌نویسی مانند PySlackers، گروه‌های ملاقات محلی پایتون و گروه‌های رسانه‌های اجتماعی که همه روی برنامه‌نویسی پایتون تمرکز دارند، بپیوندید.

برآورد زمان یادگیری:

اگر یک گردهمایی حضوری یا گروه ملاقات پیدا کرده‌اید، هدف‌گذاری کنید که 2-3 گردهمایی در ماه شرکت کنید. هر ملاقات ممکن است چند ساعت طول بکشد، که به این معنی است که حدود 2-8 ساعت در ماه زمان می‌برد. برای جوامع آنلاین، می‌توانید زمانی را هر هفته برای مشارکت در انجمن‌های بحث و گروه‌های رسانه‌های اجتماعی اختصاص دهید که معمولاً می‌تواند بین 2 تا 3 ساعت در هفته طول بکشد.

مرحله 5: در هک اتن‌ها و چالش‌های کدنویسی شرکت کنید

شما می‌خواهید مهارت‌های خود را به چالش بکشید و آن‌ها را به جامعه نشان دهید و یک راه خوب برای انجام این کار، شرکت در هکاتن‌ها و مسابقات کدنویسی مانند مسابقات علم داده Kaggle است. این یک روش عالی برای آزمایش مهارت‌های کدنویسی شماست در حالی که تجربه همکاری ارزشمندی به دست می‌آورید. در حین کار روی پروژه‌های پایتون، می‌توانید از دیگران یاد بگیرید و دیدگاه‌های جدیدی برای حل مشکلات پیدا کنید.

علاوه بر این، این رویدادها فرصت‌های عالی برای شبکه‌سازی با سایر شرکت‌کنندگان فراهم می‌کنند که می‌تواند به ارتباطات معناداری با کارفرمایان بالقوه (حتی سرمایه‌گذاران، اگر بخواهید استارتاپ راه‌اندازی کنید) منجر شود.

برآورد زمان یادگیری:

آمادگی برای هکاتن‌ها و مسابقات کدنویسی ممکن است بسته به سطح تخصص شما زمان‌بر باشد. بنابراین، هدف‌گذاری کنید که در هکاتن‌هایی شرکت کنید که با سطح مهارت شما هماهنگ باشند. مدت زمان معمول بیشتر هکاتن‌ها بین 24 تا 48 ساعت است. اگر هدف شما شرکت در سه هکاتن در شش ماه باشد، به طور کلی باید برای شش روز در این بازه زمانی برنامه‌ریزی کنید.

مرحله 6: به یادگیری ادامه دهید و گواهینامه‌های حرفه‌ای کسب کنید

یک روش مؤثر دیگر برای نشان دادن توانایی‌ها و تخصص شما در برنامه‌نویسی پایتون، آمادگی برای دریافت گواهینامه‌ها است، مانند گواهینامه Certified Associate in Python Programming (PCAP) یا Professional Certified in Python Programming (PCPP). اگرچه این بیشتر اختیاری است، گواهینامه‌ها به نمایش توانایی‌ها و تعهد شما به کارفرمایان آینده، کمک می‌کنند و شما را از سایر داوطلبان در بازار کار متمایز می‌کنند.

برآورد زمان یادگیری:

زمان لازم برای دریافت گواهینامه‌های محبوب برنامه‌نویسی پایتون بسته به عادت‌های مطالعه و مهارت شما در پایتون متفاوت است. به عنوان مثال، تکمیل گواهینامه حرفه‌ای علم داده IBM (IBM’s Data Science Professional Certificate) بین 3 تا 6 ماه زمان می‌برد و نیاز به مطالعه منظم 3 تا 5 ساعت در هفته دارد.

مرحله 7: از جدیدترین روندهای صنعت باخبر باشید

همزمان با دریافت گواهینامه‌های پایتون و شرکت در هکاتن‌ها، به روز بودن با پیشرفت‌های دنیای پایتون ضروری است. شما می‌توانید وبلاگ‌های محبوب، حساب‌های رسانه‌های اجتماعی و پادکست‌ها را دنبال کنید و جوامع آنلاین که در مرحله 4 اشاره کردیم نیز به شما کمک می‌کنند تا از اخبار جدید مطلع شوید. علاوه بر این، می‌توانید مهارت‌های پایتون خود را با شرکت در آموزش‌های پیشرفته و فرصت‌های آموزش مداوم، مانند کنفرانس‌ها (مانند PyCon، PyData، و EuroPython و غیره) حفظ کرده و به طور مستمر رشد دهید.

برآورد زمان یادگیری:

باید حداقل 1-2 ساعت در هفته برای مطالعه وبلاگ‌ها و مقالات خبری مرتبط اختصاص دهید تا از روندهای تکنولوژی روز مطلع باشید. همچنین باید پادکست‌های محبوب را دنبال کنید چون می‌توانند بینش‌های ارزشمندی در مورد جدیدترین پیشرفت‌ها در جامعه پایتون ارائه دهند.

حالا باید یک درک کلی از چگونگی پیشرفت از سطح مبتدی تا سطح پیشرفته در پایتون داشته باشید.

اگر کاملاً تازه‌کار در زمینه برنامه‌نویسی یا پایتون هستید، هیچ نقطه شروعی بهتر از مسیر مهارتی جامع “صفر تا قهرمان در پایتون” از Educative نیست. این مسیر با معرفی مفاهیم پایه برنامه‌نویسی و سینتکس پایتون شروع می‌شود و به مفاهیم پیشرفته‌تری مانند حلقه‌ها (loops) و توابع (functions) می‌پردازد. نیمه دوم مسیر به برنامه‌نویسی شی‌گرا (OOP) اختصاص دارد و مروری عمیق بر ایجاد کدهای مقیاس‌پذیر، مدولار و منظم‌تر ارائه می‌دهد. علاوه بر این، شما آموزش‌های عملی در الگوریتم‌ها و ساختارهای داده‌ای که به طور رایج استفاده می‌شوند، خواهید دید. در انتها، شما قادر خواهید بود یک برنامه وب کامل بسازید و به مسیر تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده پایتون ماهر ادامه دهید.

در انتها اگر این مطلب براتون مفید بود، خوشحال میشیم سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارین.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش های پیشنهادی

نوشته های دیگر در دسته بندی مقالات آموزشی

استفاده از افکت های نوری (Lighting Effects) توی پریمیر پرو

پریمیر پرو و افزودن افکت های نوری (Lighting Effects)

در این آموزش به اینکه چطور میشه با ابزار Lighting Effects توی پریمیر پرو یا با استفاده از لایه های نوری مثل (...)
چگونه ویدیو را در پریمیر پرو استبلایز (Stabilize) کنیم؟

چگونه ویدیو را در پریمیر پرو استبلایز (Stabilize) کنیم؟

پریمیر پرو یه ابزار پایدارسازی (Stabilizer) ساده و قدرتمند داره که با یه کلیک فعال میشه. در این مقاله به هر چیزی (...)
چگونه-در-پریمیر-پرو-کالر-گرید-(Color-Grade)-کنیم؟

چگونه در پریمیر پرو کالر گرید (Color Grade) کنیم؟

پنل Lumetri Color توی پریمیر پرو جاییه که همه ابزارهای مربوط به رنگ بندی رو میتونین پیدا کنین. در این مقاله به (...)
آموزش هک

آموزش هک