نوروز 1404مبارک! تا پایان امشب - بیشترین تخفیف تا امروز (%۷۰ و %۹۰) ویژه جشنواره نوروزی 1404 فقط 24 ساعت دریافت

کوئیشینگ (Quishing) چیست ؟


Quishing

کوئیشینگ (Quishing) چیست ؟

واژه “کوئیشینگ” به‌تازگی وارد دنیای امنیت سایبری شده و تبدیل به یکی از ترندهای جدید شده. باید اعتراف کنم که خود کلمه کمی آزاردهنده به نظر میاد، اما تاثیر حملات کوئیشینگ اصلاً شوخی‌بردار نیست. در ادامه اگر علاقمند به آموزش هک هستید، با ما همراه باشید.

کوئیشینگ (Quishing) چیه؟

کوئیشینگ (Quishing) درواقع یه نوع حمله فیشینگ محسوب میشه که از کدهای QR استفاده می‌کنه. توی این حمله، یه کد QR به کاربر نشون داده میشه که اون رو فریب میده تا اسکنش کنه و وارد یه لینک مخرب بشه. این لینک ممکنه شما رو به یه سایت فیشینگ هدایت کنه که هدفش دزدیدن اطلاعات حساس شماست یا حتی ممکنه بدافزار روی دستگاه شما نصب کنه.

چرا حملات کوئیشینگ زیاد شدن؟

دلیل اصلی افزایش حملات کوئیشینگ، رشد استفاده از کدهای QR هست. این تکنولوژی از مدت‌ها پیش وجود داشته، اما استفاده گسترده ازش به دوران همه‌گیری کرونا برمی‌گرده. کسب‌وکارها و سرویس‌های مختلف برای تراکنش‌های بدون تماس، منوهای دیجیتال و دسترسی سریع به اطلاعات سراغ این کدها رفتن.

این استفاده گسترده باعث شده مردم نسبت به اسکن کردن کدهای QR احساس راحتی و اعتماد بیشتری داشته باشن و دیگه اون دقت و احتیاط همیشگی رو نداشته باشن. این موضوع یه فرصت طلایی برای مجرمان سایبری فراهم کرده تا از این بی‌احتیاطی سوء‌استفاده کنن.

چرا حملات کوئیشینگ مؤثر هستن؟

دلیل اصلی تاثیرگذاری این نوع حملات اینه که به‌راحتی از سد سیستم‌های امنیتی سنتی عبور میکنن. برخلاف لینک‌ها یا فایل‌های مشکوکی که توی ایمیل‌ها ارسال میشن و میشه اون‌ها رو فیلتر یا بررسی کرد.

کدهای QR مقصد خودشون رو تا زمانی که اسکن نشن، نشون نمیدن. این یعنی سیستم‌های امنیت ایمیل در برابر این نوع حملات کارایی چندانی ندارن.

علاوه‌براین، کاربرها نمی‌تونن مثل لینک‌ها روی کد QR نگه دارن تا ببینن به کجا می‌رسه. همین عدم شفافیت، به همراه راحتی و سرعت استفاده از این کدها، احتمال اینکه کاربر بدون فکر کردن اسکن کنه رو بالا می‌بره.

تاثیر حملات کوئیشینگ روی سازمان‌ها

اگه فقط یک اسکن موفق انجام بشه، می‌تونه پیامدهای بزرگی برای یک سازمان داشته باشه. این تاثیرات می‌تونن شامل دسترسی غیرمجاز به شبکه‌های داخلی، نقض داده‌ها یا حتی نصب باج‌افزار باشن.

از اونجایی که کدهای QR روی هر دستگاهی که دوربین داره کار میکنن مثل گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی لپ‌تاپ‌ها، خطر این حملات میتونه به‌سرعت توی کل سازمان گسترش پیدا کنه.

چطور میشه جلوی حملات کوئیشینگ رو گرفت؟

برای مقابله با این تهدید جدید، سازمان‌ها باید یک رویکرد چندلایه و فعالانه رو در پیش بگیرن. آموزش کارکنان نقش حیاتی داره؛ پرسنل باید یاد بگیرن که قبل از اسکن هر کد QR، از معتبر بودن منبع اون مطمئن بشن و خطرات احتمالی رو بشناسن.

همچنین باید سیاست‌های سختگیرانه‌ای در مورد استفاده از کدهای QR در ارتباطات سازمانی تدوین و اجرا بشه. علاوه‌براین، سرمایه‌گذاری در راهکارهای امنیتی پیشرفته که توانایی شناسایی و تجزیه و تحلیل کدهای QR در ایمیل‌ها و اسناد رو داشته باشه، می‌تونه قدرت دفاعی سازمان رو به‌طور قابل توجهی افزایش بده.

در انتها اگر این مطلب براتون مفید واقع شد، نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارین.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش های پیشنهادی

نوشته های دیگر در دسته بندی مقالات آموزشی

استفاده از افکت های نوری (Lighting Effects) توی پریمیر پرو

پریمیر پرو و افزودن افکت های نوری (Lighting Effects)

در این آموزش به اینکه چطور میشه با ابزار Lighting Effects توی پریمیر پرو یا با استفاده از لایه های نوری مثل (...)
چگونه ویدیو را در پریمیر پرو استبلایز (Stabilize) کنیم؟

چگونه ویدیو را در پریمیر پرو استبلایز (Stabilize) کنیم؟

پریمیر پرو یه ابزار پایدارسازی (Stabilizer) ساده و قدرتمند داره که با یه کلیک فعال میشه. در این مقاله به هر چیزی (...)
چگونه-در-پریمیر-پرو-کالر-گرید-(Color-Grade)-کنیم؟

چگونه در پریمیر پرو کالر گرید (Color Grade) کنیم؟

پنل Lumetri Color توی پریمیر پرو جاییه که همه ابزارهای مربوط به رنگ بندی رو میتونین پیدا کنین. در این مقاله به (...)
آموزش هک

آموزش هک