
چطور جلوی هکرها رو بگیریم!
هکرها دارن به وب اپلیکیشن های شما حمله می کنن. چطور باید جلوشون رو بگیرید؟ اولویت بندی کنید. اگر علاقمند به آموزش هک و امنیت هستید در این مقاله با ما همراه باشید.
- چطور جلوی هکرها رو بگیریم!
- وب اپلیکیشن ها محبوب ترین سطح حمله هستن
- چطور از وب اپلیکیشن هاتون در برابر هکرها محافظت کنید؟
- بدونید چی توی کدتون هست با تحلیل ترکیب نرمافزار (SCA)
- شناسایی و رفع مشکلات امنیتی وب اپلیکیشنها با یک جعبه ابزار کامل AppSec
- استفاده از ابزارهای مختلف امنیتی شاید پیچیده به نظر برسه، اما واقعا ارزشش رو داره
- مزایای خودکارسازی تستهای امنیتی
اگه بخوایم واقع بین باشیم، همه ما به این نتیجه رسیدیم (گاهی اوقات با تجربه های تلخ) که اولویت بندی یه اصل اساسی برای موفقیته.
پس جای تعجب نداره که برای محافظت از دارایی های دیجیتال، این کار باید یکی از اولویت هاتون باشه. برای این کار باید بدونید چی دارید (و طبیعتا چی رو باید محافظت کنید). باید بفهمید کدوم بخش های سیستم شما به عنوان سطوح حمله برای هکرها جذاب تره و در نهایت باید از ابزارهای مناسب برای دور نگه داشتن مهاجمان استفاده کنید.
خوشبختانه، همه این کارها ممکنه. فقط کمی زمان، تلاش و البته سرمایه گذاری لازم داره.
وب اپلیکیشن ها محبوب ترین سطح حمله هستن
هیچ شکی نیست که محبوب ترین سطح حمله برای هکرها چیه. گزارش های مختلف در مورد نقض داده ها نشون دادن که وب اپلیکیشن ها در صدر اهداف قرار دارن.
توی گزارش The State of Application Security, 2019 از Forrester، دمی دمارتین اینطور شروع می کنه:
“ضعف های اپلیکیشن و آسیب پذیری های نرم افزاری همچنان رایج ترین روش هایی هستن که مجرمان سایبری ازشون برای انجام حملات خارجی استفاده می کنن.”
طبق آخرین گزارش بررسی نقض داده های وریزون (DBIR)، وب اپلیکیشن ها در هشت مورد از نه حوزه صنعتی که این گزارش پوشش داده، جزو سه سطح حمله برتر قرار دارن. در چهار حوزه هم به عنوان گزینه شماره یک معرفی شدن.
و طبق اعلام SAP، ۸۴٪ از حملات سایبری روی لایه اپلیکیشن اتفاق میفته، که باعث شده این لایه به سطح حمله شماره یک برای هکرها تبدیل بشه.
اگه بخوایم واضح بگیم، وب اپلیکیشن های ناامن راه رو برای هکرها باز میکنن.
دلیل اینکه چرا وب اپلیکیشن ها هدف حمله قرار میگیرن هم چیز عجیبی نیست. وقتی مهاجم ها بتونن از یک آسیب پذیری در یک اپلیکیشن وب سوءاستفاده کنن، دسترسی تقریباً نامحدودی به سیستم پیدا میکنن. همونطور که دمارتیـن توی گزارشش نوشته:
“هکرهایی که از طریق یک آسیب پذیری به یک اپلیکیشن نفوذ میکنن، به تمام داده هایی که اون اپلیکیشن بهشون دسترسی داره هم دسترسی پیدا میکنن، فرقی هم نمیکنه چه تدابیر امنیتی دیگه ای توی شبکه یا داده ها پیاده شده باشه.”
واقعیت اینه که هر کسب و کاری که حضور آنلاین داره، از وب اپلیکیشن ها استفاده میکنه. این اپ ها با نرم افزار ساخته میشن و هکرها خیلی خوب میدونن که هیچ نرم افزاری بی نقص نیست. حتی وقتی برای باگ ها و آسیب پذیری ها وصله (Patch) منتشر میشه، خیلی از سازمان ها زحمت نصبشون رو به خودشون نمیدن.
یکی از معروف ترین نمونه های چند سال اخیر، نقض امنیت شرکت بزرگ اعتبارسنجی Equifax در سال 2017 بود که اطلاعات شخصی و مالی حدود 147 میلیون نفر به خطر افتاد. دلیل این اتفاق این بود که این شرکت وصله ای که دو ماه قبل برای یک آسیب پذیری در Apache Struts منتشر شده بود رو نصب نکرده بود. Apache Struts یک فریم ورک متن باز محبوب برای توسعه وب اپلیکیشن هاست.
اما حتی این حادثه بزرگ هم باعث نشد شرکت ها اهمیت این موضوع رو جدی بگیرن. همونطور که گزارش Synopsys Open Source Security and Risk Analysis (OSSRA) نشون داد، یک سوم کدهای بررسی شده که از Apache Struts استفاده میکردن، همچنان به همون آسیب پذیری که Equifax رو به دردسر انداخته بود، آلوده بودن.
چطور از وب اپلیکیشن هاتون در برابر هکرها محافظت کنید؟
اولویت مشخصه: باید از وب اپلیکیشن هاتون محافظت کنید.
برای این کار روش های مختلفی وجود داره و تاکید میکنم، روش ها. هیچ راه حل جادویی “همه کاره” ای وجود نداره که تضمین بده اگه ازش استفاده کنید، همه چی امن میشه. اگه کسی همچین چیزی بهتون گفت، بدونید که داره بزرگنمایی میکنه.
برای محافظت از اپلیکیشن هاتون باید یه استراتژی چند لایه داشته باشید و از ترکیب ابزارهای مناسب و روش های امنیتی معتبر استفاده کنید.
هیچ چیزی توی زندگی یا به صورت آنلاین کاملا امن نیست. اما با استفاده از ابزارهای مناسب و بهکارگیری اونها در کل چرخه عمر توسعه نرمافزار (SDLC)، میتونید مطمئن باشید که وب اپلیکیشنهاتون در برابر همه هکرها بهجز اونهایی که واقعا ماهر و باانگیزه هستن محافظت میشن.
بدونید چی توی کدتون هست با تحلیل ترکیب نرمافزار (SCA)
برای شروع، بهتره بدونید از چه اجزای نرمافزاری استفاده میکنید و اونها از کجا اومدن. بیشتر سازمانها نرمافزارهای اختصاصی خودشون رو توسعه میدن، اما تقریباً همه طبق گزارش OSSRA، حدود 99 درصد از نرمافزارهای متنباز هم استفاده میکنن.
این کار هیچ ایرادی نداره؛ چون استفاده از متنباز میتونه زمان و هزینه توسعه برنامه رو کاهش بده. در واقع، مواد اولیه آمادهای رو ارائه میده که دیگه لازم نیست توسعهدهندهها برای هر برنامه جدید از صفر شروع کنن.
اما متنباز نه بیشتر و نه کمتر از سایر نرمافزارها امنه و علاوه بر این، قوانین مربوط به مجوز هم داره. به همین خاطر، اگه سازمانها استفاده از این ابزارها رو دنبال نکنن، ممکنه بهروزرسانیهای مهم امنیتی رو از دست بدن یا حتی به خاطر نقض مجوزهای متنباز دچار مشکلات قانونی بشن.
راهحل این مشکل، استفاده از تحلیل ترکیب نرمافزار (SCA) هست. این ابزار به شما کمک میکنه که ریسکهای امنیتی و مشکلات مربوط به رعایت مجوزهای متنباز رو از طریق آنالیز خودکار و اعمال سیاستها مدیریت کنید.
و نکته مهم اینه که باید SCA رو در مراحل ابتدایی SDLC پیادهسازی کنید؛ چون این کار حل مشکلات رو سریعتر، راحتتر و کمهزینهتر میکنه.
شناسایی و رفع مشکلات امنیتی وب اپلیکیشنها با یک جعبه ابزار کامل AppSec
ابزارهای دیگهای که باید در SDLC استفاده بشن، شامل موارد زیر هستن:
- SAST (تست امنیتی ایستا برای اپلیکیشنها): به شناسایی و رفع ضعفهای امنیتی و کیفی در کدهای اختصاصی در مرحله توسعه کمک میکنه. طبق گزارش Forrester، خیلی از شرکتها تمایل بیشتری دارن که SAST رو در مرحله توسعه پیاده کنن. ابزارهای جدید به توسعهدهندهها این امکان رو میدن که مثل چککردن املای کلمات توی IDE خودشون، کدهاشون رو از نظر امنیت بررسی کنن. این باعث میشه متخصصهای امنیتی بتونن توصیههای لازم برای رفع مشکلات رو در مرحلهای که راحتتر و ارزونتره ارائه بدن.
- DAST (تست امنیتی پویا برای اپلیکیشنها): برای آزمایش اپلیکیشنهای در حال اجرا در محیطی که شرایط واقعی تولید رو شبیهسازی میکنه.
- IAST (تست امنیتی تعاملی برای اپلیکیشنها): به شناسایی و تایید آسیبپذیریها و نشت دادههای حساس از طریق آزمایش خودکار اپلیکیشنهای در حال اجرا کمک میکنه.
- تست نفوذ (Penetration Testing): معمولا در انتهای فرآیند توسعه انجام میشه، بعد از اینکه بیشتر آسیبپذیریها شناسایی و رفع شدن. تمرکز این تست بر تحلیل ریسک و بررسی منطق تجاری با هدف شناسایی آسیبپذیریها در وب اپلیکیشنها و سرویسها و تلاش برای بهرهبرداری از اونهاست.
استفاده از ابزارهای مختلف امنیتی شاید پیچیده به نظر برسه، اما واقعا ارزشش رو داره
شاید به نظر بیاد که اجرای این تعداد از ابزارهای تست امنیتی باعث کند شدن روند کار میشه، اما واقعیت اینه که شناسایی و رفع مشکلات امنیتی در مراحل اولیه SDLC بسیار راحتتر و کمهزینهتره.
علاوه بر این، همونطور که Forrester اشاره کرده، خودکارسازی میتونه فرآیند تستهای امنیتی رو سادهتر کنه:
“خودکارسازی تستهای قبل از عرضه برای اپلیکیشنهایی که چرخه عمر توسعه خودکار دارن نسبتا سادهست. بنابراین با حرکت توسعهدهندهها به این سمت، متخصصان امنیتی هم کاهش بار کاری رو حس میکنن.”
مزایای خودکارسازی تستهای امنیتی
خودکارسازی تستهای امنیتی فقط برای توسعهدهندهها مفید نیست، بلکه کل سازمان از این فرآیند بهرهمند میشه. با این کار، رایجترین مسیرهای حمله مقاومتر میشن و سازمان بهطور کلی در برابر حملات ایمنتر خواهد بود.
در انتها اگر فکر می کنین این مقاله براتون مناسب و کاربردی بود سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارین.