نوروز 1404مبارک! تا پایان امشب - بیشترین تخفیف تا امروز (%۷۰ و %۹۰) ویژه جشنواره نوروزی 1404 فقط 24 ساعت دریافت

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]


آموزش نصب کالی از روی usb

چطور کالی لینوکس رو روی فلش و به صورت Live نصب کنیم؟

اگر دنبال آموزش هک هستید تو این مقاله می تونین یک نکته مهم رو از ما یاد بگیرید. بهتر بخوایم بگیم توی این مطلب میخوایم به این سوال پاسخ بدیم: “چطور می تونیم کالی لینوکس رو روی فلش نصب کنیم و کالی رو بر روی هر کامپیوتری به صورت Live نصب کنیم جهت انجام تست نفوذ و هک” این چیزی هست که در این مطلب میتونیم با هم به خوبی جزئیات اون رو قدم به قدم یاد بگیریم.

آماده اید تا نصب کالی لینوکس روی فلش رو یاد بگیریم ؟بزن بریم…

چرا نصب کالی از طریق USB و Live پیشنهاد میشه؟

کالی لینوکس، یک توزیع ویژه و شناخته شده از لینوکس واسه تست نفوذ و هک هست اما این سیستم عامل چندان برای استفاده روزمره مثل بازی کردن یا بررسی ایمیل و چک کردن اینستاگرام و وب و یا… توصیه نمیشه. به همین دلیل بهترین توصیه برای استفاده از این سیستم عامل محبوب هکرها، استفاده از اون از طریق یک فلش USB بوتیبل (Bootable) هست.

کالی لینوکس بر پایه دبیان ساخته شده و در اواخر سال 2019 توسط Offensive Security یک بروزرسانی عظیم رو دریافت کرده که در اون محیط دسکتاپ پیش فرض از Gnome به Xfce تغییر کرده. این آپدیت و تغییر باعث شده کالی لینوکس خیلی سریع تر و رَوون تر و پاسخگو تر باشه.

اما با تمام این توضیحات باز هم توصیه نمیکنیم کالی لینوکس رو به عنوان سیستم عامل اصلی خودتون انتخاب کنید و برای استفاده روزمره از اون استفاده کنید، مگر اینکه 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته مشغول به هک کردن و تست نفوذ باشین:-)

نصب کالی به صورت Doul Boot هم شاید مناسب باشه اگه:

اگه یک کامپیوتر اختصاصی برای تست نفوذ دارین، نصب کالی به‌صورت دوال‌بوت (Dual-Boot) بهترین گزینه هست. اما اگه به یک نسخه قابل‌ حمل نیاز دارین، اجرای کالی در حالت زنده (Live) از روی فلش USB ایده‌آل ترین حالت هست بازم.

نصب کالی به عنوان سیستم عامل اصلی هم شاید مناسب باشه اگه:

اگه یک کامپیوتر اضافی دارین که فقط قراره از اون برای فعالیت‌ های هک استفاده کنین، در این صورت، نصب کالی لینوکس به‌عنوان سیستم‌عامل اصلی روی اون تصمیم درستی خواهد بود، چون به شما امکان استفاده کامل از سخت‌افزار سیستمتو ن رو میده.

عظیم‌ترین باکس آموزش هک در ایران

ما تمام دوره های مورد نیاز شما در مسیر یادگیری هک و امنیت از روز اول شروع هک تا فوق حرفه‌ای شدن در هک را در یک باکس قرار داده ایم و اسم آن را لرن‌باکس هک گذاشته‌ایم! و طبق یک برنامه ریزی دقیق تمام موارد را در آن گنجانده‌ایم و حرفه‌ای‌ترین باکس در ایران را برای شما تولید کرده‌ایم و مداوم آن را بروز و آپدیت نگه میداریم… کاملاً فارسی، کاملا مطابق سرفصل‌های بین المللی و با حرفه‌ترین مدرسین داخل ایران و از همه مهم‌تر با پشتیبانی و ارتباط مستقیم با مدرس دوره و پاسخ گرفتن سریع از مدرس! این یعنی یک پیشنهاد رد نشدنی اگر دنبال آموزش هک هستید توصیه میکنیم حتما به بزرگترین باکس آموزش هک در ایران سر بزنید!

شروع کنیم به آموزش نصب کالی لینوکس روی فلش…

خب، برای نصب کالی لینوکس روی فلش چی نیاز داریم؟

برای نصب کالی لینوکس روی فلش و ادامه این آموزش، به یک فلش USB نیاز دارید. می‌تونید از فلشی با ظرفیت ۴ گیگابایت واسه موارد عادی استفاده کنید یا اگه می‌خواید حالت Persistence (ذخیره تغییرات توی فلش) رو فعال کنید، حداقل ۸ گیگابایت لازمتون میشه. اما یه فلش با ظرفیت بیشتر میتونه خیلی مفید باشد، به‌خصوص اگه بخواید داده‌های خودتون رو ذخیره کنید.پس اگه نظر من رو میخواید بالاترین حجم ممکن که دارید رو استفاده کنید.

ترجیها فلش با ظرفیت 16 گیگ با پورت USB 3.0 رو توصیه میکنم. اما پایین تر از اون هم ایرادی نداره فقط دستتون بسته هست در آینده.

همچنین ما به فایل ISO کالی لینوکس و یک نرم‌افزار ایمیج‌ گیری به نام Rufus یا Etcher نیاز داریم که در ادامه به اونا هم خواهیم پرداخت.

حالا بریم سراغ اولین قدم در آموزش نصب کالی لینوکس روی فلش.

قدم اول: دانلود نسخه درست کالی لینوکس

در حالی که انواع مختلفی از ایمیج‌های کالی لینوکس وجود داره، نسخه‌ای که ما واسه یک نسخه‌ی زنده و پرتابل برای نصب کالی روی فلش نیاز داریم، نسخه “Live” هست. میتونید به سایت کالی و سپس به تب Live برید و نسخه لایو را دانلود کنید!

برای دانلود به آدرس kali.org/downloads برید و ایمیج Live مناسب خودتون رو دانلود کنید. من از نسخه‌ی 64 بیت برای ARM64 استفاده میکنم، چون از یک مک M1 استفاده می‌کنم شما میتونید بسته به سیستم خودتون هر نوعی که نیاز دارید رو انتخاب کنید.

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]

حالا سراغ مرحله دوم میریم…

قدم دوم: نصب یک ابزار فرمت USB

در سیستم های لینوکس و macOS، میتونید از دستور dd برای کپی کردن ایمیج Kali Live روی فلش USB استفاده کنید، اما همیشه این خطر وجود داره که درایو اشتباهی رو انتخاب کنید و با بازنویسی کردن روی یک درایو مهم، اوضاع رو کاملاً به هم بریزید. به همین دلیل، من پیشنهاد میکنم که از یک ابزار فرمت و نوشتن روی USB استفاده کنید. اگر از ویندوز استفاده می‌کنید، Rufus گزینه‌ی خوبیه اما نرم افزار Etcher روی لینوکس، macOS و ویندوز کار می‌کنه، پس من از اون استفاده می‌کنم و به شما هم پیشنهادش میکنم.

به آدرس balena.io/etcher برید و روی دکمه‌ی Download کلیک کنید. وب‌سایت باید به‌طور خودکار سیستم‌عامل شما رو شناسایی کنه و نسخه‌ی مناسب رو برای دانلود نمایش بده. اگر این اتفاق نیفتاد، روی دکمه‌ی کشویی کنار اون کلیک کنید و سیستم‌عامل خودتون رو به‌صورت دستی انتخاب کنید.

بعد از دانلود، اونو مثل هر نرم افزار دیگه ای نصب کنید.

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]

حالا نوبت ریختن فایل ISO روی فلش هست.

قدم سوم: فلش کردن (انتقال) فایل ایمیج Kali Live روی USB

توی این نرم افزار اصطلاح فلش کردن رو واسه انتقال فایل ایمیج به کار میبریم. پس حالا نوبت فلش کردن فایل لایو کالی روی فلش رسیده. نرم افزار Etcher رو باز کنید، بعدش روی “Select Image” کلیک کنید. اگه به‌ جای اون گزینه‌های “Flash from file” و “Flash from URL” رو مشاهده کردید، “Flash from file” رو انتخاب کنید.

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]

به محل ذخیره‌ی ایمیج Kali که توی قدم یک دانلود کردید برید و اونو انتخاب کنید. بعد، روی “Select Target” کلیک کنید تا فلش USB خودتون رو انتخاب کنید. دو بار، یا حتی سه بار توصیه میکنم بررسی کنید که درایو درستی را انتخاب کردید یا نه چون قراره همه چیز پاک بشه. (با نگاه کردن به نام درایو و فضای موجود روی اون – این اتفاق برای من زیاد افتاده پس چک کنید حتما!)

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]

حالا تنها کاری که باقی مونده اینه که روی “!Flash” کلیک کنید! این کار USB شما رو فرمت می‌کنه، پس همه چیز پاک میشه و با ایمیج Kali Live جایگزین میشه.

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]

ممکنه از شما بخواد که رمز عبور ادمین خودتون رو وارد کنید تا Etcher کار خودش رو انجام بده، پس اگه خواست این کار رو بکنید. بعدش Etcher یک نوار پیشرفت (Progressbar) نمایش میده بهتون که نشون میده چقدر از فرآیند فلش کردن باقی مونده… وقتی کار تمام شد، پیام “Flash Complete” رو خواهید دید.

نصب کالی لینوکس روی فلش به صورت Live [قدم به قدم و تصویری]

حالا بریم سراغ بوت شدن از روی فلشی که بوت‌اش رو ساختیم.

قدم چهارم: بوت شدن از روی فلش

حالا در آموزش نصب کالی لینوکس روی فلش وقت اون رسیده که از فلش USB کالی نسخه لایو رو بوت کنیم، اما این فرآیند بستگی به برند کامپیوتر، سیستم‌عامل و پردازنده و خیلی چیزای دیگه داره…

بجز اونایی که مک دارن،واسه بقیه شما ها، واسه بوت از روی فلش باید ریستارت کنید و با دکمه F12 و یا F2 وارد منوی بوت بشید و بعدش فلش رو انتخاب کنید و اینتر رو بزنید. اما بعضی وقتا به همین سادگی نیست و مراحل میتونه خیلی متفاوت باشه. صدها حالت وجود داره اما همه ساده هستن فقط باید خودتون سرچ کنید چون از موضوع این آموزش خارج هست! واسه پیدا کردن نحوه ورود به BIOS و تغییر تنظیمات بوت یا لود کردن منوی بوت، کافیه توی گوگل عبارت “boot from USB drive” رو همراه با مدل کامپیوتر و سیستم‌عامل خودتون جستجو کنید و دستورالعمل‌های مناسب رو پیدا کنید. تعداد این روش‌ها بیش از حد زیاد هستن و نمیشه اینجا همه رو بیان کنیم.

اما اونایی که مک دارید، این کار خیلی راحت‌ هست واستون. اگر Apple M1 دارید، مک خودتون رو خاموش کنید، سپس اونو روشن کنید و دکمه پاور رو نگه دارید تا پنجره استارتاپ ظاهر بشه. در مک‌های مبتنی بر اینتل، بلافاصله بعد از روشن کردن یا ری‌استارت سیستم، کلید Option رو نگه دارید تا پنجره استارتاپ رو ببینید. بعدش، کافیه USB کالی لایو رو انتخاب کنید تا از روی اون بوت بشه و تمام.

قدم پنجم: انتخاب کنید که کالی چطور بوت بشه؟

بعد از بوت شدن از فلش USB کالی لایو، چندین گزینه واسه نحوه‌ی بوت و بارگذاری کالی مشاهده خواهید کرد. این گزینه‌ها شامل موارد زیر هستن:

  1. Live system: این گزینه، کالی لایو رو بوت می‌کنه. توی این حالت، هیچ تغییری ذخیره نمیشه. گزارش‌ها، لاگ‌ها، یا هر نوع داده‌ی دیگه ای بعد از ری‌استارت از بین میره. در نتیجه، هر بار که کالی رو بوت کنید، یک سیستم کاملاً تازه خواهید داشت. داده‌ها فقط در RAM ذخیره میشن، نه روی درایو.
  2. Live system (fail-safe mode): همون حالت لایو هست ، اما نسخه‌ای پایدارتر برای مواقعی که سیستم دچار مشکل میشه. این گزینه باعث میشه که خرابی سیستم به فلش درایو شما آسیب نرسونه. این روش برای عیب‌یابی مشکلات یک کامپیوتر معیوب گزینه‌ی مناسبی هست.
  3. Live system (forensic mode): همون حالت لایو هست، اما همراه با ابزارهای تخصصی فارنزیک که به شما امکان بازیابی فایل‌ها، جمع‌آوری شواهد و انجام سایر وظایف فارنزیک روی سیستم میزبان رو میده. اما در این حالت، هارد داخلی سیستم میزبان هرگز لمس نمیشه.
  4. Live system (persistence): مشابه حالت لایو هست، با این تفاوت که تغییرات ذخیره میشن. این گزینه به شما اجازه می‌دهد که سیستم میزبان رو بررسی کنید بدون اینکه نگران از دست رفتن داده‌ها باشید.
  5. Live system (encrypted persistence): همان حالت لایو هست با قابلیت ذخیره تغییرات (persistence)، اما داده‌ها با LUKS رمزگذاری شدن، یعنی دسترسی بقیه افراد به اطلاعات شما سخت تر هست.
  6. Start installer: این گزینه هم فرآیند نصب کالی لینوکس روی هارد داخلی سیستم رو شروع میکنه.
  7. Start installer with speech synthesis: همون گزینه‌ی Start installer هست، اما همراه با راهنمای صوتی واسه کمک به مسیریابی راحتر تر توی مراحل نصب.
  8. Advanced options: شامل ابزارهای اضافی مثل MemTest، تشخیص سخت‌افزار و بقیه گزینه‌های پیشرفته.

در کل اگه می‌خواید کالی رو بدون ذخیره هیچ تغییری بوت کنید، گزینه‌ی “Live system” رو انتخاب کنید که شما رو مستقیماً به محیط دسکتاپ Xfce به‌عنوان یک کاربر غیر روت منتقل میکنه. اما اگر قصد دارید تغییرات رو ذخیره کنید، باید یکی از گزینه‌های “Live system (persistence)” یا “Live system (encrypted persistence)” رو انتخاب کنید.

قدم ششم: راه‌اندازی قابلیت Persistence در کالی نسخه لایو

انتخاب یکی از گزینه‌های Persistence به این معنی نیست که به‌صورت پیش‌فرض کار تمامه و دیگه همه چیز اوکی خواهد بود، نه! ابتدا باید برخی تنظیمات رو انجام بدید، که مهم‌ترین اونا ایجاد یک پارتیشن جدید واسه ذخیره داده‌های شما هست. کالی لینوکس دستورالعمل‌های خیلی خوبی رو واسه انجام این کار ارائه کرده که من هم از همونا در ادامه استفاده میکنم.

واسه ایجاد یک پارتیشن جدید بالاتر از پارتیشن‌های کالی نسخه لایو که در ۷ گیگابایت به پایان میرسه، سه دستور زیر رو در یک پنجره‌ی ترمینال، به‌عنوان کاربر کالی اجرا کنید. این کار باعث میشه که گزینه‌های لایو توی پارتیشن ۷ گیگابایتی باقی بمونن و فضای باقی‌ مونده واسه ذخیره داده‌های شما آزاد بشه. حتما مطمئن بشید که این دستورات رو از داخل کالی لایوی که همین حالا بوت کردید اجرا می‌کنید دوستان.

~$ end=7GiB
~$ read start _ < <(du -bcm kali-linux.iso | tail -1); echo $start
~$ parted /dev/sdb mkpart primary ${start}MiB $end

بعد از انجام این مراحل، باید یک پارتیشن سوم با نامی مشابه /dev/sdb3 یا /dev/disk1s3 داشته باشید. شناسه‌ی حجم (Volume Identifier) خودتون رو بررسی کنید، چون در ادامه‌ی این فرآیند به اون نیاز خواهیم داشت.

اگه می‌خواید یک لایه‌ از رمزگذاری اضافه کنین تا در صورت دسترسی شخص دیگه به فلش، داده‌هاتون محافظت بشه، دو دستور زیر رو به‌ عنوان کاربر کالی اجرا کنید. اگر از شما خواسته شد که ادامه‌ی فرآیند و رونویسی پارتیشن جدید رو تأیید کنید، “YES” رو با حروف بزرگ تایپ کنید. بعدش، یک عبارت عبور (Passphrase) رو انتخاب کنید و اونو دو بار وارد کنید.

اگه نمی‌خواید از رمزگذاری استفاده کنید، میتونید از این مرحله رد بشید!

~$ cryptsetup --verbose --verify-passphrase luksFormat /dev/sdb3
~$ cryptsetup luksOpen /dev/sdb3 my_usb

بعدش، دو دستور زیر رو به‌ عنوان کاربر کالی اجرا کنید تا یک سیستم فایل ext3 با نام “persistence” ایجاد بشه.

اگه مرحله‌ی رمزگذاری رو رد کردید، از این دستورات استفاده کنید:

~$ mkfs.ext3 -L persistence /dev/sdb3
~$ e2label /dev/sdb3 persistence

اگه پارتیشن رو رمزگذاری کردید، از دستورات زیر استفاده کنید:

~$ mkfs.ext3 -L persistence /dev/mapper/my_usb
~$ e2label /dev/mapper/my_usb persistence

بعدش، یک نقطه‌ی مونت (Mount Point) ایجاد کنید، پارتیشن جدید رو در اون مونت کنید، یک فایل تنظیمات واسه فعال‌سازی Persistence بسازید و در نهایت پارتیشن رو از حالت مونت خارج کنید.

اگه پارتیشن رو رمزگذاری نکردید، از این دستورات استفاده کنید:

~$ mkdir -p /mnt/my_usb
~$ mount /dev/sdb3 /mnt/my_usb
~$ echo "/ union" > /mnt/my_usb/persistence.conf
~$ umount /dev/sdb3

اگه پارتیشن رو رمزگذاری کردید، از دستورات زیر استفاده کنید:

~$ mkdir -p /mnt/my_usb/
~$ mount /dev/mapper/my_usb /mnt/my_usb
~$ echo "/ union" > /mnt/my_usb/persistence.conf
~$ umount /dev/mapper/my_usb

اگه پارتیشن رو رمزگذاری نکردید، کار شما تمومه!

اما اگه پارتیشن رو رمزگذاری کردید، باید یک دستور دیگه رو به‌عنوان کاربر کالی اجرا کنید تا کانال رمزگذاری‌شده‌ی پارتیشن جدید بسته بشه:

~$ cryptsetup luksClose /dev/mapper/my_usb

حالا سیستم رو ری‌استارت کنید، وارد Kali Live بشید و گزینه‌ی مناسب رو انتخاب کنید. اگه همه چیز رو درست انجام داده باشین، سیستم باید آماده‌ی استفاده باشه.

قدم هفتم: اضافه کردن پسورد واسه یوزر Root

توی نسخه‌های جدید کالی لینوکس، به‌صورت پیش‌فرض یک کاربر غیر روت هستید، اما میتونید دستورات روت رو به‌عنوان یه کاربر معمولی با استفاده از دستور زیر اجرا کنید:

~$ sudo su

اگه از شما رمز عبور خواسته شد، از “kali” استفاده کنید. بااین‌حال، ممکنه Kali Live واسه کاربر root رمز عبوری نداشته باشه. پس، اگر نمیخواید افراد دیگه به سیستم شما دسترسی پیدا کنن و اونو تغییر بدن، باید یه رمز عبور جدید تنظیم کنید.

اگه از قبل رمز عبوری وجود داره، میتونید اون رو به یک رمز قوی‌تر تغییر بدید. واسه این کار، با دسترسی root دستور زیر رو اجرا کنید و بعدش رمز عبور جدید خودتون رو وارد کنید و برای تأیید، دوباره اونو تایپ کنید.

~# passwd root

New password:
Retype new password:

passwd: password updated successfully

همه چیز تمام شد…

حالا لذت ببرید از چرخیدن در Kali نسخه لایو

حالا به انتهای آموزش نصب کالی لینوکس روی فلش رسیدیم و تنها کاری که باقی مونده اینه که از Kali نسخه Live استفاده کنید و لذت ببرید.

شما همراه من بودید و تونستید تمام مراحل رو پیش برید و کالی رو روی فلش نصب کنید و نسخه Live اون رو برای تست نفوذ و هک برای هر کامپیوتری آماده استفاده کنید.

امیدوارم از این آموزش نهایت لذت رو برده باشید.

توصیه میکنیم دوره ویدیویی آموزش کالی لینوکس از صفر تا صد را مشاهده کنید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش های پیشنهادی

نوشته های دیگر در دسته بندی برترین‌های بلاگ

Premiere-Pro-

پریمیر پرو چیست و آنچه که باید از این نرم افزار محبوب دانست!

پریمیر پرو یک نرم افزار پرکاربرد برای ویرایش ویدیو هست که ابزارهایی رو برای تدوین گران حرفه ای و علاقه مندان فراهم (...)
42-کتابخانه-برتر-پایتون-که-باید-بشناسید

42 کتابخانه برتر پایتون که باید بشناسید

در این مقاله 42 کتابخانه برتر پایتون از پردازش داده ها گرفته تا یادگیری ماشین و توسعه وب را خواهید شناخت
7-کتابخانه-Python-برای-وب-اسکرپینگ-جهت-تسلط-بر-استخراج-داده

7 کتابخانه Python برای وب اسکرپینگ جهت تسلط بر استخراج داده

وب اسکرپینگ (Web Scraping) یا استخراج داده از وب شامل تکنیک های استخراج داده ای هست که برای جمع آوری اطلاعات از (...)
آموزش هک

آموزش هک