مقایسه Unity و Unreal Engine
بلاگ آکادمی لرن فایلز
هکِرزدی وحشتناکترین تخفیف سال با %۹۰ تخفیف ویژه هکرها فقط ۲۴ ساعت
دریافتبلاگ آکادمی لرن فایلز
موتور یونیتی و آنریل بدون شک بهترین بسترهای بازی سازی بازار امروز هستند. اگرچه شرکت های بازی سازی معروف از داشته های خود استفاده می کنند این دو موتور برای بازی سازان مستقل، کاربرد های زیادی دارد و کمک کرده دنیای بازی های مستقل به اوج خود برسد. پس اگر شما تازه وارد دنیای بازی شده اید این دو موتور به شما پیشنهاد می شود. اگر چه هر دو گزینه های بسیار مناسبی هستند انتخاب نهایی شما بسته به زبان کدنویسی و سادگی رابط نرم افزاری دارد. در این مطلب به مقایسه Unity و Unreal Engine و ویژگی های هر کدام از این دو موتور بازی سازی می پردازیم. جواب سوالات زیر به شما در تصمیم گیری نهایی کمک خواهد کرد.
اولین سوال این است که چه نوع بازی را برای ساخت در نظر گرفتهاید. آیا بازی دو بعدی یا سه بعدی انتخاب کرده اید؟ آیا ترکیبی از هر دو نیاز است ؟ آیا قرار است این بازی بر روی اینترنت قرار بگیرد و به شکل آنلاین بازی شود؟ جواب این سوال ها کمک زیادی به انتخاب نوع بازی و نهایتا موتور بازی سازی خواهد کرد. وقتی بحث بازی های موبایلی باشد، یونیتی گزینه ی قوی تری است. در بحث بازی های دو بعدی نیز یونیتی امکانات ساده و سریعی برای شما فراهم آورده است. آنریل نیز تلاش خود را کرده است ولی در قسمت سه بعدی به دلیل داشتن توانایی های گرافیکی بالاتر، از یونیتی جلوتر است. باید بگوییم که خیلی از بازی سازان ترکیبی از هر دو را برای خلق شاهکار های خود مورد استفاده قرار می دهند.
قیمت در یونیتی به نوع بازی و پلتفرمی که بازی قرار است در آن اجرا شود بستگی خواهد داشت. پس باز هم نوع بازی و پلتفرم آن تعیین کننده خواهد بود. برای ساخت و ارائهی بازیها ، بحث کمیسیون و سهم سایت ارائه کننده نیز مهم هستند. یونیتی به شکل رایگان بر روی سایت قابل دانلود است و برای شروع گزینهی بهتری است. اما نخسه ی کامل آن به نام Unity pro باید خریداری شود. آنریل نیز اخیرا رایگان اعلام شده و کمیسیون ۵ درصدی برای سایت محفوظ است. پس هر چه از ساخت و فروش بازی بدست آید، ۵ درصد از آن برای Unreal خواهد بود. این موتور برای دانشجویان و مدرسین کاملا رایگان است و اگر شغل شما این هاست حتما سراغ Unreal بروید. در هر صورت، هر دو موتور کاملا مقرن به صرفه هستند.
اگرچه بحث قیمت ها و هزینه ها همیشه مهم است، زبان برنامه نویسی فاکتور مهم بعدی در انتخاب موتور بازی سازی به شمار می رود. همه میدانند که برای ساخت بازی دانش کدنویسی لازم است. Unreal از زبان برنامه نویسی ++C استفاده و موتور بازی یونیتی از زبان های #C و جاوا اسکریپت بهره میبرد. پس تصمیم با شماست. توانایی شما در کدام یک بیشتر است.
هم آنریل و هم یونیتی دارای Asset store هستند که به شما امکان می دهند ویژگی های مختلف یک بازی مثل کاراکترها، اشیا و حتی چیزهایی مثل افکت های صوتی را دانلود استفاده کنید. اما باید اذعان کرد حجم منابع یونیتی بسیار بیشتر از Unreal می باشد. همه چیز از قبیل تولید کننده های GUI و ابزار های Rigging برای دانلود ارائه شده اند.
بیشتر بخوانید:
محبوب ترین بازی های ساخته شده با یونیتی
باید گفته شود که Profiler در نسخه ی رایگان یونیتی موجود نیست و این به تنهایی خیلی از بازی سازان را پس می زند. Profiler به شما کمک می کند بازی خود را بهینهسازی کرده و رکوردهایی از تمامی رخدادها و پیشرفتهای بازی داشته باشید. نبود این ویژگی کار خطایابی و رفع مشکل در بازی ها را بسیار مشکل خواهد کرد.
وقتی بحث گرافیک می شود، موتور unreal 4 گزینه ی اجتناب ناپذیر است. این موتور میتواند گرافیک مورد پسند نسل بعدی کنسولها را فراهم آورد. البته قرار است در نسخه های جدیدتر، یونیتی نیز سیستم های گرافیکی مشابهی را ارائه کند که هنوز تاریخ آن مشخص نشده است. پس اگر به دنبال داشتن گزینه ای برای بالا بردن گرافیک بازی نسبت به حد معمول هستید، موتور Unreal به شما پیشنهاد میشود.
برخی از دوره های ویدئویی که در زمینه آموزش بازی سازی تولید کرده ایم! دانلود کنید:
آموزش سی شارپ در یونیتی
آموزش مقدماتی تا پیشرفته یونیتی
آموزش بازی سازی با یونیتی برای IOS
آموزش بازی سازی با یونیتی برای اندروید
آموزش بازی سازی باانریل انجین
آموزش بازی سازی با UDK
آموزش پروژه محور UDK - ساخت بازی ماشین
آموزش بازی سازی با XNA
آموزش بازی سازی با Game Maker
از نظر راحتی کار، یونیتی رابطی راحت تر و جمع و جورتر را ارائه می کند. اخیرا موتور آنریل نیز UI های ساده تری ارائه کرده است. از این رو، برای تصمیم گیری بهتر در این قسمت به شما پیشنهاد میشود تا هر دو موتور را شخصا تست کنید. هر دو برای رساندن شما به اهداف خلاقانه بسیار قویاند و یادگیری آنها زمان مشابهی را نیاز خواهد داشت.
دنیای بازی های رایانه با کمک موتور های بازی سازی مقرون به صرفه و آسان رشد و نمو بسیار خوبی داشته است. دو تا از بهترین های این عرصه موتور یونیتی و Unreal 4 می باشند. در این مقاله با بررسی مقایسه unity و unreal سعی کردیم تا در تصمیم گیری به شما کمک کنیم. می توان گفت که نوع بازی و پلتفرم مورد نظر تعیین کننده های اصلی هستند. هزینه ی تمام شده بازی و زبان کدنویسی نیز می توانند برای افراد مختلف فاکتور های بسیار مهمی تلقی شوند. هر دو موتور تواناییها و ویژگی های زیادی دارند و تصمیم گیری با در نظر گرفتن این ویژگیها، راحت تر خواهد بود.
سلام ببخشید میگم چرا باید برای ساخت و تولید چرا باید هزینه کنیم مگه فروش بازی ساخته شده به عهده اونهاست