تا پایان امشب - بیشترین تخفیف تا امروز (۷۰ و ۸۷ درصد) ویژه حمایت از دانشجویان‌ و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده جزئیات

مقایسه Unity و Unreal Engine


Unity و Unreal Engine ؟ کدام یک بهتر است؟

موتور یونیتی و آنریل بدون شک بهترین بسترهای بازی سازی بازار امروز هستند. اگرچه شرکت های بازی سازی معروف از داشته های خود استفاده می کنند این دو موتور برای بازی سازان مستقل، کاربرد های زیادی دارد و کمک کرده دنیای بازی های مستقل به اوج خود برسد.

پس اگر شما تازه وارد دنیای بازی شده اید این دو موتور به شما پیشنهاد می شود. اگر چه هر دو گزینه های بسیار مناسبی هستند انتخاب نهایی شما بسته به زبان کدنویسی و سادگی رابط نرم افزاری دارد. در این مطلب به مقایسه Unity و Unreal Engine و ویژگی های هر کدام از این دو موتور  بازی سازی می پردازیم. جواب سوالات زیر به شما در تصمیم گیری نهایی کمک خواهد کرد.

مقایسه Unity و Unreal Engine
  1. چه نوع بازی مد نظر شماست؟

اولین سوال این است که چه نوع بازی را برای ساخت در نظر گرفته‌اید. آیا بازی دو بعدی یا سه بعدی انتخاب کرده اید؟ آیا ترکیبی از هر دو نیاز است ؟ آیا قرار است این بازی بر روی اینترنت قرار بگیرد و به شکل آنلاین بازی شود؟ جواب این سوال ها کمک زیادی به انتخاب نوع بازی و نهایتا موتور بازی سازی خواهد کرد.

وقتی بحث بازی های موبایلی باشد، یونیتی گزینه ی قوی تری است. در بحث بازی های دو بعدی نیز یونیتی امکانات ساده و سریعی برای شما فراهم آورده است. آنریل نیز تلاش خود را کرده است ولی در قسمت سه بعدی به دلیل داشتن توانایی های گرافیکی بالاتر، از یونیتی جلوتر است. باید بگوییم که خیلی از بازی سازان ترکیبی از هر دو را برای خلق شاهکار های خود مورد استفاده قرار می دهند.

  1. با چه قیمتی قرار است بازی تکمیل شود؟

قیمت در یونیتی به نوع بازی و پلتفرمی که بازی قرار است در آن اجرا شود بستگی خواهد داشت. پس باز هم نوع بازی و پلتفرم آن تعیین کننده خواهد بود. برای ساخت و ارائه‌ی بازی‌ها ، بحث کمیسیون و سهم سایت ارائه کننده نیز مهم هستند. یونیتی  به شکل رایگان بر روی سایت قابل دانلود است و برای شروع گزینه‌ی بهتری است.

اما نخسه ی کامل آن به نام Unity pro باید خریداری شود. آنریل نیز اخیرا رایگان اعلام شده و کمیسیون 5 درصدی برای سایت محفوظ است. پس هر چه از ساخت و فروش بازی بدست آید، 5 درصد از آن برای Unreal خواهد بود. این موتور  برای دانشجویان و مدرسین کاملا رایگان است و اگر شغل شما این هاست حتما سراغ Unreal بروید. در هر صورت، هر دو موتور  کاملا مقرن به صرفه هستند.

  1. چه زبان برنامه نویسی مد نظر شماست؟

اگرچه بحث قیمت ها و هزینه ها همیشه مهم است، زبان برنامه نویسی فاکتور مهم بعدی در انتخاب موتور  بازی سازی به شمار می رود. همه می‌دانند که برای ساخت بازی دانش کدنویسی لازم است. Unreal از زبان برنامه نویسی ++C استفاده و موتور بازی یونیتی از زبان های #C و جاوا اسکریپت بهره می‌برد. پس تصمیم با شماست. توانایی شما در کدام یک بیشتر است.

  1. میزان دسترسی به منابع Asset store؟
مقایسه Unity و Unreal Engine

هم آنریل و هم یونیتی دارای Asset store هستند که به شما امکان می دهند ویژگی های‌ مختلف یک بازی مثل کاراکترها، اشیا و حتی چیزهایی مثل افکت های صوتی را دانلود استفاده کنید. اما باید اذعان کرد حجم منابع یونیتی بسیار بیشتر از Unreal می باشد. همه چیز از قبیل تولید کننده های GUI و ابزار های Rigging برای دانلود ارائه شده اند.

بیشتر بخوانید:

ویژگی های نسخه 5 یونیتی

محبوب ترین بازی های ساخته شده با یونیتی

  1. آیا Profiler وجود دارد؟

باید گفته شود که Profiler در نسخه ی رایگان یونیتی موجود نیست و این به تنهایی خیلی از بازی سازان را پس می زند. Profiler به شما کمک می کند بازی خود را بهینه‌سازی کرده و رکوردهایی از تمامی رخدادها و پیشرفت‌های بازی داشته باشید. نبود این ویژگی کار خطایابی و رفع مشکل در بازی ها را بسیار مشکل خواهد کرد.

  1. توانایی های گرافیکی در چه حد است؟
مقایسه Unity و Unreal Engine

وقتی بحث گرافیک می شود، موتور unreal 4 گزینه ی اجتناب ناپذیر است. این موتور می‌تواند گرافیک مورد پسند نسل بعدی کنسول‌ها را فراهم آورد. البته قرار است در نسخه های جدیدتر، یونیتی نیز سیستم های گرافیکی مشابهی را ارائه کند که هنوز تاریخ آن مشخص نشده است. پس اگر به دنبال داشتن گزینه ای برای بالا بردن گرافیک بازی نسبت به حد معمول هستید، موتور Unreal به شما پیشنهاد می‌شود.

برخی از دوره های ویدئویی که در زمینه آموزش بازی سازی تولید کرده ایم! دانلود کنید:

  1. راحتی کار با کدام موتور بیشتر است ؟

از نظر راحتی کار، یونیتی رابطی راحت تر و جمع و جورتر را ارائه می کند. اخیرا موتور آنریل نیز UI های ساده تری ارائه کرده است. از این رو، برای تصمیم گیری بهتر در این قسمت به شما پیشنهاد می‌شود تا هر دو موتور را شخصا تست کنید. هر دو برای رساندن شما به اهداف خلاقانه بسیار قوی‌اند و یادگیری آن‌ها زمان مشابهی را نیاز خواهد داشت.

نتیجه گیری :

دنیای بازی های رایانه با کمک موتور های بازی سازی مقرون به صرفه و آسان رشد و نمو بسیار خوبی داشته است. دو تا از بهترین های این عرصه موتور یونیتی و Unreal 4 می باشند. در این مقاله با بررسی مقایسه unity و unreal سعی کردیم تا در تصمیم گیری به شما کمک کنیم. می توان گفت که نوع بازی و پلتفرم مورد نظر تعیین کننده های اصلی هستند.

هزینه ی تمام شده بازی و زبان کدنویسی نیز می توانند برای افراد مختلف فاکتور های بسیار مهمی تلقی شوند. هر دو موتور  توانایی‌ها و ویژگی های زیادی دارند و تصمیم گیری با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها، راحت تر خواهد بود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر ثبت شده است
میهمان
عمادی (11 اردیبهشت 1399 | 14:48)

من یک پروژه میخوام شروع کنم میخواستم اگه لطف کنین راهنماییم کنین

یک رباته که میخوام مدل سه بعدی اونو درست کنم و به صورت real time هر حرکتی ربات میکنه همون موقع ما بتونیم روی صفه ی مانیتور ببینیم

ولی بین نرم افزار ها موندم و نمیدونم بین open gl… Uniti..و انریل کدومش میتونه برای این کار مفید تر باشه.. خیلیی ممنون میشم اگه راهنماییم کنین🙏

ارسال پاسخ
میهمان
مدرس - محمد علیزاده (15 اردیبهشت 1399 | 14:47)

سلام
دقیق متوجه سوال تون نشدم ولی درمورد این نرم افزار هایی که درموردش پرسیده بودید باید بگم که آنریل و یونیتی موتور بازی سازی هستند که قابلیت هایی مثل موتور فیزیک، رندر و نورپردازی، هوش مصنوعی، انیمیشن و امکانات زیادی دارند ولی OpenGL کاربری متفاوتی دارد و در واقع APIای برای رندر دو بعدی و سه بعدی است.

ارسال پاسخ
میهمان
سپهر (7 خرداد 1399 | 22:09)

سلام خسته نباشید .من تازه به این عرصه وسیع پا گذاشتم و تقریبا هیچ شناختی از یونیتی و انریل ندارم ولی در سی شارپ و سی ++ تا حدی اشنایی دارم . میخواستم بازی شبیه ساکر استار تا حدی حداقل گرافیکش شبیهش باشه. جای مانور روی گرافیک بازی داشته باشه و انلاین بودن بازی. ممنون میشم راهنمایی کنید تا بدونم دقیقا سمت چه زبانی برم و حرفه ای دنبال کنم .خیلی متشکر و اینکه برای طراحی گرافیکی بازی فقط با این موتور های بازی سازی امکان طراحی گرافیکی بالا وجود دارد یا باید از نرم افزار های گرافیکی دیگه ای استفاده شود .مانند ۳d مکس یا .. که اگر امکان باز کردن پروژه هاش داخلشون باشه.

ارسال پاسخ
میهمان
مدرس - محمد علیزاده (7 خرداد 1399 | 23:31)

با سلام.
شما با موتور یونیتی و آنریل و موتور های دیگه میتونید تقریبا هر بازی رو بسازید و بیشتر باید ببینید که چی براتون مهمه. هر موتوری یه سری معایب و مزایایی داره که خب توی هر نوع پروژه و هدفی خودش رو نشون میده. درحال حاضر یونیتی بیشترین استقبال و استفاده رو در بین بازی سازان مستقل داره، که خب باعث شده سازنده های موتور هم اونو توسعه ی بیشتر و بهتری بدن. من معمولا یونیتی رو توصیه میکنم، به دلیل راحتی در یادگیری و استفاده از زبان سی شارپ که به نسبت سی پلاس پلاس پیچیدگی کمتری داره.

برای وارد کردن فایل های گرافیکی هم بله از نرم افزار های دیگه کمک گرفته میشه، مثل 3D Max یا فتوشاپ و … که خب کار آرتیست هست

ارسال پاسخ
میهمان
سروش راشدی (22 خرداد 1399 | 16:45)

سلام میگم یک چیزی میگم یکی رو بگین نگوید هردو یونیتی بازی جالب تری میسازد یا انریل چون بعضی بازی های است که با انریل ساخته میشود و بعضی هست با یونیتی بیشتر بازی های امروزه با چه از این نرم افزار ها ساخته میشود یونیتی یا انریل یکی رو بگید خیلی گرافیک برام مهم نیست اینایی که گفتم رو جواب بدید ممنون

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (22 خرداد 1399 | 23:52)

هر دو موتور بسیار قدرتمند هستند و معایب و مزایای خودشان را دارند. نمیتوانید بگویید فقط این موتور خوب یا حتی بهتر است و تمام. مثل این است که بگویید آیا بنز بهتر است یا بی ام و؟ هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند و بر اساس اینکه چه فاکتوری برایتان مهم است باید انتخاب کنید . بازی سازان نیز بر اساس شرایط تیم شان، دانش و بازی های مورد نظرشان موتور و تکنولوژی مرتبط را انتخاب میکنند.
ولی در کل پیشنهاد من برای بازی های مستقل با تیم های کوچک، موتور یونیتی است. اگر بخش بصری و ویژوال بازی (سه بعدی) به شدت مهم باشد شاید آنریل گزینه بهتری باشد، اما باز هم باید تمام شرایط و فاکتور های مورد نظرتان را بررسی کرد.

ارسال پاسخ
میهمان
نیما (31 خرداد 1399 | 18:00)

من ب شخصه با هر دو موتور کار کردم خب یک چیزی بگم قبل شروع ب نظر من اگر یک بازی برای ایرانی ها میخوای بسازی یونیتی ولی چرا چون آنریل حتی اگر بد ترین چیز های گرافیکی رو براش بزاری انگار گرافیکو بالا میبره و ما ایرانی ها پول نداریم و اگر میخوای بازی انعطاف پذیر باشه بازم یونیتی چون بیش از 10 زبان برنامه نویسی از سیشارپ ساخته شده یکی از معروف ترینشون لوا هس البطه در نظر بگیرید ک خود سی شارپ از سی پلاس پلاس و خود سی هست و من یونیتی رو ترجیح میدم چون ازاد تری اگر میخوای چند کنسولی باشه خب یونیتی چون یونیتی حتی ps4 را هم پشتیبانی میکنه!! من خیلی بازی تو ps4 ام دیدم ک اولش لوگوی یونیتی را میاره خب در مورد حجم هم حرف بزنیم هم حجم بازی هم حجم خود موتور یونیتی حالا چرا چون برای نوشتن 1 خطی ک میتونی تو یونیتی بنویسی باید بیشترشو تو انریل بنویسی من ک خودم یونیتی رو ترجیه میدم 1 روز با آنریل کار کردم ***گرفت یونیتی ابزار زیادی داره از مونو دولوپر تا انیمیشن سازی ینی میتونی با یونیتی انیمیشن بسازی با اینکه احمقانست!!!!

ارسال پاسخ
میهمان
Arsham (5 اسفند 1399 | 01:05)

سلام یعنی وقتی می خوایم یه بازی را برای اندروید یا پی سی تولید کنیم باید برای تولید هزینه کنیم یا رایگانه چون من تو سایتای دیگه می خوندم رایگانه

ارسال پاسخ
میهمان
مهرداد (7 فروردین 1400 | 23:27)

سلام ببین بستگی داره اگه تیم داری و حقوق میخوان و بیمه و…. بله هزینه میخواد اگر نه یا تنهایی و حتما الان به درآمد نیاز نداری برای شروع نمیخواد بعد دوباره اگر بخوای تبلیغ کنی هزینه حتما باید بشه و سیستم مناسب متناسب با برنامه و کیفیت و حجم بازی و زمانی که برای ساخت صرف میکنی.

ارسال پاسخ
میهمان
Amir (9 اردیبهشت 1400 | 10:01)

سلام ببخشید میگم چرا باید برای ساخت و تولید چرا باید هزینه کنیم مگه فروش بازی ساخته شده به عهده اونهاست

ارسال پاسخ

نوشته های دیگر در دسته بندی مقالات آموزشی

ایندکس مطالب با سرعتی باور نکردنی

آموزش سرعت بخشیدن به ایندکس شدن مطالب در کوتاه ترین زمان

10سوال برتر وب سایت کورا

معرفی 10 سوال برتر برنامه نویسی از وب سایت محبوب و مطرح کورا (Quora)

بهترین فریم ورک های PHP در سال ۲۰۱۸

معرفی بهترین و پر طرفدار ترین فریم ورک های زبان برنامه نویسی PHP