تا پایان امشب - بیشترین تخفیف تا امروز (۷۰ و ۸۷ درصد) ویژه حمایت از دانشجویان‌ و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده جزئیات

شما برنامه نویس نیستید!


شش علامتی که نشون میده شما یک برنامه نویس نیستید!

برنامه نویسی کار هرکسی نیست . هرکسی میتونه یاد بگیره که کد نویسی کنه ولی همه نمیتونن برنامه نویس بشن . ویژگی های یک برنامه نویس خوب رو دارید ؟ در حقیقت شما میتونید یک کدنویس عالی بشید که حتی تو محیط کارش بسیار موفقه و همه قبولش دارن و با این حال هنوز ممکنه یک برنامه نویس نباشید . در این مقاله 6 علامت و نشونه آوردیم که اگه این نشونه ها در شما هست ، برنامه نویس واقعی نیستید و باید فکری به حالش کنین …

بعضی از ما ، مدت زمانی رو صرف رشته دانشگاهیمون کردیم و مهارت هایی رو تو این مدت یاد گرفتیم و بعد از فارغ التحصیلی فکر کردیم که اسم خودمون رو برنامه نویس بذاریم . اگه بخوایم رُک باشیم ، افرادی که این روال رو طی کردن نمیشه اسمشون رو گذاشت برنامه نویس . در حقیقت شما کدنویسی هستید که علاقه خیلی زیادی داره تا یک برنامه نویس بشه ، تازه اگر در دانشگاه کدنویسی رو در حد عادی یاد گرفته باشید !

ویژگی های برنامه نویس خوب و حرفه ای کمی متفاوته ! تا موضوع از این پیچیده تر نشده بریم سراغ شش علامتی که نشون میده شما برنامه نویس نیستید !

شما برنامه نویس نیستید!
  • نشانه اول : نداشتن خلاقیت

شاید همه شما برنامه نویسی رو یک کار خیلی منطقی بدونید ولی این طور نیست . برنامه نویسی خیلی شبیه انجام دادن یک کار هنریه . یک پروژه ای که قصد دارید انجام بدید مثل یک بوم خالی نقاشی میمونه و وسایل رنگ آمیزی شما میشن زبان برنامه نویسی ، فریم ورک ها ، کتابخونه ها و …. ! شما در برنامه نویسی از هیچ چیز ، چیزی رو خلق میکنید که همه چیز رو تحت تاثیر خودش قرار میده و این فرآیندی هست که شما برای انجام دادنش قطعا نیاز به خلاقیت بالایی دارین . شاید اطرافتون برخی افراد متعصب رو دیده باشید که میگن فقط یک راه درست برای کد نویسی یک برنامه وجود داره ولی این کاملا اشتباهه .

مثل این میمونه که من بگم فقط یک راه برای ساختن یک خونه ، نوشتن یک رمان و یا رفتن به محل کارتون هست . برای اینکه شما بتونید تو برنامه نویسی خلاق تر بشید ، نیازه که هر روز راههای جدیدتری رو برای نوشتن یک برنامه امتحان کنید .

بدون یک ذهن کنجکاو شما دید خودتون رو محدود میکنید و به همه مشکلات از یک زاویه نگاه خواهید کرد و تو این حالت برنامه نویسی براتون یک کار تکراری و خسته کننده میشه . این جمله آخری که گفتم رو از صد ها نفر برنامه نویس شنیدم ! علتش اینه که این دوستان صرفا یک راه یا چند راه مشخص می شناسن و سال ها هست از همین راه ها بدون هیچ تغییر و خلاقیتی استفاده می کنن .

  • نشانه دوم : متکی به دیگران باشید

یک برنامه نویس نیازه تا همه مشکلاتشو خودش حل کنه شاید برای همین باشه که همه فکر میکنن برنامه نویس ها آدم ها گوشه گیر و منزوی هستن ولی اونها در هر زمانی دارن به مشکلاتی که بهش برخوردن فکر میکنن و دنبال یک راه حل مناسب برای اون هستن . انگیزه شما برای ادامه دادن و نوشتن برنامه و به انتها رسوندن اون از درون خودتون میاد . شما باید عاشق برنامه نویسی باشید ، اگر شما عاشق کاری که انجام میدهید نباشید هیچوقت به اون هدف یا محصولی که دارید براش تلاش میکنید نمی رسید .
این مورد به شدت مهمه ، روزانه بالای 30 درخواست از طرف کاربران عزیز آکادمی لرن فایلز داریم که داخلش از ما درخواست شده تا مشکلشون در کد نویسی رو  حل کنیم اما سال هاست جواب ما به این دسته از درخواست ها فقط و فقط یک جمله هست : ” با سلام ، یک کد نویس باید توانایی سرچ و پیدا کردن راه حل رو از طریق منابع انگلیسی و فارسی داشته باشه ، حل باگ برنامه شما توسط ما چیزی را درست نخواهد کرد . لطفا نحوه حل مشکلات رو از گوگل بخواهید . موفق باشید. “

  • نشانه سوم : از کارهای منطقی متنفرید

برنامه نویسی همون قدر که یک کار خلاقانه هست یک کار منطقی هم هست . شما اکثر اوقات مجبور میشید که یک کد رو تصحیح کنید تا بخواید اون رو بنویسید  و این باعث میشه که شما دائما در حال رفع کردن مشکلاتی باشید که ناشی از اشتباهات منطقی شماست .
تو دنیای برنامه نویسی به این روند دیباگ کردن برنامه میگن که میشه گفت قسمت اصلی برنامه نویسی اینجاست و نه خلق اون . آیا وقتی به یه معمای منطقی بر می خورید جذب اون میشید ؟ علاقه دارین تا یک چیز خراب رو درست کنین ؟ درباره اینکه که یک برنامه چطور کار میکنه کنجکاو هستین ؟
شما باید قادر باشید تا به تمام سوالات بالا جواب مثبت بدهید .

  • نشانه چهارم : نمیتوانید به مدت طولانی روی صندلی بنشینید

برنامه نویسی تو همه جای دنیا نشستن طولانی پشت سیستم رو میطلبه . شما میتونید میز کارتون رو طوری طراحی کنید که به حالت دراز کشیده و ایستاده کار کنید ولی فرقی نمیکنه شما باید به مدت طولانی پشت میز کارتون باشید . شما هنگامی که میخواید برنامه نویسی کنید غرق کار خودتون خواهید شد و متوجه هیچ چیز دیگری غیر از کاری که درگیرش هستید ، نمیشید . ( درست گفتم نه 🙂 همه ما برنامه نویس ها حداقل این مورد رو درک کردیم 🙂 )

بعضی از افراد هستند که از نشستن زیاد متنفر هستن و حتی به بیماری هایی که ممکنه بعد از اون سراغشون بیاد فکر میکنن . متاسفانه به این افراد نمیشه لقب برنامه نویس رو داد . چون هر کاری یه سری مشکلاتی داره که میشه اونا رو تا حدی مرتفع کرد اما بیشتر نه ! پس اگه خیلی به سلامتی اهمیت میدید لطفاً در منزل بشینید و فقط استراحت کنید 😐

  • نشانه پنجم : علاقه به ساعات کاری مشخص دارید

برنامه نویس ها به دو دسته تقسیم میشن ، یک : اونهایی که برای دیگران کار میکنن ، دو : اونهایی که برای خودشون کار میکنن .در هر دو حالت فرقی نمیکنه ، شما باید خودتون رو آماده کنید . شب بیداری های متوالی ، کدنویسی های طولانی مدت و در نهایت کیفیت زندگی پایین تر . (این مورد شاید برای اون دسته از برنامه نویس هایی که برای دیگران کار میکنن اتفاق نیافته .)
ددلاین هایی ( Deadline ) یا همان ضرب العجل هایی که برای انجام یک پروژه تعریف میشه گاهی شما رو بدجور اذیت میکنه و اصلا مثل کارهای اداری که از 7 صبح میرین تا ساعت 14 نیست .

نه خود کار به اون شکل هست و نه کیفیت کار ! بلکه شما موظف هستید و قطعا باید تا فلان روز و فلان ساعت ، پروژه رو تحویل بدید! شما اگر نتونید کار خودتون رو در زمان گفته شده به انتها برسونید ممکنه مشکلات زیادی براتون به وجود بیاد.
معمولا برنامه نویس ها در تیم هایی کار میکنن که کارها دسته بندی شده و اگر شما کار خودتون رو در تایم مشخص انجام ندید ، کل اعضای تیم با مشکل مواجه میشن . حالا مجبور به ساعت کاری نامنظم و شب بیداری نیستید دوست من ، شما می تونید اونقدر منظم باشید که سر ساعت شروع به کار کنید و سر ساعت بخوابید ، تا خواب خوب و مفید شب رو از دست ندید 🙂

  • نشانه ششم : انتظار دارید که خیلی زود پولدار شوید

یک زمانی برنامه نویس شدن به شما کمک میکرد که خیلی زود پولدار شوید . چون شما جزو معدود افرادی بودید که یک زبان برنامه نویسی رو میدونستید و کل بازار کار تو دست شما بود و همچنین تکنولوژی ها و زبان های برنامه نویسی اونقدر کم بودند که بتونید خیلی سریع به انتهای خط یادگیری برنامه نویسی برسید . در حال حاضر هم هستند برنامه نویس هایی که در دوره زمانی خیلی کوتاهی به موفقیت میرسن ولی این موارد الان از گذشته کمتر شده و الان اراده خیلی بیشتری نیاز دارین ، در حقیقت این افراد موفق در عصر حاضر ایده های جالب ، ساده و پول ساز و نهایتاً خوبی داشتن که تونستن خیلی زود به موفقیت برسن . 

اگر هدف شما از اینکه برنامه نویس بشید اینه که در مدت کوتاهی که به حجم بالایی از ثروت برسید ، همین الان بگم که راه درستی برای اینکار انتخاب نکردید . در این راه باید کمی صبر کرد اما بعد از صبر و تلاش موفقیت اون از هر رشته و تخصصی می تونه سودآوری بیشتری داشته باشه .

نتیجه گیری :

شاید الان به این نتیجه رسیده باشید که برنامه نویسی اون چیزی نیست که دربارش فکر میکردید و تا الان هم زمان زیادی برای برنامه نویس شدن صرف کردید اما در واقع اینطور نیست !

این مقاله شاید نادر باشه در سطح وب اما ما واقعیت ها رو میگیم تا شما بدونید در چه مسیری پا گذاشتید و باید چه ویژگی هایی داشته باشید . جای نا امیدی نیست ، فقط واقعیت ها رو ببینید و بعد پر قدرت ادامه بدید . این مورد رو هم بهتون بگم که اگه فکر میکنید به هیچ وجه نمیتونید دیگه برنامه نویسی رو ادامه بدید و تمام نشانه های بالا رو دارید اما همت و اراده تغییر خودتون رو ندارید تا در این مسیر موفق بشید ، جای نگرانی نیست .

در حقیقت شما وقت خودتون رو هدر ندادید شما میتونید با اندکی تفکر به یک شکل دیگه از تجربه ای که به دست آوردید استفاده کنید . تجربه یک برنامه نویس حتی اگر روزی کارمند ساده یک اداره هم باشه بسیار کمکش می کنه.

اگر شما هم نشانه های بیشتری در این باره میدونید ، ممنون میشیم اونا رو با ما و سایر کاربران در بخش نظرات درمیون بذارید تا تکمیل کننده این مقاله باشه .

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر ثبت شده است
میهمان
محمد (24 مرداد 1396 | 23:33)

مقاله جالبی بود. من تو شرکتی برنانه نویسم اما دوست دارم نو خونه هم خیلی ایده هایی کاپه دارم رو عملی کنم اما چون اجبار نیست تنبلیم میاد و براش وقت نمیزارم. پیشنهاد عملی ای دارین؟

ارسال پاسخ
میهمان
محمد (24 مرداد 1396 | 23:34)

با موبایل کامنت نوشتم. اوووف چه قدر سوتی دادم….

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (25 مرداد 1396 | 00:35)

درود . اره دقیقا 🙂 متن درست رو مجدد بفرستید تا بتونیم اون رو حداقل بخونیم و راه حل خدمتتون بدیم 🙂
تشکر از شما .

ارسال پاسخ
میهمان
Mr.code (25 مرداد 1396 | 10:35)

سلام . مطلب خوب بود اولش ناراحت شدم دیدم چند مورد ازینا رو دارم خودم ، بعد دیدم هر کاری و هر آدمی مشکلی داره به قول خودتون و باید اصلاح شد . چون علاقه دارم پس ادامه میدم .مرسی

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (25 مرداد 1396 | 12:02)

درود
خیلی خوبه که این مقاله باعث شد به یک سری از موارد پی ببرید و در پی اصلاح اونها باشید
موفق باشید

ارسال پاسخ
میهمان
مرتضی (25 مرداد 1396 | 23:34)

دو چیز خیلی فکرمو درگیر میکنه :
اول اینکه الان 27 سالمه و میشه گفت برنامه نویسی رو در حد متوسط بلدم! دیر نیست برای بقیه مسیر؟!
دوم اینکه دقیق نمیدونم چه زبون برنامه نویسی رو دنبال کنم چون مثلا به asp.net mvc علاقه دارم از اونطرف میخوام برم سراغ android
ممنون میشم کمک کنید و نظری بدید

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (26 مرداد 1396 | 07:02)

با سلام .
در مورد سوال اول :
می دونید دیر کی هست ؟ دیر زمانی میشه که بدونیم در مسیر نیستیم اگر الان شروع نکنیم 29 سالگی چه چیزی برای گفتن داریم ؟ چرا تا الان به اون چیزی که می خواستید نرسیدید ؟ من معتقد هستم به این علته که ما مطالعه کافی و تخصص نداشتیم و فقط در دنیای خودمون و با دانش خودمون برای موفقیت دست و پا می زدیم ، برای راحت بودن ادامه زندگی باید ابتدا تخصص و مهارت بالا پیدا کنید و بعد بیرید سراغ کسب و کار و موفقیت ، اما فراموش نکنید اگر الان 33 سال شما باشه و هنوز تخصصی نداشته باشید اون وقت چی ؟ اون زمان هست که باز هم باید برای راحتی زندگی به فکر کسب مهارت باشید ، حالا اون زمان دیر نیست ؟ در مجموع به نظر بنده ما باید تمام زندگی رو الان در حالت معلق قرار بدیم و 2 سال زمانمون رو کامل به متخصص شدن اختصاص بدیم و سیکلی رو که باید در 16 تا 20 سالگی طی می کردیم رو الان طی کنیم تا بعدا همین صحبت امروز رو نداشته باشیم . افراد زیادی با همین سن یا بیشتر در سایت ما در حال یادگیری هستند . واقعا و به دور از صحبت های کلیشه ای باید بگم هیچ وقت دیر نیست فقط شروع کنید . گرچه در کشور ما 80 درصد افراد در همین سن شما شروع به یادگیری می کنند .
و اما سوال دوم :
هر زبانی رو شروع کنید اهمیتی نداره ، مهم اینه که هر چیزی رو شروع کردید به قدری حرفه ای کار کنید که جز 100 تا 200 نفر اول مسلط در ایران باشید، اون وقت زبان و تخصص مطرح نیست چون در هر حوزه ای برای متخصصین حرفه ای کار و درآمد زیادی وجود داره ، این تسلط هم اونقدر سخت نیست ، فقط با علاقه کار پیش میره ، در کل برنامه نویسی اندروید و وب هر دو تا جز اولین پیشنهادات ما به کاربرانمون هست ، وب زمان بر تر و رقابت بیشتری داره ، اندروید با وسعت کم تر و رقابت کمتر ، اگر قرار بر انجام پروژه و کار در شرکتی باشه میگیم وب و اندروید فرقی نداره و حتی اندروید بهتره ، اما اگر قراره استارتاپی بزنید و کسب و کاری خودتون داشته باشید ما توصیه می کنیم وب رو شروع کنید . درآمد هر 2 هم برابر هست در حالت پروژه ای – نهایتا سخت نگیرید اصلاً چرا هر دو رو کار نمی کنید ؟ هم اندروید و هم وب ؟ اصلاً موضوع رو پیچیده نکنید یک برنامه نویس تا 2 یا 3 حوزه مجاز هست وارد بشه و بیشتر نه ، به نظرم اول اندروید رو شروع کنید چون جمع و جور تره بعد از 1 سال وارد وب بشید و نهایتا در هر 2 حرفه ای بشید .
طولانی شد ، چون موظف هستم مشاوره لازم رو خدمت شما بدم 🙂
پروژه گرفتن مهم ترین اصل یادگیری هست ، فراموشتون نشه .
موفق باشید

ارسال پاسخ
میهمان
پوریا (26 مرداد 1396 | 13:54)

با سلام . من نمیدونستم این مسئلرو کجا مطرح کنم اینکه شما آموزش اندرویدتون فصولش کی تکمیل میشه
و اینکه کلاس های حضوری در تهران ندارید ؟

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (26 مرداد 1396 | 15:34)

درود . ازین پس در بخش تیکت بپرسید و یا در نظرات پایین هر دوره مطرح کنید . خدمتتون همینجا عرض می کنم . اندروید هر ماه حدودا یک فصل اون منتشر میشه به این علت که کاربر در یک ماه روی یک فصل مسلط بشه و ما هم در این حین روی کیفیت دوره کار کنیم . دوره باید تا چند ماه دیگه تکمیل بشه . موفق باشید

ارسال پاسخ
میهمان
پوریا (26 مرداد 1396 | 14:00)

و اینکه بنده اگر بخوام استارت وب نویسی بزنم
چه زبانیو یاد بگیرم؟ASPیا PhP

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (26 مرداد 1396 | 15:34)

هر دو زبان خوب هستند و مقایسه نیاز نیست ، فقط بازار کار منطقه خودتون و یا ایده ای که دارید رو در نظر بگیرید و تصمیم بگیرید . ما معمولاً php رو توصیه می کنیم .

ارسال پاسخ
Mohammad Rahrovan
2720 روز همراهی
Aryan.Ghorbany1 (7 شهریور 1396 | 20:34)

من 2 تا شو دارم

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (8 شهریور 1396 | 09:17)

درود
پس سعی کنید این دو مورد رو حتما حتما برطرف کنید تا بتونید راه خودتون رو ادامه بدید .
با تشکر

ارسال پاسخ
میهمان
محسن (10 شهریور 1396 | 20:08)

سلام
خسته نباشید
ممنون از مقاله خوبتون، در زمینه شروع یک استارتاپ و کسب و کارهای اینترنتی اگر امکان داره یک مقاله تهیه کنید.
تشکر

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (11 شهریور 1396 | 08:05)

درود
ممنون از نظر شما . سعی میکنیم در آینده این مقاله رو هم بر روی سایت منتشر کنیم .
با تشکر

ارسال پاسخ
جواد حمامی مصعبی
2659 روز همراهی
جواد حمامی مصعبی (26 آذر 1396 | 12:56)

بسیار عالی ممنونم از مقاله خوبتون

ارسال پاسخ
میهمان
واحد پشتیبانی لرن فایلز (26 آذر 1396 | 17:09)

درود
خواهش میکنم دوست عزیز .
موفق باشید

ارسال پاسخ
میهمان
پیروز (2 اردیبهشت 1400 | 20:15)

ولی با تمام ای مفاهیم و مشکلات من عاشق برنامه نویسیم 😍😍😍

ارسال پاسخ

نوشته های دیگر در دسته بندی برترین‌های بلاگ

راز موفقیت در تسلیم شدنه!

راز موفقیت در تسلیم شدنه! شاید تو نگاه اول بگی این چه حرف چرتیه ولی مقاله رو تا ته بخون

دانشگاه منو برنامه نویس کرد ؟!

فارغ و التحصیل برنامه نویسی از دانشگاه باشیم و یا متخصص به صورت دانش تجربی؟ کدوم درسته؟

برنامه ریزی کافیست ، عمل کنیم !

عمل کردن بدون برنامه ریزی نتیجه بهتری از برنامه ریزی بدون عمل خواهد داشت