آموزش سئو و بهینه سازی سایت وردپرس
بلاگ آکادمی لرن فایلز
حمایت از دانشجویان و کسبوکارهای آسیبدیده با ۵۰و۸۵ درصد تخفیف-تا امشب
دریافتبلاگ آکادمی لرن فایلز
در مقالهی امروز با آموزش سئو وردپرس به بهترین شکل، همراه ما باشید. ۲۷ درصد از وبسایتهای سراسر دنیا از طریق وردپرس مدیریت میشوند. در حیطه سئو، وردپرس یکی از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا است. استفاده از این سیستم ساده است. اما سهولت و کاربردی بودن وردپرس به معنای عدم نیاز به یادگیری دقیق آن نیست. با کمک آنچه در ادامه میآید، به راحتی میتوانید به نکات و موارد ریز و درشت سئوسازی وردپرس مسلط شوید و بلاگ یا وبسایت خود را بهینهسازی کنید. تولید و مدیریت محتوای مناسب، یکی از مهمترین وظایف شما در فعالیتهای آنلاین امروز است. پس از آن غافل نشوید.
برای شروع، بهتر است به اصول اولیه تنظیمات وردپرس مسلط شوید. گوگل همیشه به ۳ تا ۵ واژه اولیه آدرس IP شما توجه بیشتری میکند. بنابراین، بهتر است، کلمه کلیدی اصلی متن شما در ابتدای آدرس URL قرار بگیرد. به طور پیشفرض، URL های وردپرس خیلی به سئو توجهی ندارند اما به سادگی میتوان این موضوع را مدیریت کرد. کافی است، به قسمت تنظیمات مراجعه کنید و در قسمت Permalinks ، گزینه «نام پست» را فعال بفرمایید.
انتخاب عنوان مناسب برای محتوا، یکی از مهمترین فاکتورهای سئو سازی وردپرس است. برای کسب نتایج بهتر، باید سعی کنید کلمه کلیدی را در ابتدای عنوان اصلی مقاله قرار بدهید. ابزارهای مختلفی برای تولید عنوان مناسب وجود دارند. این ابزارها به بهینهسازی کمک شایانی میکند. برای نمونه میتوان به ابزارهای زیر اشاره کرد:
همینگوی شیرترو (Hemingway share through) : این ابزار به میزان جذابیت عنوان انتخابی شما توجه میکند و این موضوع از دید کاربران را مشخص میسازد.
عنوانساز سئو پرسور (Seo pressor) : این عنوانساز رایگان، عناوین جذابی برای پُستهای بلاگ شما فراهم میکند.
ایدهساز محتوای پورتنت (Portent’s content idea) : این ابزار نیز فقط با وارد کردن موضوع، عنوانی جالب پیشنهاد میکند.
عنوانساز بلاگاباوت (Blog about): این ابزار فوقالعاده، ایدههایی ناب برای انتخاب عنوان پیشنهاد میکند. عناوینی که به شدت در بهینهسازی وبسایت کمک میکنند.
اصلاحکنندهها به شما کمک میکنند تا عنوانی برای پستهای خود انتخاب کنید که به شدت بهینه هستند و برای مدت زمان طولانی مورد استقبال کاربران قرار خواهند گرفت. از نمونه اصلاحکنندههای خوب میتوان به این موارد اشاره کرد: «۲۰۱۶»، «best» و… .
مقالات مرتبط:بهترین افزونه های وردپرس، نقش بازاریابی محتوا در برندینگ
توضیحات وبسایت یا وبلاگ شما یکی بزرگترین فرصتها برای دریافت تعداد کلیک بیشتر در نتایج جستجوی گوگل هستند. علاوه بر این، باعث افزایش جایگاه در رتبهبندی و افزایش ترافیک نیز میشود. وقتی کاربران به دنبال جستجوی موضوعی در گوگل هستند، به عناوین و توضیحات توجه میکنند. در بخش توضیحات باید محتوا را طوری مدیریت کنید که عنوان متن را تکمیل کند. ضمنا بهتر است، کلمه کلیدی را نیز در توضیحات بگنجانید زیرا گوگل این کلمه را در قسمت توضیحات شما برجسته میکند. برای ایجاد جذابیت بیشتر و دریافت کلیک بیشتر به موارد زیر توجه کنید:
به تبلیغات پولی ادوردز (Adwords) دقت کنید زیرا این کلمات برای دریافت کلیک بیشتر بهینه شدهاند. اما الگوبرداری از این کلمات تنها در صورتی مجاز است که با محتوای شما هماهنگی داشته باشند.
۱۰ نتیجه برتر گوگل را بررسی کنید. به کلمات و عبارتهایی که آنها استفاده کردهاند و شما از آنها غافل بودهاید نیز دقت کنید.
در محتوای خود و عنوان آن از عدد استفاده کنید. واقعیت این است که کاربران از عدد خوششان می آید.
در محتوا و عنوان خود بهتر است، راهکاری فوری درباره موضوع پیشنهاد کنید. همه طرفدار راهحلهای فوری هستند.
مزایای راهکارهای پیشنهادی خود را واضح و صریح بیان کنید.
محتوای تکراری، محتوایی است که در صفحات مختلف وبسایت شما تکرار شده است. وردپرس به صورت خودکار، آرشیو url چندگانه تولید میکند. علاوه بر این، سئو حرفهای در وردپرس در صورت استفاده از تگها (tag)، صفحات تگ ایجاد میکند. تولید صفحات تکراری و غیرضروری بر یهینهسازی سایت اثرات نامطلوب میگذارد. برای پرهیز از تولید محتوای ضعیف و تکراری میتوان به موارد زیر توجه کرد:
مقاله خود را فقط در یک گروه نشر بدهید. اگر مطلب را در بیش از یک گروه منتشر کنید، چند url ایجاد میشود و محتوا تکراری خواهد شد.
گزینه آرشیو سئو وردپرس را غیرفعال یا نوایندکس (no index) کنید.
تگها یا همان برچسبها را به حالت نوایندکس (no indx) دربیاورید.
برای مدیریت محتوای تکراری میتوانید، محتوای تکراری را پاک کنید یا از آپرس IP کانونیک استفاده کنید. شاید بپرسید که علت این تأکید بر حذف مطالب تکراری چیست؟ پاسخ این است که صفحات تکراری معمولا حاوی مطالبی هستند که از زمان انتشارشان مدتی طولانی گذشته و کیفیت خوبی ندارند. هیچکس تمایل به مطالعه این صفحات ندارد و باعث میشوند امتیاز کلی رتبهبندی وبسایت تحت تأثیر قرار بگیرد. پس حذف و مدیریت این قبیل از مقالات و مطالب در سئو سازی وردپرس بسیار مهم است.
نقشه سایت XML نیز بسیار مهم است زیرا به گوگل در ردیابی و رتبهبندی سایت شما کمک میکند. اگر افزونه یوست سئو (Yoast seo) را در وردپرس نصب کرده باشید، یوست XML را به وبسایت اضافه خواهد کرد. برای دسترسی به نقشه سایت باید روی افزونه یوست، کلیک کنید.
سئو تخصصی در وردپرس، امکان بهینهسازی محتوا را نیز فراهم میکند. محتوا مهمترین بخش استراتژی سئو است. گوگل، محتوا را بر اساس لینکهای پشتیبان موجود رتبهبندی میکند. به همین دلیل باید در زمینه سئو سازی وردپرس به تولید محتوایی مناسب پرداخته و سرمایه گذاری کنید. اما چطور به کمک سئو کاربردی وردپرس میتوان به بهینهسازی محتوا پرداخت؟
کلمه کلیدی اصلی شما باید در ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه ابتدایی محتوا حضور داشته باشد. قرار دادن کلمه کلیدی در پاراگراف ابتدایی مقاله به گوگل کمک میکند تا موضوع متن شما را دریابد. بهتر است در ۵۰ تا ۱۰۰ واژه نهایی مقاله نیز از کلمه کلیدی استفاده کنید. این کار باعث میشود، انسجام متن در حفظ موضوع اصلی در کل مقاله به چشم بیاید.
این نوع از کلمات کلیدی، کلماتی هستند که از لحاظ مفهومی با کلمه کلیدی اصلی در ارتباط هستند یا به عبارت دیگر همان کلماتی هستند که با جستجو در گوگل به شکل واژه یا عبارت در انتهای صفحه اول جستجو نقش میبندند. استفاده از کلمات کلیدی LSI به گوگل در تشخیص مرتبط بودن محتوای شما با کلمه جستجو شده کمک شایانی میکند. البته زیادهروی در استفاده از کلمات مفهومی اصلا توصیه نمیشود. منظور این است که تنها کلماتی با ارتباط قطعی و واقعی با کلمه کلیدی اصلی را انتخاب کنید.
مقالات با محتوای عمیق، در نتایج گوگل عملکرد بهتری دارند. این نوشتهها که طول خوبی دارند و مضامینی اصیل و مفید در اختیار مخاطب قرار میدهند، مورد استقبال کاربران قرار میگیرند و معمولا در شبکههای اجتماعی نیز بارها به اشتراک گذاشته میشوند. البته منظور از رعایت طول مناسب برای نوشته به این معنا نیست که درباره موضوعی ساده، بیش از ۲هزار کلمه بنویسید. تولید محتوا باید معقول و با دقت صورت بگیرد. رعایت اصول سئو وردپرس به شما کمک میکند تا محتوایی مناسب و پرمخاطب منتشر کنید.
به سایر وبسایتها و محتواهای ارزنده، لینک دهید. این لینکها باعث میشود تا به گوگل نشان بدهید که محتوای شما نیز ارزنده و پرمخاطب است. استفاده از لینکهای داخلی نیز به بازدیدکنندگان اجازه میدهد، میان مطالب موجود در سایت گردش کنند. ضمن اینکه مدت زمان ماندگاری هر کاربر در وبسایت را افزایش میدهند.
مدت زمانی که کاربران در وبسایت شما میگذرانند، یکی از مهمترین نشانهها برای ابراز کیفیت وبسایت به گوگل است. استفاده از مولتیمدیا یعنی شکلهای مختلف محتوا در قالب تصویر، ویدیو و… به شما کمک میکند تا زمان ماندگاری(Dwell Time) یا توقف کاربر در وبسایت خود را افزایش دهید.
مثلا سعی کنید، ورژن صوتی مقالات خود را نیز تولید کنید و کاربران را تشویق به کامنتگذاری و مشارکت در وبسایت کنید. این تلاشها باعث میشود، مخاطب وقت بیشتری را در وبسایت شما بگذراند. وقتی مخاطبان برای بار دوم و سوم و… به وبسایتی مراجعه میکنند، مشخص میشود که منبعی ارزشمند برای آنها فراهم کردهاید.
برای اینکه مخاطب را به بازگشت دوباره تشویق کنید، بهتر است از تکنیکهایی بهره ببرید. مثلا مطلب را به صورت ادامهدار منتشر کنید یا در انتهای هر مقاله، مطالب مرتبط را معرفی کنید. راهکارهایی برای دریافت نشانی ایمیل بازدیدکنندهها فراهم کنید. اگر ایمیل مخاطبان را نداشته باشید، فرصت بزرگی را از دست خواهید داد. پس از آنها بخواهید در وبسایت ثبتنام کنند و خدماتی مانند ارسال مقالات تازه وبسایت و… را برای آنها تدارک ببینید. افزونههای متعددی برای اضافه کردن به انتهای مقالات در سیستم سئو وردپرس وجود دارد.
گوگل از محتوای نو و تازه به شدت استقبال میکند و به چنین محتوایی رتبه و جایگاه خوبی میدهد. بنابراین بهتر است مقالات برتر و پرمخاطب خود را به روزرسانی کرده و در معرض نمایش مجدد قرار بدهید. یادتان باشد، به روزرسانی تاریخ مقالات بسیار حائز اهمیت است زیرا در بسیاری از موارد، بازدیدکنندگان از محتوایی که تاریخ آن به مدتها پیش بازمیگردد، عبور میکند.
به اشتراکگذاری محتوا در شبکههای اجتماعی به طور مستقیم به بهبود وضعیت سئو کمک نمیکنند اما ترافیک بیشتری را به ارمغان میآورند. این ترافیک در ارتقای جایگاه وبسایت در رتبهبندی گوگل مؤثر خواهد بود. شاید فکر کنید که مخاطب با علاقهمند شدن به مقالات، آن را به اشتراک خواهد گذاشت اما واقعیت این است که مخاطب به ندرت چنین کاری میکند. تنها در صورتی بازدیدکنندگان، محتوای محبوب خود را در صفحات اجتماعی مجددا به اشتراک میگذارند که گزینههای این به اشترکگذاری را در صفحه وب خود تعبیه کرده باشید.
یادتان باشد، کاربران بیشتر از طریق تلفنهای موبایل خود به جستجو میپردازند و در اینترنت فعالیت میکنند. به طوریکه گوگل، نسخه مناسب موبایل را نیز برای وبسایتها فراهم کرده است. بنابراین میتوانید، نسخه موبایلی وبسایت خود را نیز در سیستم سئو در وردپرس بررسی و آزمایش کنید. در صورتی که نسخه موبایلی ارائه شده برای وبسایت، دلخواه شما نیست، میتوانید به کمک برخی افزونهها در وردپرس، به شکل مورد علاقه خود برسید.
توجه به اصول فنی و مسائلی مانند سرعت وبسایت نیز باید در سیستم سئو فنی وردپرس به خوبی مورد توجه واقع شود. تا به حال شده، به خاطر اینکه بارگذاریشدن صفحهای بیش از ۳ ثانیه به طول انجامیده، دکمه بازگشت را فشار داده باشید؟ بیش از ۴۰ درصد مخاطبان عینا همین کار را انجام میدهند. پس باید بدانید که سرعت وبسایت بسیار مهم است.
برای موفقیت سئو فنی وردپرس باید به مقوله سرعت توجه زیادی داشته باشید. براساس رتبهبندی الکسا، سایتهای پرسرعت در صدر هستند. فراموش نکنید که گوگل صفحات را رتبهبندی میکند و کاری با رتبهبندی وبسایتها ندارد. اما چنانچه وبسایتی از سرعت خوبی برخوردار باشد، تمام صفحات آن ظرفیت بیشتری برای قرارگرفتن در رتبههای خوب خواهند داشت. به عبارت دیگر، اگر وبسایت شما سرعت پایینی داشته باشد، بسیاری از فاکتورها مانند: ماندگاری در صفحات، نرخ پرش، تأثیرگذاری هر صفحه بر مخاطب و… تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
نام فایل تصاویر موجود در متن نیز باید حاوی کلمات کلیدی باشد. در نامگذاری تصاویر باید از واژههای متنوع و کلمات کلیدی را در شکلهای مختلف استفاده کنید. در واقع بهتر است از نامهای تکراری برای تمام فایلها استفاده نکنید. فرمتهای مختلفی برای تصاویر وجود دارد: JPEG، PNG، GIF و….، که هر یک به ترتیب برای مقالات معمولی، گرافیکها، نمودار و انیمیشن ها مورد استفاده قرار میگیرند.
افزونههای مختلفی برای بهبود وضعیت سئو تخصصی وردپرس وجود دارد که برخی به شکل رایگان و برخی به صورت پولی ارائه میشوند. از جمله خدمات مفید این افزونهها میتوان به ایجاد فهرست ایمیل مخاطبان با سرعت بالا، تولید عناوین مؤثر و… اشاره کرد. معروفترین افزونه سئو، یوست (Yoast) است که تعداد زیادی از کاربران از آن استفاده میکنند.
سئو حرفهای وردپرس، امکانات بسیار خوبی برای مدیریت وبسایت در اختیار کاربران قرار میدهد. تعداد زیادی از وبسایتهایی که روزانه بازدید میکنید از این سیستم استفاده میکنند. گزینههای مختلفی در این سیستم وجود دارد که به بهبود وضعیت دیده شدن صفحات مختلف وبسایت یا وبلاگ شما منجر میشوند. بهبود وضعیت تصاویر، زمان ماندگاری مخاطب در صفحات وبسایت و… از جمله این خدمات است. امکان اضافه کردن افزونههای مختلف به وردپرس نیز باعث بهتر شدن وضعیت بهینهسازی وبسایت در رتبهبندی گوگل میشود. ارتقای جایگاه صفحات وب در رتبهبندی گوگل برای دیده شدن بسیار مهم است.
منبع: https://fortunelords.com