بهترین افزونه های سئو وردپرس در سال 2018
برای بهینهسازی وبسایت وردپرس خود در گوگل چه میکنید؟ بهترین افزونههای وردپرس و سئو برای کار با وردپرس به چه صورت هستند؟ اگر درفضای آنلاین حضور دارید، بهینهسازی موتورهای جستجو یکی از اساسیترین، استراتژیهای بازاریابی شما خواهد بود. بهینهسازی موتورهای جستجو باعث میشود با قرار گرفتن در صدر نتایج جستجو از رقبا پیشی بگیرید. بیش از ۲۰۰ فاکتور در رتبهبندی وبسایتها نقش دارند. اما نگران نباشید با شناخت بهترین افزونهها در وردپرس تا حد چشمگیری، اوضاع را در کنترل خود خواهید داشت.
بهینهسازی موتور جستجو دقیقا به چه معناست؟
میلیونها کاربر در طول روز به دنبال محصولات، خدمات و اطلاعات مختلف هستند. وقتی کاربران وبسایت مشخصی را نشناسند، برای کسب اطلاعات لازم به سراغ گوگل، یاهو، بینگ و… میروند. با این اوصاف باید بدانید که بهترین افزونه های وردپرس برای رتبهبندی کدام است. در ابتدا بگذارید به این پرسش پاسخ بدهیم: سئو چیست؟ به استفاده ی مجموعهای از فاکتورها برای بهینهسازی رتبهبندی سایتها، سئو گفته میشود. هدف از اجرای سئو، ارتقای وضعیت و جایگاه وبسایتها در نتایج جستجوی ارگانیک کاربران است.
منظور از نتایج ارگانیک، سایتهایی است که در صفحات نخست جستجوی کاربران قرار میگیرند و برای این حضور، پولی پرداخت نمیکنند. موتورهای جستجو، مورد استفاده کاربران بیشماری در سرتاسر دنیا هستند. بنابراین برای قرار گرفتن در بهترین جایگاه ممکن، لازم است به موارد ذیل درباره سئو توجه داشته باشید:
- بیشتر کاربران فقط به ۵ نتیجه اول جستجو توجه میکنند.
- کاربران به وبسایتهایی که در صدر نتایج جستجو هستند، اعتماد بیشتری میکنند.
- اگر وبسایت شما مورد توجه و علاقه کاربران قرار بگیرد، امکان به اشتراکگذاری آن در سایر شبکههای اجتماعی از سوی کاربر افزایش زیادی پیدا میکند.
شیوه به کارگیری اصول سئو برای سایتهای وردپرس چگونه است؟
وقتی از وردپرس استفاده میکنید، نیازی به تخصص و مهارتهای ویژه نخواهید داشت. سئو برای افراد حرفهای و تازهکار، مقولهای پیچیده به حساب میآید. این پیچیدگی به خاطر نیاز دائم به توسعه و به روزرسانی فاکتورهای مختلف است. تغییرات سئو حتی نسبت به ۵ سال گذشته نیز بسیار قابل توجه بوده است. در واقع، در عرض تنها ۵ سال، وضعیت اصول سئو کاملا با اصول قبلی تفاوت پیدا کردهاند.
خوشبختانه با وجود تمام تغییرات صورت گرفته، همچنان یک مورد ثابت و بدون تغییر باقی مانده است: کلمات کلیدی یا موضوع کلمات کلیدی. این مورد همچنان یکی از اصلیترین ایدهها و موضوعاتی است که مقوله سئو به آن میپردازد.
موضوع این است: حالا که شما وبسایت خود را راهاندازی کردهاید نباید موفقیت خود را تحتالشعاع کُدنویسیهای پیچیده یا آزمون و خطا کردن قرار بدهید. به عبارت دیگر، در صورت به کار نگرفتن تجربههای مناسب در زمینه سئو، بهینهسازی ضعیف میتواند به ضررتان شود. به همین خاطر، برخی از وبسایتها امور مرتبط با بازاریابی دیجیتالی خود را برونسپاری میکنند.
اما چندان هم جای نگرانی وجود ندارد زیرا به واسطه خلاقیت و نوآوری توسعهدهندگان وب، اکنون بهترین افزونه های وردپرس در اختیار صاحبان وبسایتهای مختلف قرار گرفتهاند.
کدام افزونه وردپرس باعث سهولت بیشتر مدیریت تنظیمات میشود؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با تغییر تِم (theme) به طور کلی با فضایی جدید رو به رو شده باشید. این تغییرات به حدی گیجکننده هستند که ترجیح میدهید همه چیز را از نو شروع کنید. به خاطر وجود چنین مشکلاتی، متخصصان مختلف استفاده از افزونههای جداگانه را توصیه میکنند. نمونهای از بهترین افزونه های وردپرس از این قرار هستند:
- افزونه yoast
- All in one SEO pack
- Premium SEO pack
- SEO pressor
- SEO squirrely
در ادامه به تعدادی از این افزونه های خوب وردپرس میپردازیم:
سئوی وردپرس با Yoast چگونه عمل میکند؟
مقالات مرتبط: تغییرات سئو و بهینه سازی سایت در سال جدید
یکی از افزونههای مهم و رایگان وردپرس، Yoast می باشد. این افزونه بیش از ۵ میلیون بار نصب شده و از ۵ ستاره، ۴.۷ امتیاز کسب کرده است. این افزونه علاوه بر بهبود بخشیدن به حضور آنلاین وبسایتها، از نظر بهینه سازی فنی نیز کمک شایانی میکند. ویژگی های متعدد و برجستهای در این افزونه تعبیه شده به همین دلیل، گویا همه امکانات مناسب را در یک بسته فراهم کرده است.
از جمله ویژگیها مهم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Bread crumbs:
این ویژگی به شما اجازه میدهد تا جهتیابی را برای کابران و سیستم بررسی عنکبوتی گوگل ساده کنید. این ویژگی برای لینکهای داخلی بسیار مفید است. برچسب عنوان و برچسبهای متا:این ویژگی نیز امکان شناخت صفحاتی را که در نتایج جستجو ظاهر می شود، فراهم میکند.
- همسانسازی چندسایتی:
XML برای تمام تنظیمات کار میکند و شامل گزینهای برای کپی تنظیمات از بلاگی به بلاگ دیگر میشود. تجزیه و تحلیل سئو وبسایت:این مورد طول حتی کوچکترین آیتمهای محتوا را نیز بررسی میکند. وجود توصیحات متا، تمرکز براستفاده از کلمات کلیدی و… نیز از امکانات این ویژگی است. چراغهای سبز، قرمز و نارنجی، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار میدهند.
- بازبینی Snippet:
این گزینه نیز چگونگی نمایش صفحه شما در نتایج را نشان میدهد.
- آمیخته شبکههای اجتماعی:
این مورد شامل به کارگیری گراف باز سئو در فیسبوک برای ایجاد ارتباط میان سئو و شبکههای اجتماعی مختلف می شود.
همانطور که مشخص است، این افزونه تمام موارد لازم برای تنظیم سئویی خوب، ساده و مؤثر را در خود دارد. ضمن اینکه دسترسی به آن نیز رایگان است. البته سرعت وبسایت با استفاده از این افزونه کمی کاهش پیدا میکند و برای دستیابی به نسخههای به روزرسانی شده نیز باید هزینهای پرداخته شود.
عملکرد افزونه All in one SEO pack به چه شکل است؟
این مورد نیز یکی از افزونه های مفید وردپرس می باشد. این افزونه ۳ میلیون بار نصب شده و امتیاز آن از ۵، ۴.۵ است. ازجمله ویژگیهای مطلوب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Bab bot blocker:
این گزینه از کاهش سرعت وبسایت به خاطر وجود باتهای خطرناک جلوگیری به عمل می آورد. ویرایشگر پرونده: به طور دستی امکان ویرایش روباتهای txtو htaccess را فراهم میسازد.
- Import/export:
قابلیت دریافت و ارسال تنظیمات و اشتراکگذاری با وبسایتهای دیگر را فراهم میکند.
- روباتهای txt:
این گزینه به شما درباره ی شیوه ی جستجو و ردیابی عنکبوتی، اطلاعاتی ارائه میکند.
- آمیخته شبکههای اجتماعی:
بااضافه کردن « Open Graph» به وبسایت، ارتباط بیشتری میان وبسایت شما و شبکههای اجتماعی مختلف ایجاد میکند.
- نقشه ویدیویی سایت:
البته این گزینه فقط در نسخههای غیررایگان وجود دارد و به شما اجازه میدهد تا نقشه ویدیویی xml را تولید و مدیریت کرده و آن را به گوگل و سایر موتورهای جستجو بفرستید.
این افزونه مفید وردپرس نیز به صورت رایگان ارائه میشود اما استفاده از آن برای کاربران مبتدی زیاد توصیه نمی شود.
بسته پرمیوم سئوی وردپرس چه امکاناتی در اختیار شما میگذارد؟
همانطور که از نام آن مشخص است، مجموعهای از ابزارهای مفید و غیررایگان ارائه میکند. این افزونه باعث افزایش ارزش سئو در تمام صفحات وردپرس میشود و نمایش صفحات در نتایج جستجو را کنترل میکند. همچنین برای هماهنگی با سایر افزونهها نظیر Squirrly SEO, Woocommerce، نیز طراحی شده و بهینهسازی این افزونه به ۲ شکل آنلاین و آفلاین ارائه شده است.
از ویژگیهای مطلوب این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برنامهریز فیسبوک:
به کمک این گزینه امکان پُست گذاشتن در فیسبوک نیز فراهم است.
- نظارت ۴۰۴:
این مورد آدرسهای IP که بازدیدکنندگان وبسایت شما را به صفحات ۴۰۴ ارجاع میدهند، نظارت و شناسایی میکند.
- بررسی سرعت صفحه:
این گزینه نیز سرعت هر یک از صفحات یا پُستهایی را که روی قالب موبایلی یا دسکتاپ قرار دادهاید، نظارت میکند.
- تصاویر مناسب SEO:
در این بخش، تمام تصاویری که با برچسب ALT و عناوین مرتبط هستند به طور خودکار تازهسازی (Refresh) میشوند.
- بهینهسازی شبکههای اجتماعی:
ارائه خدمات گراف باز و حمایت توئیتری
این موارد تنها نمونهای از گزینههای این افزونه کاربردی وردپرس بود. گزارشهای مختلفی که در زمینه بهینهسازی و اعمال تغییرات لازم از سوی این افزونه ارائه میشود، آن را به یکی از بهترین افزونههای وب تبدیل کرده است. البته این افزونه به رایگان در دسترس نیست.
امکانات SEO pressor را چطور ارزیابی میکنید؟
اخیرا گوگل از الگوریتمهای جدیدی مانند رنک برین (Rank brain) استفاده میکند. این الگوریتمها دیگر صرفا به رتبهبندی مبتنی بر کلمات کلیدی فعالیت نمیکنند بلکه شیوه کاری آنها متمرکز بر موضوع و عنوان محتوا است. SEO pressor نیز با تکیه بر این رویکردهای تازه فعالیت میکند و ویژگی های آن به صورت ذیل است:
- برقراری لینک اینترنتی هوشمند و خودکار: افزودن لینکهای اینترنتی خودکار به کمک این ویژگی باعث حفظ تعداد کاربران بالقوه می شود و از نرخ پرش (Bounce rate) میکاهد.
- کنترل خزنده پویا: این گزینه نیز از شیوه ردیابی عنکبوتی اینترنتی گوگل درباره سایت شما اطلاعاتی فراهم میکند.
- تولیدکننده نقشه سایت XML: این مورد به بهبود سئوی سایت کمک شایانی میکند.
- ناظر امتیاز سئو برای کلماتی کلیدی: نرخ بهینهشده، ۳ کلمه برتر کلیدی را در اختیار میگذارد.
- کلمات کلیدی LSI: استفاده LSI سایت را با فرمولی ویژه، اندازهگیری میکند و برای ارتقا در رتبه کلمات بیشتر، استفاده از کلمات کلیدی LSI را بهبود میبخشد.
- امتیاز خوانایی : شاید متوجه این موضوع نشدهاید اما کپی وبسایت نیز میتواند به عنوان فاکتوری در رتبهبندی سایت لحاظ شود.
تعداد ویژگیهای این افزونه برای بررسی وضعیت سئو زیاد است اما رایگان ارائه نمیشود و برای افراد تازهکار کمی دشوار و سخت است.
سئو بای اسکوئیرلی (Seo by squirrely) چه ویژگیهایی دارد؟
این افزونه دقیقا به خاطر کاربران غیرحرفهای طراحی شده است. افزونه نامبرده به نگارش محتوایی کمک می کند که باعث بهبود رتبه وبسایت شما میشود. این افزونه امتیاز ۴.۵ از ۵ را دریافت کرده است. از ویژگیهای مهم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چراغهای سبز: وقتی استفاده از آیتمهای مختلف این افزونه وردپرس به درستی صورت میگیرد، چراغهای موجود در آن به رنگ سبز درمیآید.
- پیشنهاد عنوان کلمات کلیدی: این گزینه براساس کلمات کلیدی قبلی، کلمات جدید و مناسبی پیشنهاد میکند.
- ردیابی استراتژی محتوا: این مورد نیز تمام استراتژیهای محتوا را بررسی میکند.
- نظارت هفتگی: به کمک این مورد نیز پیشرفت فعالیتهای هفتگی ارزیابی میشود.
این افزونه به شدت کاربر دوست است و به کمک گزینههای بصری موجود در آن، کاربر به راحتی میتواند از وضعیت سئو و … باخبر شود. البته لازم به ذکر است که برخی از ویژگیهای این افزونه به شکل رایگان در دسترس عموم نیست.
براکن لینکچکر (Brocken link chcker) چه امتیازاتی دارد؟
لینکهای شکسته یا براکن مشکلات زیادی درمسیر سئو ایجاد میکنند زیرا اثرات بسیار منفی روی تجربه کاربران میگذارند. ضمنا جستجوی هر یک از لینکهای روی سایت، به طور جداگانه بسیار وقتگیراست. به همین خاطر لزوم وجود افزونهای مانند براکنلینکچکر احساس میشود. این افزونه در وردپرس برای شناسایی لینکهای شکسته مفید واقع میشود. از جمله ویژگیهای مطلوب این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نظارت خودکار: این گزینه، امکان نظارت بر لینکهای موجود در پُستها، صفحات، نظرات و… را فراهم میکند.
- ویرایش مستقیم: به کمک این ویژگی، میتوان لینکهای وبسایت از صفحه افزونه را ویرایش کرد.
- ارسال اعلان ایمیل: این مورد نیز از طریق ایمیل یا داشبورد درباره لینکهای شکسته اطلاعرسانی میکند.
- جستجو و فیلتر: کاربر به کمک این گزینه، توانایی یافتن و فیلتر لینکها را پیدا میکند.
رنکی (Rankie) چه نقشی در رتبهبندی وبسایت ایفا میکند؟
همانطور که از اسم این افزونه برمیآید، Rankie، رتبهبندی وردپرس در گوگل و موقعیت روزانه به روزرسانیها را نمایش میدهد. علاوه بر این، ابزار جستجویی نیز دارد که از شاخصههای جستجوی گوگل استفاده میکند و فهرستی از عبارات جستجوشده مرتبط را فراهم میکند.
در واقع، هر عبارتی که منجر به بازدید از سایت شده است به طور خودکار به داشبورد افزونه اضافه میشود. البته این افزونه رایگان نیست و از مزایای آن میتوان به این موارد اشاره کرد:
- ردیابی کلمات کلیدی: رتبهبندی کلمات کلیدی در گوگل هر روز به روزرسانی میشود.
- گزارش رتبهبندیها: تمام روندهای رتبهبندی کلمات کلیدی به طور ماهیانه و سالانه را گزارش میکند.
- جستجوی کلمات کلیدی: ابزار جستجو، جستجوهای پیشنهادی گوگل را با ارسال متغیرها به شکل کلمات کلیدی ارائه میکند.
افزونههای مختلف دیگری نیز وجود دارند که دید بهتری نسبت به فاکتورهای مختلف در زمینه لینکدهی، تصاویر و… در اختیار قرار میدهند. اما نباید فراموش کنید که افزونهها جایگزین یادگیری اصول سئو نمیشوند.
نتیجه گیری :
اطلاعات و ابزارهای مختلفِ مرتبط با سئو به شدت در حال رشد و تغییر هستند. به همین دلیل احساس سردرگمی در مورد انتخاب مناسب، شما را تهدید میکند. افزونه مناسب باعث میشود، انتخابهای مناسبی برای وبسایت خود داشته باشید. خوشبختانه بیشتر افزونهها به طور رایگان در دسترس عموم قرار دارند و کار کردن با آنها بسیار ساده است.